/Voorpagina
/Mensen
/Nieuws
/Opinie
/Cultuur
/Studentenleven
/Achtergrond
/English page
/Onderzoek
/Reportage
/Bestuur
/Ruis
/Ranzigt
/Colofon
/Faculteits Berichten
/Vacatures
/Mensa
/Oude cursors
/pdf formaat
/TUE
/Zoeken:
/ Cursor nummer 3 nummer 4

jaargang 43, 31 mei 2001


Nieuws

Untitled Document

Harry Roumen genomineerd voor ISO-prijs
TU/e secretaris ir. Harry Roumen is genomineerd voor de ISO-prijs. Deze landelijke prijs, vergezeld van zesduizend gulden, wordt vanavond uitgereikt in het Academiegebouw in Utrecht door minister Loek Hermans van Onderwijs. Roumen is voorgedragen door studentenfractie Groep-één en het Compositum in Eindhoven, het overkoepelend orgaan van de drie studentenverenigingen in Eindhoven.

De ISO-prijs is een landelijke, jaarlijks terugkerende prijs, die uit wordt gereikt aan personen die een stimulerende werking heben voor studenten. Volgens Groep-één en het Compositum levert Harry Roumen een belangrijke bijdrage aan het Eindhovense studentenleven sinds zijn aanstelling als secretaris van de TU/e in 1988. "Hij is daar zelf heel bescheiden onder, maar wij vinden 'ere wie ere toekomt' en hebben hem daarom genomineerd", zegt Dimitri Gilissen van Groep-één.
Roumen zelf was 'aangenaam verrast' toen hij hoorde van de nominatie. Hij is bekend met de prijs, maar had niet verwacht er zelf ooit voor in aanmerking te komen. "Ik heb er weinig woorden aan vuil gemaakt, want ik sta graag voorop, maar niet als het om mezelf gaat", zegt de bescheiden Roumen. Op de vraag wat hij met het te winnen geldbedrag van zesduizend gulden zou doen, antwoordt hij: "Stel, stèl, stèl dat ik de prijs misschien zou winnen, dan zou dat geld teruggaan naar de studenten. Bijvoorbeeld als bestuursbeurs voor een aansprekende studentenactiviteit." De studenten weten Roumen over het algemeen goed te vinden als aanspreekpunt voor studenten op de TU/e en volgens de argumentering die vergezeld ging van de nominatie staat de deur van Roumen altijd open voor alle studenten, verenigingen en organisaties. 'Zeker de faciliterende diensten mogen geroemd worden; studenten ervaren dit vaak als een goede vorm van one-stop-shopping: in een keer beschikken zij na overleg met hem over de juiste verwijzingen, contacten en handtekeningen'. Roumen zelf: "Ik voel me hier op mijn plek en dat komt door de studenten."/.

Untitled Document

Nieuwe versie van Orca komt er aan
De nieuwste versie van Orca (11i) wordt op 9 juli operationeel aan de TU/e. Met de overgang naar deze uitgave van het financiële pakket van de TU/e wil het projectteam dat zich bezig houdt met de implementatie, een toename van het aantal gebruikers bereiken. De reden voor de overgang naar de nieuwe versie is de komst van de Euro.

Veel inhoudelijke verschillen zijn er niet tussen de huidige versie (10.7) en de nieuwe (11i). De lay-out van Orca is veranderd en lijkt nu veel op MS Windows. Gebruikers kunnen gemakkelijk -mits geautoriseerd- zelf informatie uit het financiële systeem halen en invoeren. Enkele voorbeelden: zelf bestellingen doen, zien wat de status is van een bestelling of facturen en de projectvoortgang bekijken. Vooral voor onderzoekers biedt de projectadministratie binnen Orca 11i een scala aan oplossingen. "Je kunt er je uren in schrijven, declaraties en reiskosten, etc. De financiën regel je op die manier allemaal zelf. Orca 11i biedt daar de middelen voor, maar ze moeten het wel zelf invoeren", zegt Harry Kamp, projectleider van het Orca-team.
Op dit moment zijn er binnen de TU/e 325 geregistreerde gebruikers van Orca. De inzet van het projectteam is een verdubbeling van dat aantal. Om te laten zien hoe de nieuwe versie werkt en wat er mee kan, worden er cursussen gegeven. Enkele cursussen: navigeren en opvragen, crediteuren, debiteuren, inkopen, projectadministratie, grootboek en tijdschrijven. De deadline voor opgeven voor de cursussen is vandaag (31 mei). Indien plek kunnen er nog mensen na die datum worden ingepast. Wie vragen heeft over Orca, of zich wil opgeven voor een van de cursussen, kan bellen met 5599 of kijken op www.ois.tue.nl./.

