spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB
 
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Sportkaart gaat met tijd mee
13 september 2007 - De oude buigzame sportkaart is niet meer. Hij is vervangen door een pasje op creditcard-formaat, geheel in de nieuwe huisstijl van de TU/e (zie foto). Om voortaan het sportcentrum binnen te komen, moet je deze pas voor een kaartlezer houden. Een rode, dan wel groene lamp geeft dan aan of je al of niet naar binnen mag. Tegelijk verschijnt op het beeldscherm van de portier wie ‘aan de poort’ staat.


De nieuwe pas. Op de foto Yvette Adams, studente van het jaar 2006/2007.
Lees meer »
KOers enige Nederlandse prijswinnaar bij Betonkanorace
13 september 2007 - Het team van de Eindhovense studievereniging KOers leverde afgelopen zaterdag de enige Nederlandse winnaar bij de dertigste editie van de Betonkanorace, gehouden in Enschede. Bouwkundestudenten Sigrid Mulders en Rinka van Dommelen wonnen de vierhonderd meter voor vrouwen.


Het winnende damesteam -Rinka van Dommelen (in roze T-shirt) en Sigrid Smulders- uit Eindhoven in actie. Foto’s: Gijs van Ouwerkerk
Lees meer »
Studenten bedenken octrooibaar idee
13 september 2007 - Een innovatief instrument dat klanten helpt geleidelijk te wennen aan mobiel betalen. Daar hield TU/e-masterstudent Computer Science and Engineering Diego Ortiz Yepes zich deze zomer mee bezig tijdens het Extreme Blue Project van het bedrijf IBM. Voor het idee van Ortiz Yepes en drie andere studenten werd een patent aangevraagd.
Lees meer »
Geld van Camelot gaat naar schoolproject in Ethiopië
13 september 2007 - De 8888,88 euro die dispuut Camelot Excalibur op wist te halen in het kader van zijn achtste lustrum, gaat naar een nieuw te bouwen school in Ethiopië. Via de Nederlandse stichting Edukans gaat het geld naar het afgelegen dorpje Ilike, waar de 150 kinderen nu nog les krijgen in een bouwval.
De overhandiging van de Camelotcheque aan Edukans. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Cabaret bij jarig ESC
Lees meer »
Neem een kijkje door het sleutelgat en vertel: wie woont er in deze kamer? Deze vraag stelt Cursor wekelijks aan een aantal willekeurige studenten op de campus. Deze keer analyseerden Huug Bischoff (vierdejaars Bouwkunde) en Peter van Ruijven (zesdejaars Werktuigbouwkunde) de foto’s van deze Eindhovense studentenkamer.
Lees meer »
What's up?

Columnist van de week: Monique Hendriks
Lees meer »
En hoe is het in Auckland ?
13 september 2007 - Studenten van de TU/e gaan steeds vaker voor hun studie naar het buitenland. Voor stage of voor het verrichten van onderzoek, omdat het verplicht is of omdat ze het leuk vinden. Cursorlezers kunnen iedere week over de schouder van een TU/e-student in het buitenland meekijken.
Lees meer »