spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

Uur U aangebroken voor bacheloronderwijs
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
  laatste online nieuws
  ‘Het Pientere Pookje’ naar kunststof stoelrug
  18 mei 2011 - De ATC Automotive Technologie Innovation Award 2011 is tijdens het Automotivecongres aan de TU/e uitgereikt aan het bedrijf Styron. De prijs werd toegekend aan hun lichtgewicht stoelrug, die ontwikkeld werd in samenwerking met de TU Delft. Styron ontving de trofee ‘Het Pientere Pookje’ en een bedrag van 7.500 euro.
  Lees meer »
  Discussiëren met de gemeente over studentenbeleid
  18 mei 2011 - Om Eindhoven voor studenten een prettigere stad te maken om te wonen en te leven, organiseert het Platform Wonen van de gemeente Eindhoven een openluchtdebat voor studenten en beleidsmakers. Op donderdag 26 mei wordt in het Karel Vermeerenplantsoen gediscussieerd over thema’s als studentenhuisvesting, evenementenorganisatie en binding van studenten aan de stad.
  Lees meer »
  Step en pop
  18 mei 2011 - Studentenvereniging Demos houdt zaterdag 21 mei voor de tweede keer het evenement StepPop. Het sluit aan op de StepEstafette, waarbij de deelnemers in etappes van Nijmegen naar Eindhoven steppen. x15_s.jpg
  Een eerder editie van de Stepestafette. Archieffoto | Bart van Overbeeke
  Lees meer »
  W-hal onder de bouwkundige loep genomen
  18 mei 2011 - Vier Bouwkundestudenten proberen deze week een bestaand bouwkundig probleem bij de W-hal op te lossen. Het is één van de vijf praktijkopdrachten die studenten bij het vak Innovatie op Locatie uitvoeren. SUPport, een studievereniging van Bouwkunde, heeft de vijf opdrachten geregeld.
  Lees meer »
  De buit deze week: vijf laptops en een mountainbike
  18 mei 2011 - Dieven hebben de afgelopen week op de TU/e-campus vijf laptops en een mountainbike buitgemaakt. De TU/e-beveiliging meldt dat er een signalement is van een aantal verdachten, maar er is nog niemand aangehouden.
  Lees meer »
  Huurverhoging van de baan
  18 mei 2011 - De huurverhoging voor nieuwe huurders gaat voorlopig niet door. Een kamermeerderheid is tegen de aanpassing van het ‘woningwaarderingsstelsel’. De LSVb vreesde dat studenten met zelfstandige woonruimte hard zouden worden getroffen.
  Lees meer »
  Surfen tijdens tentamen mag in Denemarken
  datum - Het internet op tijdens een tentamen: aan een Deense universiteit mag het. Overleggen en informatie opzoeken heten daar geen fraude meer. x11_s.jpg
  Archieffoto | Bart van Overbeeke
  Lees meer »
  Opnieuw meer vrouwelijke afgestudeerden
  18 mei 2011 - Vorig studiejaar haalden opnieuw meer vrouwen dan mannen een diploma in het hoger onderwijs. Aan de universiteiten liepen vrouwen verder uit dan in het hbo, waar hun voorsprong ongeveer even groot bleef.
  Lees meer »
  Nieuwssite Radboud Universiteit op slot
  18 mei 2011 - De Radboud Universiteit wil buitenstaanders liever geen onafhankelijk nieuws over de universiteit laten lezen. De redactie van de nieuwswebsite RU-nieuws is boos. “Ik vrees dat we binnen een week of twee achter een inlogscherm zitten.”
  Lees meer »
  Dijkgraaf blijft KNAW leiden
  18 mei 2011 - Natuurkundige Robbert Dijkgraaf blijft ook de komende vier jaar president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Het wordt zijn laatste termijn als president van het genootschap voor topwetenschappers. x8_s.jpg
  Robbert Dijkgraaf tijdens een lezing aan de TU/e. Archieffoto | Rien Meulman
  Lees meer »
  Huisvesters: "Huur niet acuut omhoog"
  18 mei 2011 - De studentenhuisvesters zijn niet van plan om de huur voor nieuwe bewoners per 1 juli te verhogen. Toch vreest de LSVb daarvoor, nu het kabinet het ‘woningwaarderingsstelsel’ wil herzien.
  Lees meer »
  Lang in buitenland, toch een beurs
  18 mei 2011 - Nederlandse studenten die na een bachelorprogramma ook een master in het buitenland willen volgen, kunnen gewoon een basisbeurs krijgen en een lening afsluiten bij DUO.
  Lees meer »
  VU + UvA = ?
  18 mei 2011- De Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit gaan uitzoeken of het zinvol is hun krachten te bundelen. Ze hopen hun positie in de ‘internationale concurrentiestrijd’ zo te kunnen verbeteren.