Untitled Document

Pusphaira promoveert alweer

De laatste wedstrijd in de nacompetitie heeft Pusphaira vorige week zondag met 2-0 gewonnen van Bergeijk. Dat betekent dat Pusphaira voor het tweede opéénvolgende jaar promoveert, en volgend seizoen in de derde klasse uitkomt. Dit leek in het begin van het seizoen een onmogelijke prestatie. "Het doel dat we ons vorig jaar gesteld hebben, was handhaving", vertelt speler/coach Peter Geurts. "Dat het zo goed af zou lopen, hadden we nooit gedacht. Over komend seizoen zeg ik hetzelfde als afgelopen jaar: we gaan voor handhaving."
Dit zal volgens Geurts een stuk moeilijker worden dan het afgelopen jaar, vooral omdat de individuele kwaliteiten van tegenstanders in de derde klasse weer hoger zullen zijn. Ook moet het team Issmaïl Nnafie en Machiel Debets een half jaar missen vanwege stage. Daar staat tegenover dat Souli Nnafie terugkomt. Hij maakt de overstap van Delft naar Eindhoven.

Foto: Bram Saeys

Untitled Document

Kinderen maken businessplannen
Een online platenmaatschappij. De Happy Truck Camera; een camera waarmee vrachtwagenchauffeurs kunnen zien of er zich iets achter hun oplegger bevindt. Een kleine greep uit de businessplannen die donderdag 15 mei gepresenteerd werden in het Eindhovense Twinning Centre. Dit keer waren de bedenkers geen snelle ICT-jongens maar elfjarige scholieren.

Zo'n 25 kinderen van de gecombineerde groep 7 en 8 van de Marnix van St. Aldegonde basisschool uit Hapert presenteerden de ideeën die ze in de weken daarvoor bedacht hadden. Twinnings office manager Pauline Jansen had de kinderen een paar weken eerder uitgelegd wat een businessplan is en begeleidde de klas bij het uitwerken van hun plannen. Jansen was op school uitgenodigd te vertellen over haar werk en besloot er meteen een heel project van te maken.

Briljante plannen
De presentaties werden beoordeeld door Twinning directeur Jan Uylings en IDC-medewerker Martin Canning. IDC probeert ondermeer voorspellingen te doen over het toekomstig gebruik van ICT. "Dit zijn de gebruikers van de toekomst", zegt Canning. "Het is heel interessant te observeren hoe kinderen denken. Wat opvalt, is dat deze kinderen werkelijk briljante plannen bedenken. Neem de Happy Truck Camera. Het idee bestond al wel, maar dat wisten die kinderen niet."
De Happy Truck Camera eindigde als derde. De tweede plaats was voor een buspaal met ingebouwde, sprekende klok. Teun en Stefan, de bedenkers van een online platenmaatschappij hadden het beste plan. Twinning onderzoekt of er mogelijkheden zijn om het project een vervolg te geven. Jansen: "Waarom zouden we die kinderen niet in contact brengen met studenten van de TU/e om de plannen uit te werken. Er zou best iets leuks uit kunnen komen."/.

Untitled Document

Hoop voor 'ontwikkeling'
Per 1 september zal ontwikkelingskunde geen afstudeerrichting meer zijn op de TU/e. Dit proces werd vier jaar geleden al ingezet naar aanleiding van een visitatie bij Tema waarna een herstructurering plaatsvond. ITOK (Internationale Technologische OntwikkelingsKunde) werd daarbij het kind van de rekening. Er vonden toen al demonstraties en handtekeningacties van studenten plaats om ITOK te behouden.

