spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar
“Ik hou van het besturen van machines”
25 maart 2010 - Per 1 april gaat prof.dr.ir. Koos Rooda met emeritaat. Al sinds 1985 is hij verbonden aan de TU/e-faculteit Werktuigbouwkunde. Hij heeft nog diverse studenten en promovendi onder zijn hoede, waardoor het afscheid geleidelijk zal verlopen. In gesprek met een Groninger die zich thuis voelt in Brabant.
Lees meer »

‘Verloving’ FOM en TU/e
Van kasteel naar campus

25 maart 2010 - Blijdschap en opwinding aan de TU/e. De Stichting Fundamenteel Onderzoek der Materie (FOM) blijkt de TU/e-campus als de beste locatie te zien voor de huisvesting van het nieuwe FOM-instituut voor energieonderzoek. De twee tortelduifjes werken momenteel de huwelijkse voorwaarden uit en maken plannen voor de toekomst.
Lees meer »
Ir. Wim Bens, vertrekkend directeur Innovation Lab:
“Ik ben een bouwer, geen beheerder”
25 maart 2010 - Voor zijn doen zit Wim Bens al extreem lang op dezelfde plek. Ruim zes jaar geleden ging hij aan de slag als directeur van het Innovation Lab van de TU/e. Eind deze maand neemt hij afscheid. “Normaal blijf ik nooit ergens langer dan vier jaar en begint het na twee jaar al te jeuken.” Een gesprek over de valorisatieparagraaf, excuus-mkb’ers, de ideale technostarter en het belang om in het College van Bestuur een vierde lid op te nemen die de commerciële belangen van de universiteit behartigt.
Lees meer »