  Lees meer »
  Taakstraf voor Twentse dief met wroeging
  18 mei 2011 - De medewerker van de Universiteit Twente die vorig jaar ruim twee miljoen euro naar zijn bankrekening liet overschrijven en daar spijt van kreeg, is tot een taakstraf van 240 uur veroordeeld.
  Lees meer »
  Lupo verkiest Berlijns podium boven Auditorium
  16 mei 2011 - Uitgerekend op de eerste dag van het Internationale Automotivecongres aan de TU/e, is de Lupo EL vertrokken richting Berlijn. Daar mag de elektrische wagen van Werktuigbouwkunde het Michelin Challenge Bibendum 2011 bijwonen, een evenement georganiseerd door de Franse bandenfabrikant. Behalve een zuinigheidswedstrijd zal de Lupo daar ook een behendigheidsproef moeten doorstaan. x3_s.jpg
  De Lupo EL. Foto | Bart van Overbeeke
  Lees meer »
  Van lipdub naar flashmob
  13 mei 2011 - Een grote vent in strakke rode trui en roze tutu danste vrijdagmiddag rond bij het Hoofdgebouw. Dankzij zijn vertolking van Frances 'Baby’ Houseman zal muziekfilm Dirty Dancing nooit meer hetzelfde zijn. De actie van 13 mei was bedacht door het Eindhovense bedrijf Viralstudio. Dat schoot een promotiefilmpje voor Stexx.eu, een website waarop bezoekers ervaringen kunnen delen over studeren in het buitenland. x2_s.jpg
  Foto l Rien Meulman
  Lees meer »
  Friet, gras en bier
  13 mei 2011 - Lekker in de zon naborrelen na een dag vol lezingen en workshops. De Federatie Studentenverenigingen Eindhoven (FSE) hield donderdag 12 mei ‘de dag van de toekomstige ingenieur’. Na afloop was er een TU/e-brede borrel op het Auditoriumveld. Hierbij werd ook de TU/e-student van 2011 bekendgemaakt, de titel ging naar Li’ao Wang, studente Wiskunde en Technische Natuurkunde. x1_s.jpg
  Foto l Rien Meulman.
  Lees meer »
  cursor 26
  TU/e komt met beurs voor tweede studie
  12 mei 2011 - De TU/e gaat een beurs instellen voor Nederlandse studenten die een tweede master willen volgen. Het College van Bestuur heeft hiervoor groen licht gegeven. Het plan sluit aan bij een motie van VVD-tweedekamerlid Anne-Wil Lucas om studiebeurzen te creëren in samenwerking met het bedrijfsleven.
  Lees meer »
  Bezuinigingsvoorstellen zijn aangeleverd, extra gesprekken volgen nog
  12 mei 2011 - Op het bureau van het College van Bestuur liggen inmiddels de bezuinigingsvoorstellen van de faculteiten en diensten van de TU/e. Ook al is de langstudeerdersregeling en de generieke bezuiniging van 190 miljoen voor de universiteiten met een jaar uitgesteld, het CvB zet het plan door om het komend jaar al twaalf tot zeventien miljoen te bezuinigingen. “Vooral dat scenario van zeventien miljoen leidt tot ingrijpende veranderingen”, waarschuwt CvB-lid Jo van Ham.
  Lees meer »
  ‘Health’ krijgt drie themaleiders
  12 mei 2011 - Voor ‘Health’, naast ‘Energy’ en ‘Smart Mobility’ het derde speciale aandachtsgebied van de TU/e, zijn maandag 9 mei door het College van Bestuur drie themaleiders benoemd.
  Lees meer »
  Dieven weer actief op campus
  12 mei 2011 - Het was al een paar maanden rustig, maar met de diefstal van vijf (!) laptops, een camera en een TomTom lijkt daar een eind aan gekomen.
  Lees meer »
  Diplomauitreiking Bouwkunde: “Jij bent de 5000ste”
  12 mei 2011 - Een bijzondere diploma-uitreiking was het dinsdag 10 mei in de Blauwe Zaal van het Auditorium. Het was niet alleen de 218de diplomaceremonie van de faculteit Bouwkunde, maar ook de laatste van decaan prof.ir. Jan Westra. En hij had nog een verrassing.
  Michiel Jobse ontvangt het vijfduizendste diploma van TU/e-faculteit Bouwkunde uit handen van scheidend decaan Jan Westra. Foto | Rien Meulman
  Lees meer »
  Lumo terug van weggeweest na led-revisie
  12 mei 2011 - Lumo, het lichtlogo van de TU/e, is woensdag 11 mei teruggeplaatst op het dak van Vertigo. De led-verlichting is vervangen en Lumo is voorzien van licht-donkerschakeling.
  Lees meer »
  Zwaar weer voor wetenschapswinkels
  12 mei 2011 - Het ziet ernaar uit dat in ieder geval twee van de vier wetenschapswinkels van de TU/e zullen verdwijnen. Zowel de Chemiewinkel als de Elektrowinkel hebben van hun faculteitsbesturen te horen gekregen dat de geldkraan met ingang van komend collegejaar dichtgaat. De faculteit EE overweegt wel studenten op grotere, commerciële schaal in te zetten voor opdrachten uit het bedrijfsleven. Het budget van de Bouwkundewinkel wordt fors verlaagd.