"Het hoofdargument luidt dat er geen ruimte voor is, omdat de TU/e zich uitsluitend richt op hoogwaardige technologie", aldus Petra Hofman, vijfdejaars ITOK (alsook U-Raadslid en lid van de Opleidingscommissie Tema). "Het is gewoon balen en heel vervelend. Zo verdwijnt er een sociaal gezicht van de TU/e, waarbij geen aandacht wordt besteed aan maatschappelijke aspecten zoals ontwikkelingsvraagstukken." Maar er is gelukkig ook een positieve ontwikkeling te bespeuren. Er wordt hard nagedacht over hoe TU/e-studenten toch in aanraking kunnen komen met ontwikkelingsproblematiek, en een oplossing lijkt te zijn gevonden. Afgelopen maandag vond er overleg plaats tussen de staf van de sectie ITOK en geïnteresseerde studenten over een nieuw op te zetten certificatenprogramma. In dit programma, dat te vergelijken valt met de al bestaande TDO-certificaten (duurzaamheid), kan de student 14 studiepunten aan keuzevakken verdienen door vakken te volgen van gespecialiseerde ITOK-docenten. Per september zou dit al in moeten gaan. Bijkomend aspect is echter ook dat dit programma zichzelf moet terugverdienen. "Het wordt financieel rendabel als er zich 40 studenten per jaar voor inschrijven", zegt Jaap Bosch, vierdejaars Tema. "De toekomst zal uitwijzen in hoeverre er nog plaats is voor 'idealisme' binnen de TU/e-opleidingen, maar met het certificatenprogramma is een stap in de goede richting gezet."/.

Untitled Document

Lezing fotonica
In het kader van de lezingenreeks Ondernemen en Technologie houdt prof.dr. Joachim Wolter, hoogleraar bij de faculteit Technische Natuurkunde en wetenschappelijk directeur van onderzoekschool COBRA, op donderdag 7 juni een lezing over halfgeleiders in de fotonica. In zijn voordracht gaat hij in op de basistechnologieën en hun mogelijkheden voor nieuwe toepassingen. De nadruk zal liggen op de wetenschappelijke uitdagingen en de kansen voor ondernemers. De lezing begint om 17.00 uur in de Senaatszaal van het Auditorium. Graag vooraf aanmelden. Voor meer informatie kunt u bellen met Antoinette van der Voort, toestel 4099/2278 of kunt u kijken bij http://www.tue.nl/
agenda/

Stagecentrum
Voor studenten die moeite hebben met het vinden van een goede stageplek, is er sinds kort een digitale oplossing. Deze heet www.stagecentrum.nl en is een databank voor zowel stageverlenende bedrijven en instellingen als stagezoekers. Studenten kunnen aan de hand van een profiel zoeken naar stageplaatsen, afstudeeropdrachten en open dagen. Er staan ook AIO en OIO vacatures op. Als er een geschikte stage is gevonden, wordt de student gewaarschuwd via SMS op de mobiele telefoon.

Internationaal toernooi Pusphaira
Het pinksterweekend staat voor Pusphaira in het teken van het internationale prof. Van Lint Toernooi (IT) 2001. Dat wordt op 2 en 3 juni voor de 21ste keer gehouden door de Eindhovense studenten voetbalvereniging Pusphaira. De herenteams spelen elf tegen elf en de dames zes tegen zes. De wedstrijden worden op zaterdag en zondag tussen 9.00 en 17.00 uur op sportpark De Hondsheuvels gespeeld. De finale is zondag om 16.30 uur, waarna professor Van Lint de prijzen uitreikt. Behalve om de toernooizege, kan er gestreden worden om de penalty-beker en de fair play cup. Pusphaira verwacht deelnemers uit Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Slowakije, Duitsland, Engeland, Nederland, Denemarken, Hongarije en Polen.

Vergelijk je eigen studievoortgang
Als je als student wilt weten hoe het met je studie gaat in vergelijking met die van je medestudenten, kun je dit zien via Owinfo (http://owinfo.tue.nl/). Op dezelfde pagina waar normaliter tentamenuitslagen opgevraagd kunnen worden, krijg je
-na het intikken van je pincode- een grafisch overzicht van je studievoortgang te zien en kun je je eigen studievoortgang vergelijken met die van je medestudenten. Het grafisch overzicht geeft de behaalde studiepunten in de afgelopen 12 maanden weer ten opzichte van die behaald door je generatiegenoten. Om het vergelijk zo eerlijk mogelijk te maken, zijn bij de berekening van de studievoortgang de studiepunten behorende bij vrijstellingen niet meegenomen.

