spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
“Naar het buitenland gaan, is ook over de drempels in je hoofd stappen”
13 maart 2008 - ‘Ondernemend’ is een label dat prima past op Chattarbir Singh. De 26-jarige Indiase promovendus (bij Scheikundige Technologie) deed zijn masteropleiding in Eindhoven, speelt cricket bij PSV Tegenbosch en introduceerde deze sport op het sportcentrum. En hij is bestuurslid van een pas opgericht platform voor nieuwkomers uit India. In de eerste maanden na zijn aankomst in Nederland, in 2004, zag het plaatje er minder florissant uit. “Toen ben ik er achter gekomen wat ‘alleen zijn’ echt inhoudt.”
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
“Het blijft oppassen met de PvdA”
13 maart 2008 - De studentenbonden zijn het niet eens geworden over de nieuwe aflossingstermijn van de studieschuld. Het ISO heeft geen bezwaar tegen 25 jaar, maar de LSVb houdt vast aan vijftien jaar.
Lisa Westerveld (LSvB)
Lees meer »
Bommen op de Bunker voor een betere studentenstad
13 maart 2008 - Eindhoven is geen echte studentenstad. Zo denkt bijna heel Nederland erover. TU/e-projectleider drs. Joep Huiskamp werkte het afgelopen jaar aan een notitie die de eerste aanzet moet geven om dit beeld te veranderen. Eindhoven moet een eigenzinnige studentenstad worden, staat in zijn rapport. Daarvoor is wel kritische massa nodig: in 2020 moeten er 15.000 studenten in Eindhoven wonen - een groei van dik vijftig procent. En de Bunker moet plat, vindt Huiskamp. Studenten moeten niet samenhokken, ze moeten - letterlijk en figuurlijk - meer de stad opzoeken.
Illustratie: David Ernst
Lees meer »
Minister Plasterk wil universiteiten graag nog even te vriend houden
13 maart 2008 - Wie betaalt eigenlijk de bijzonder hoogleraar? Universiteiten weten het precies, maar willen hun registers niet openbaar maken. Minister Plasterk laat het zo. Weinig principieel, wel gewiekst.
Ronald Plasterk, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
Lees meer »
De week van/Ad
13 maart 2008 - Ad van Rooij, mede-organisator van het lustrumfeest van de personeelsvereniging (PV)
Lees meer »