/Voorpagina
/Mensen
/Nieuws
/Opinie
/Cultuur
/Studentenleven
/Achtergrond
/English page
/Onderzoek
/Reportage
/Bestuur
/Ruis
/Ranzigt
/Colofon
/Faculteits Berichten
/Vacatures
/Mensa
/Oude cursors
/pdf formaat
/TUE
/Zoeken:
/ Cursor nummer 3 nummer 3

jaargang 43, 17 mei 2001


Ruis

Untitled Document Vurig welkom voor Beatrix
Ja, wat schiet er als eerste door je heen als je buiten op de aankomstplaats van koningin Beatrix plotsklaps zwarte rookwolken ziet opstijgen? Terroristische activiteiten, doorgeschoten actiegroep met autobanden in de weer, of is er gewoon sprake van een verlate kerstboomverbranding? Wat ook de oorzaak was, de beveiligingsdienst van de TU/e was afgelopen vrijdag bij de officiële opening van TNO Industrie in opperste paraatheid. Drie man sterk stormde naar buiten, gewapend met brandblus-sers. In enkele minuten was de brandhaard verleden tijd en kon een ongestoorde ontvangst van Hare Majesteit doorgang vinden.
Sporenonderzoek wees uit dat de oorzaak van dit euvel minder spectaculair was. De motor van de auto van de vrouw van één van de uitgenodigde hoogleraren was bij aankomst spontaan in brand gevlogen.
Untitled Document

Bits
Ik maak me normaal gesproken niet schuldig aan het doorsturen van komische, choquerende of seksistische plaatjes via e-mail. Dat betekent natuurlijk niet dat ik er ook nooit mee geconfronteerd word. Als ik een grove schatting maak, word ik wekelijks toch wel zo'n vijfentwintig keer 'verrast' met soms lachwekkende, maar meestal weerzinwekkende tekeningen of foto's. Dat ik er niet altijd door verrast wordt, heeft te maken met mijn mailvrienden. Die zijn te lui om te kijken van wie het mailtje afkomt en naar wie het allemaal al is doorgestuurd.
Ook al lijk ik hierboven allerminst positief over de plaatjes die als kettingbrieven de wereld over gaan, er moet me toch iets van het hart over één van deze 'kunstwerken'. Afgelopen week ontving ik namelijk een typische illustratie. Een in tweeën gedeeld plaatje, links zit een vrouw achter de pc en rechts een man. De man en vrouw zitten ogenschijnlijk tegenover elkaar, maar uit hun conversatie blijkt dat zij op afstand met elkaar zitten te chatten. De vrouwelijke hoofdpersoon: gekleed in slechts lingerie, allerminst sexy te noemen, wijdbeens, met konijnensloffen aan haar voeten, typt met een sigaret in haar mond verleidelijke woorden naar de in haar ogen lekkere vent aan de overkant. Maar ook daar valt over te zeggen: schijn bedriegt. Zijn outfit bestaat namelijk uit een rood met geel -gestipte onderbroek en een wit hemd, waaronder zijn behoorlijke buik vandaan komt. De blikjes bier omringen hem aan alle kanten.
Ergens moet dat ideaalbeeld van de vrouw voor de man vandaan komen. Het tekstwolkje dat uit de computer van de man komt, verklaart alles: "You're a model? COOL! I'm a chippendale's dancer. I also race speedboats, what's your sign?"
Honesty on the internet, een logisch onderwerp voor zo'n plaatje. En daar valt veel over te zeggen. Eerlijkheid op het internet ­ en dan met name in de chatwereld ­ is ver te zoeken.

Heb jij spraakmakende of gewoon lachwekkende verhalen te vertellen over ervaringen met chatten? Mail ze: bitstips@hotmail.com
Untitled Document

Sport en dans

Er was veel activiteit in de Eindhovense studentenwereld afgelopen weekeinde. Zo was er in Scala het Open Footloose Dans Kampioenschap met 23 paren uit onder meer Groningen, Enschede, Heidelberg en Berlijn. Dit was de zesde editie van het jaarlijkse kampioenschap van de Eindhovense dansvereniging.

Studenten tafeltennis vereniging Taveres had voor de 26ste keer het internationale tafeltennis toernooi georganiseerd. Zo'n driehonderd deelnemers speelden op 70 speeltafels en hadden hun tent opgeslagen op het grasveld voor het Tema-gebouw.

Foto's: Bram Saeys

Untitled Document

Effe zeuren
/Michiel van der Velden

U heeft zich misschien wel eens afgevraagd waar al die stapels ongelezen Cursors blijven. Die gaan naar /eindhoven. Onze Cursor is daar erg populair (in tegenstelling tot hier). De vaste lezers van Cursor weten het nog wel: /eindhoven is een stad met een Toveruniversiteit gevestigd in een kasteel. Die universiteit werd tot voor kort bestuurd door een koning.

Hoe de koning zijn macht verloor?
Bij ingrijpende verbouwingen van het kasteel was een tekort ontstaan van 100 miljoen goudstukken. De koning had daarop voorgesteld een van de kasteeltorens af te stoten om zo het tekort weg te werken. Daarop had hij nogal wat kritiek gekregen. Een zwembad in het kasteel, een Castle Club voor luxe lunches en recepties, de ene verhuizing na de andere... Men begon zich af te vragen of dat allemaal niet meer kosten en ellende met zich mee had gebracht dan baten.
De koning had zich nog verdedigd door te zeggen dat de TUE'ers al jaren boven hun stand geleefd hadden en dat ze best een kasteeltoren konden missen. Critici stelden daarop de vraag, waarom er, als we al jaren boven onze stand leefden, dan pas onder het bewind van deze koning zo'n groot financieel tekort was. Trouwens de koning was toch al jaren aan de macht? Waarom had hij dan niet eerder ingegrepen?

Onlangs werd een groot debat georganiseerd over de bestuurlijke toekomst van de Toveruniversiteit /eindhoven. Aangekomen bij het debat viel mij de enorme menigte op. Ze droegen spandoeken met teksten als: "Er is eerder een tekort aan ideeën dan een tekort aan goudstukken" (citaat van de koning) en "Beter een bestuurder afstoten dan een toren". Bij het debat wilde men van mij weten, wat de universiteit in /eindhoven kan leren van de universiteit in Eindhoven. Ik moest helaas tot de conclusie komen, dat wij aan de TU Eindhoven eigenlijk beter een voorbeeld kunnen nemen aan de TU /eindhoven dan andersom.

[an error occurred while processing this directive]













Website Cursor