Open dag AIO's
Onderzoeksschool Cobra heeft het komende jaar vijftien AIO's en postdocs nodig voor een nationaal onderzoekscentrum voor optische communicatie. Wie interesse heeft in een positie als AIO of postdoc kan donderdag 14 juni naar de open dag komen. Deze heeft plaats in de Jonkerzaal van de faculteit Elektrotechniek. Professor Meint Smit praat over optische chips en professor Ton Koonen over optische systemen. Daarnaast zijn er rondleidingen en demonstraties. Opgeven voor de open dag moet voor 12 juni gebeuren via office@cobra.tue.nl.

Imago exacte vakken
Een debat over de positie van de fundamentele exacte wetenschappen. Dat is wat de K.L. Pollstichting wil bewerkstelligen. Hiertoe is op woensdag 20 juni een bijeenkomst georganiseerd. Deze heeft plaats in de Tinbergenzaal van het Trippenhuis van de KNAW, Kloveniersburgwal 29 in Amsterdam. Het debat begint om 20.00 uur. Sprekers zijn prof.dr. R. Dijkgraaf, die ingaat op de opleiding en het werk in de exacte wetenschappen. Prof.dr.ir. F. Bais spreekt over de aandacht binnen de politiek voor natuurwetenschappelijke kennis. De avond wordt afgesloten met een paneldiscussie tussen deskundigen uit het onderwijs en de politiek. Kaarten kosten tien gulden en zijn te bestellen via bureau@verstigt.nl.

Untitled Document

Faculteit Industrial Design wordt 'studiecamping'
Veel open ruimtes, geen klaslokalen, studenten die junior-medewerkers worden genoemd, samenwerking met het bedrijfsleven en flexibiliteit. Architectenbureau Staal/Christensen had het maar druk met de inrichting van de splinternieuwe faculteit Industrial Design van de TU/e. Het ontwerp is nu af en de werkzaamheden in de oude bibliotheek in het Hoofdgebouw zijn afgelopen week van start gegaan.

"Alle plannen zijn voortgekomen uit de eisen van de opdrachtgevers. Zij hadden het liefste gezien dat er geen afgesloten ruimtes zouden zijn, maar dat was toch een beetje een utopie. Je hebt immers voorzieningen nodig voor werk- en computerruimtes", vertelt David den Breejen, één van de vijf architecten van Staal/Christenen die het ontwerp maakten. "De eisen waren redelijk pragmatisch. Hoe houd en creëer je zoveel mogelijk ruimte? Daarnaast moet je in je ontwerp rekening houden met andere voorwaarden zoals geluid en klimaat. Uiteindelijk is het ontwerp geïnspireerd door de plek, het is een mooie locatie. Het is net alsof je buiten bent door de grote ramen; er zit alleen een laagje glas tussen."

Camping
"Het uiteindelijke ontwerp heeft wel iets weg van een camping waar overal caravans staan. De caravans zijn de units waar door de verschillende werkgroepjes in gewerkt wordt. De units zullen omringd zijn met witte lijnen, zodat het net lijkt alsof iedereen z'n eigen stukje op de 'camping' heeft." De ruimte is in twee verdiepingen opgedeeld: bovenin is ruimte gemaakt voor de staf van de faculteit en tevens kunnen onderzoekers daar aan hun projecten werken. Op de begane grond is de 'camping' gesitueerd. Den Breejen verduidelijkt: "Een van de eisen van de nieuwe faculteit is dat de studenten en de staf op dezelfde plek zitten, dit om meer visuele en mentale openheid te creëren. Je doorbreekt dan als het ware de hiërarchie."
Aan de muurkant van de ruimte hebben de architecten een blauw gebouw met ronde ramen geplaatst, het enige vaste gebouw in de ruimte. "We noemen het gebouw de sfinx, vanwege de vorm. De poten moet je er alleen aan denken, daar was geen ruimte meer voor. In de sfinx zijn de vergaderruimtes en de multimediacorner, tevens de enige echte afgesloten ruimte van de faculteit." In het midden van de zaal komt een groot podium waar de junior-medewerkers (studenten) kunnen zitten; het podium kan echter ook gebruikt worden voor presentaties en dergelijke. Naast het podium komt een treehouse, een extra verdieping voor computers waar tevens een beamer op kan worden geplaatst voor presentaties. De gehele ruimte kan aangepast worden aan de behoefte van de aanwezigen. De witte lijnen rondom de units kunnen verlegd worden, zodat een werkgroep meer ruimte heeft voor een project. "Het is een soort studiecamping. De sfeer past ook wel bij creatieve ingenieurs. Het is eigenlijk altijd een Virus-festival", aldus Den Breejen. /.