  Lees meer »
  Mexicaanse TU/e-student krijgt 953 euro huur terug
  12 mei 2011 - Een Mexicaanse TU/e-student die in december een procedure startte tegen kamerverhuurder Student Eindhoven, krijgt 953 euro huur terug. Dat heeft de Huurcommissie vorige week besloten.
  Lees meer »
  Live reanimatie tijdens BMT-symposium
  12 mei 2011 - Tijdens het symposium ‘Keep it beating!’ van de faculteit Biomedische Technologieën was dinsdag 3 mei live de reanimatie van een varkenshart in het laboratorium van HemoLab te zien.
  Projectmanager Marco Stijnen (links) en cardiothoracaal chirurg van het Leids Universitair Medisch Centrum Arend de Weger bekijken het gereanimeerde hart. Foto l Bart van Overbeeke
  Lees meer »
  Euflex viert koperen jubileum met recordwinst
  12 mei 2011 - Euflex bv, volledig onderdeel van de TU/e Holding, beleefde in 2010 het beste boekjaar sinds de oprichting in 1998. Over een omzet van zeven miljoen euro werd een winst behaald van ruim acht euroton. Dinsdag 10 mei vierde het interne detacheringsbureau in stilte zijn koperen jubileum.
  Lees meer »
  Promoot je onderzoek op de Student Research Conference
  12 mei 2011 - Heb je baanbrekend onderzoek gedaan en wil je kans maken op 1.500 euro? Dien dan voor 1 juli je bacheloronderzoek of -ontwerp in voor de Student Research Conference die op 23 en 24 november wordt gehouden op de TU/e. Een selectie van de inzenders wordt uitgenodigd om hun onderzoek te komen presenteren en de beste wordt beloond met de Student Research Award.
  Lees meer »
  Promovenda speelt Franse barokmuziek in Catharinakerk
  12 mei 2011 - Maartje Bastings, promovenda bij Biomedische Technologie, treedt komende zaterdag op met haar barok kamermuziek ensemble Ensemble Joyeux in de Catharinakerk in Eindhoven. De vier leden van het ensemble spelen op barok-instrumenten bij KamerMuziek in de Cathrien. Zo bespeelt Maartje de traverso, TU/e-alumnus Eelco Kooiker de klavecimbel, Barbara Vermaas de barokviool en Martijn Verbrugh de viola da gamba.
  Lees meer »
  Meer studenten slagen door quizvragen
  12 mei 2011 - Meer studenten zijn de afgelopen twee jaar voor het vak Mechanische Trillingen geslaagd, een bachelorvak in het tweede jaar van Werktuigbouwkunde. Dit lijkt te komen door de introductie van een quiz in het vak.
  Lees meer »
  Woordvoerderschap na 21 jaar in andere handen
  12 mei 2011 - Peter van Dam heeft begin deze maand na 21 jaar het woordvoerderschap van de TU/e overgedragen aan nieuwkomer Floris Ran. Daarmee is de woordvoering nu ook officieel ondergebracht bij het Communicatie Expertise Centrum (CEC).
  De nieuwe CvB-woordvoerder Floris Ran.
  Lees meer »
  TU Delft start Chinese dependance
  12 mei 2011 - De TU Delft heeft gisteren (woensdag 11 mei) in aanwezigheid van minister Maxime Verhagen als eerste Nederlandse universiteit een dependance in China geopend. Het nieuwe TUD Beijing Research Centre richt zich op onderzoek naar ledverlichting. De dependance past in een trend van toenemend academisch contact tussen China en Nederland.
  Lees meer »
  Brainport AutoRAI in het Auditorium
  12 mei 2011 - Op 16 en 17 mei vindt het achtste International Automotive Congress (IAC) plaats in het Auditorium van de TU/e. Met als hoofdthema Future powertrains & smart mobility past het goed in de Automotive week die van 14 tot en met 22 mei in de Brainport-regio gehouden wordt. Vanwege de voertuigdemonstraties en informatiestands lijkt het IAC wel een Brabantse versie van de AutoRAI.
  Lees meer »
  TU/e-hoogleraar publiceert eerste boek over nieuw vakgebied
  12 mei 2011 - Het eerste boek ter wereld -volgens uitgever en schrijver- over process mining komt van Eindhovense bodem. Bij uitgeverij Springer verscheen vorige maand van de hand van TU/e-hoogleraar prof.dr.ir. Wil van der Aalst het boek ‘Process Mining: Discovery, Conformance and Enhancement of Business Processes’.
  Lees meer »
  Nieuws | Mens
  Tim Scholten.
  Vertellen hoe studenten studeren
  Lees meer »
  In memoriam
  Lees meer »