spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB
Clmn

Columnist:
Myrthe Buijs
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
  Met lange halen gaat het beter
  26 mei 2011 - Wie zaterdag 21 mei op de fiets zat tussen Nijmegen en Eindhoven keek misschien even raar op. 24 Studententeams reden hier namelijk in tien etappes de jaarlijkse Stepestafette van studentenvereniging Demos. Niet voor iedereen zomaar een studentikoos evenement; steppen blijkt een echte sport.
  Foto | Bart van Overbeeke
  Lees meer »
  Sprinten, verspringen, kogelstoten en ‘lang’
  26 mei 2011 - Studentenatletiekvereniging Asterix hield afgelopen vrijdag maar liefst twee wedstrijden tegelijk. Atleten namen het bij op sportpark De Hondsheuvels tegen elkaar op tijdens de Atletiek Baanwedstrijd en tijdens het Nederlands Studentenkampioenschap Meerkamp. De eerste wedstrijd trok vooral lokale sporters en bij de meerkamp -met de onderdelen sprint, verspringen, kogel en ‘lang’ (800 m voor de vrouwen en 1000 m voor de mannen)-waren studenten uit heel Nederland actief.
  Foto | Bart van Overbeeke
  Lees meer »
  Zelfs Polen komen af op betonkanorace
  26 mei 2011 - Aan de betonkanorace die KOers- studievereniging voor Constructief Ontwerpers aan de faculteit Bouwkunde- afgelopen weekend hield, deden niet alleen Nederlandse studenten mee. Een groepje Poolse studenten was speciaal voor de race naar Eindhoven afgereisd. Ze kregen de sportiviteitprijs voor hun komst.
  Foto | Bart van Overbeeke
  Lees meer »
  Rood als rode draad in dansvoorstelling
  26 mei 2011 - Marco Borsato kwam er niet aan te pas, maar er bleken nog genoeg andere manieren om het thema ‘Rood’ als -jawel- rode draad te vlechten in een dansvoorstelling.
  Foto | Bart van Overbeeke
  Lees meer »
  Prijzen voor bacheloronderzoek- of ontwerp
  Lees meer »
  Constudentenbond
  Da ge’t moar wit (sinds 2010)
  26 mei 2011 - Denk als een Innovator; laat andere mensen het vuile werk voor je doen. Cursor gaat voor je op pad om de beste keus te zoeken, zodat het studentenleven in Eindhoven nog wat aangenamer wordt: de ConStudentenBond. Deze keer onder het motto van ‘We gaan allemaal maar één keer dood’: de meest fantastische doemdag.
  Lees meer »
  Clmn
  Columnist van de week: Myrthe Buijs
  Lees meer »
  En hoe is het in Berlijn?
  26 mei 2011 - Werkervaring opdoen bij een architectenbureau in Londen. Kennismaken met het studentenleven in het Zweedse Uppsala. Zonne-energieproducten ontwikkelen in Cambodja.
  Een stage of onderzoek in het buitenland levert een schat aan ervaringen op. Cursor laat studenten aan het woord over hun belevenissen.
  Lees meer »