Untitled Document

Drie beelden vermist uit kunstcollectie TU/e
Er wordt op de TU/e regelmatig verhuisd, zowel intern als extern. Dat is niet alleen in het kader van het huidige Masterplan, dat gebeurde al regelmatig op de toenmalige Technische Hogeschool Eindhoven: faculteiten worden gereorganiseerd, gebouwen opnieuw ingedeeld, medewerkers krijgen een andere baan. Dat er daardoor voorwerpen verdwijnen is niet verwonderlijk, maar wel jammer. Zeker als het om kunstvoorwerpen gaat, die een historische, maar ook een financiële waarde hebben. Daarnaast zijn er in het verleden ook beelden gestolen of ze staan bij iemand op de kamer in plaats van dat ze openbaar te bekijken zijn, zoals de bedoeling is.

Momenteel wordt er hard gewerkt aan het maken van een inventarisatie van het kunstbezit van de TU/e. Een aantal beelden dat verdwenen is, is inmiddels weer terecht, andere ontbreken nog steeds. De kunstcommissie wil die beelden graag terugvinden en ontbrekende gegevens achterhalen. Het gaat om de volgende beelden (zie foto's, van boven naar onder):
1) Het beeld 'Compositie met gat' van Theo Dobbelman, dat ooit in de hal van Elektrotechniek stond;
2) 'Koperplastiek' van Lancelot Samson, dat in de vergaderkamer van de faculteit TM stond, toen die nog de afdeling 'Wijsbegeerte en Maatschappijwetenschappen' heette;
3) 'Het bos' van Ben Guntenaar, dat in de vergaderkamer bij de faculteit Werktuigbouwkunde stond./.

Wie informatie heeft over deze beelden kan dat doorgeven aan Gerard Verhoogt, secretaris van de Kunstcommissie, tel. 4378 of via kunstcommissie@tue.nl.

 

 

Untitled Document

Meubels nodig voor depot studenten
Wel een kamer, woning of appartement, maar geen meubels. Voor dit probleem staan veel buitenlandse studenten en promovendi bij hun aankomst in Eindhoven. Al jaren heeft de TU/e daar een oplossing voor; in de kelders van het Laplace-gebouw is een meubeldepot waar buitenlandse studenten en promovendi vrijwel kosteloos meubels kunnen ophalen. De aanwas van nieuwe meubels is echter gestagneerd.

Herman van Hooff is al enkele jaren beheerder van het meubeldepot. Om aan de vraag van de studenten te kunnen voldoen, moet hij geregeld 'nieuwe' meubels binnen krijgen. "Normaal krijg ik de meubels van de meest verschillende plekken, maar het aanbod wordt minder. Ik werk samen met verhuisbedrijf Van den Eijnden en zij wezen me er laatst op dat veel mensen die verhuizen ook nieuwe meubels aanschaffen. De oude meubels worden dan vaak vernietigd. Ik vind dat zonde en kan die meubels heel erg goed gebruiken. Als mensen dus meubels hebben die ze niet meer nodig hebben, dan zou ik deze graag ontvangen om buitenlandse studenten een plezier doen." Naast stoelen, tafels, bedden en kasten, beschikt het meubeldepot ook over allerlei elektrische apparatuur zoals fornuizen en lampen. "Ze kunnen alles bij me kwijt, want er is overal vraag naar. De buitenlandse studenten zijn niet veeleisend, zolang de spullen maar bruikbaar zijn. Vooral in het najaar, wanneer het nieuwe collegejaar begint, komen er veel mensen langs. Als ze weer terug naar huis gaan, worden de meubels terug gebracht. Dan kan ik ze weer aan een ander kwijt", vertelt van Hooff.
"Ik ben blij dat ik buitenlandse studenten een handje kan helpen, maar zonder steun van het College van Bestuur, de expeditie en het verhuisbedrijf zou dit alles niet mogelijk zijn", aldus van Hooff. Voor meer informatie kunt u bellen met Herman van Hooff, 040- 211 06 24. /.

