/Voorpagina
/Mensen
/Nieuws
/Opinie
/Cultuur
/Studentenleven
/Achtergrond
/English page
/Onderzoek
/Reportage
/Bestuur
/Ruis
/Ranzigt
/Colofon
/Faculteits Berichten
/Vacatures
/Mensa
/Oude cursors
/pdf formaat
/TUE
/Zoeken:
/ Cursor nummer 1 nummer 8

jaargang 43, 18 januari 2001


Ruis

Untitled Document

Cameo Appearance in SG-poster

Optreden in je eigen kunst is niet ongewoon. In de film is het zelfs een sport geworden om op te duiken in je eigen rolprent. Quentin Tarantino ­ om maar eens iemand te noemen ­ bedeelt zichzelf regelmatig een rolletje toe in zijn films.
In Resevoir Dogs is Tarantino bijvoorbeeld Mr. Brown, een sullige gangster die al vroeg in de film het loodje legt. Leuker is het natuurlijk wanneer de regisseur bijna onmerkbaar aanwezig is in zijn film. Regisseur Alfred Hitchcock maakte er een gewoonte van om in al zijn producties heel even een zogenaamde 'Cameo Appearance' te maken. In Psycho is hij al na vier minuten te zien. In zijn meesterwerk Vertigo uit 1958 wandelt hij na elf minuten voorbij. In Birds wandelt hij aan het begin van de film voorbij met twee honden. Overigens zorgde Hitch er wel voor dat hij al vroeg in de film aanwezig was, om te voorkomen dat het publiek zich niet op het plot kon concentreren.
Ook schilders maken Cameo Appearances in hun werk. De bekendste Nederlandse cameo is die van Rembrandt in de Nachtwacht. Gesuggereerd wordt dat het de schilder zelf is die over de linkerschouder van de vaandeldrager gluurt.
Studium Generale-stagiair Edouard Relou zet de traditie vrolijk voort in een poster die hij ontwierp voor het donderdagavond-programma van 11 januari. Op de aankondiging van de 'Multimediale Eefje Wentelteefje Roadshow' en de film 'Being John Malkovich' was ­ voor wie goed keek ­ ook het gezicht van Relou te zien. De stagiair had zichzelf bij wijze van afscheid van zijn stageplek in het affiche verwerkt. Relou bezweert overigens dat hij op de andere affiches die hij ontworpen heeft niet te zien is.

Untitled Document

't Ongeremde Wilt Beest Roumen?
De redactie van de achterpagina heeft zich altijd verre gehouden van naamgrapjes betreffende de levendige en makkelijk in het gehoor liggende namen van de heren Te Beest, Rem, De Wilt en Roumen. Humorvolle opmerkingen over de namen van de leden van het College van Bestuur, zo meenden wij altijd, waren niet gepast in deze universitaire, hooggeleerde omgeving. Wij bleken het echter mis te hebben. Het College vindt woordgrappen helemaal niet erg. Dat bleek overduidelijk toen het CvB maandag 8 januari na de nieuwjaarsrede met gepaste trots een Thêta-boot doopte, die de namen van de bestuurders droeg. Verpakt in een woordgrap notabene! Zaten we al die jaren helemaal fout. Als het CvB dus nog ooit een boot schenkt aan Thêta, zouden wij een van de volgende namen voorstellen:

Remt De Wilt nog voor Te Beest of Roumen?
Roumen Remt Wilt voor Te Beest
't ongeRemDe Wilt Beest Roumen?
Wij Roumen 't Wilt Beest Rem!
Wilt u Te Beest of Rem Roumen?

Een leuk anagram staat natuurlijk ook op een boot: 'We're Uttermost Edible Men' is een aardige herschikking van de CvB-achternamen. Heb jij nog betere suggesties? Stuur ze naar cursor@tue.nl onder vermelding van 'Bootnaam'.

Untitled Document

Verlate Y2K-bug treft CD-uitleen
Start het millennium op 2000 of 2001? Als het verschijnen van
millenniumbugs een teken van de nieuwe eeuw is, startte de 21e eeuw voor de cd-uitleen pas vorige week.

Het geavanceerde computersysteem van de uitleen bleek nogal buggy. In navolging van de gevreesde Y2K-bug die vliegtuigen zou doen crashen en elektriciteitscentrales zou verlammen, zorgde de bug van de cd-uitleen voor een spontane crash van hun administratieve- en database-software. "De programmatuur bleek niet overweg te kunnen met het jaar 2001", aldus cd-uitlener Michiel Oostindie. "Dat was heel vervelend want we konden niets uitlenen en konden niet zien of cd's op tijd of te laat ingeleverd waren." Het heeft twee dagen geduurd voordat de programmatuur met het nodige knutselwerk weer op de rails was. De precieze oorzaak van de problemen is nog onduidelijk. "Het programma is gemaakt door een stagiair", zegt Oostindie. "We moeten binnenkort maar eens met hem gaan praten."














Website Cursor