Untitled Document

Vacatures
TECHNISCH MEDEWERKER (INTERN), Fac. Elektrotechniek, ingangsdatum: 09/05/2001, sluitingsdatum: 09/06/2001, duur: vast dienstverband voor 40 uur per week, http://www.ele.tue.nl/vacatures

AUTOMAT. DESKUNDIGE PROGRAMMEERTALEN, Fac. Wiskunde en Informatica, ingangsdatum: 15/05/2001, sluitingsdatum: 15/06/2001, duur: tijdelijk dienstverband voor 40 uur per week voor 24 maanden, Salaris: 9150 (schaal: 12), www.win.tue.nl

UNIVERSITAIR HOOFDDOCENT STATISTIEK, Fac. Wiskunde en Informatica, ingangsdatum: 17/05/2001, sluitingsdatum: 17/06/2001, duur: tijdelijk dienstverband voor 40 uur per week voor 24 maanden, salaris: 11269, (schaal: 14), www.win.tue.nl

MEDEWERKER DATABANK, Fac. Bouwkunde, ingangsdatum: 09/05/2001, sluitingsdatum: 25/06/2001, duur: tijdelijk dienstverband voor 16 uur per week voor 24 maanden, http://www.tue.nl/bwk

ONDERHOUDSMONTEUR V88-50/008, Gemeenschappelijke Technische Dienst, ingangsdatum: 10/05/2001, sluitingsdatum: 24/05/2001, duur: vast dienstverband voor 38 uur per week, salaris: 4904 (schaal: 7), http://www.tue.nl/gtd/

COÖRDINATOR STUDENT- EN STUDIEBEGELEIDING, Studenten Service Centrum, ingangsdatum: 14/05/2001, sluitingsdatum: 14/06/2001, duur: vast dienstverband voor 38 uur per week, salaris: 9150 (schaal: 12), http://www.tue.nl/stu/

COÖRDINATOR AUDITORIUM- & RUIMTENFACILIT, Dienst Interne Zaken, ingangsdatum: 14/05/2001, sluitingsdatum: 01/06/2001, duur: vast dienstverband voor 40 uur per week, salaris: 5548 (schaal: 8), www.tue.nl/diz

UNIVERSITAIR DOCENT BOUWMATERIAALKUNDE, Fac. Bouwkunde, ingangsdatum: 09/05/2001, sluitingsdatum: 25/06/2001, duur: vast dienstverband voor 40 uur per week, salaris: 9456, (schaal: 12), http://www.tue.nl/bwk

MEDEWERKER INFORMATIEBEHEER, Fac. Bouwkunde, ingangsdatum: 09/05/2001, sluitingsdatum: 25/06/2001, duur: vast dienstverband voor 40 uur per week, http://www.tue.nl/bwk

AIO V38.437 en 439, Fac. Bouwkunde, ingangsdatum: 09/05/2001, sluitingsdatum: 25/06/2001, duur: tijdelijk dienstverband voor 40 uur per week voor 48 maanden, salaris: 4511, (schaal: 027), www.bwk.tue.nl/FAGO/onderzoek/voorstellen, www.bwk.tue.nl

SECRETARESSE DECAAN, Fac. Bouwkunde, ingangsdatum: 09/05/2001, sluitingsdatum: 25/06/2001, duur: vast dienstverband voor 40 uur per week, salaris: 5071 (schaal: 7) http://www.tue.nl/bwk

AIO V38.427, Bibliotheek en Documentatie, ingangsdatum: 09/05/2001, sluitingsdatum: 25/06/2001, duur: tijdelijk dienstverband voor 40 uur per week voor 48 maanden, salaris: 4511 (schaal: 027), www.bwk.tue.nl/FAGO/onderzoek/voorstellen, www.bwk.tue.nl

AIO B.I.D.-PROJECT, Fac. Bouwkunde, ingangsdatum: 09/05/2001, sluitingsdatum: 25/06/2001, duur: tijdelijk dienstverband voor 40 uur per week voor 48 maanden, salaris: 4511 (schaal: 027) http://www.tue.nl/bwk

UNIV HOOFD DOCENT COLLABORATIVE DESIGN, Fac. Bouwkunde, ingangsdatum: 22/05/2001, sluitingsdatum: 30/06/2001, duur: vast dienstverband voor 40 uur per week, salaris: 11269 (schaal: 14), http://www.tue.nl/bwk

[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]













Website Cursor