spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

Van Lint Bad

Honderd keer U-raad onder MUB

Noche de Tuna
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Plaats hier de kop van x10
datum - Plaats hier de lead van x10. x10_s.jpg
Plaats hier het foto onderschrift van x10.
datum - Plaats hier de lead van x10.
Lees meer »
Plaats hier de kop van x9
datum - Plaats hier de lead van x9. x9_s.jpg
Plaats hier het foto onderschrift van x9.
datum - Plaats hier de lead van x9.
Lees meer »
Plaats hier de kop van x8
datum - Plaats hier de lead van x8. x8_s.jpg
Plaats hier het foto onderschrift van x8.
datum - Plaats hier de lead van x8.
Lees meer »
Kleinste laser ter wereld bij Elektro
19 september 2007 - Dr. Martin Hill van de faculteit Elektrotechniek heeft de kleinste laser ter wereld gebouwd. Daarover is op de website van het toonaangevende blad Nature Photonics een voorpublicatie verschenen. Het verkleinen van lasers betekent dat ze sneller worden en minder energie gebruiken. De vindingen van Hill vormen dan ook een grote belofte voor de telecommunicatie en computers die schakelen met licht.

x7_s.jpg
Het cilindervormig torentje met laagsgewijs halfgeleidermaterialen, waaruit de laser bestaat.

Lees meer »
Ontgroening door Delftsch Studenten Corps ‘onacceptabel’
18 september 2007 - De SP-fractie van de Delftse gemeenteraad wil dat het college van B en W van Delft onderzoek doet naar de vermeende mishandeling van een student tijdens de afgelopen ontgroeningsperiode bij het DSC. Aanleiding is een ingezonden stuk in nrc-next, geschreven door de vader van de student, zelf een oud-lid van DSC. SP-raadslid Martijn Sipkema vindt de ontgroeningspraktijken ‘onacceptabel’.
Lees meer »
Prinses Máxima zaterdag op de TU/e
17 september 2007 - Prinses Máxima is komende zaterdag, 22 september, op de universiteit. Ze bezoekt de Nederlandse viering van Werelddovendag, die dit jaar gehouden wordt in Eindhoven. Het tijdstip van haar bezoek, het eerste bezoek van de prinses aan de TU/e, wordt geheim gehouden. Voor wie erbij wil zijn: het Auditorium is die dag gewoon open voor het publiek. Rector prof.dr.ir. Hans van Duijn zal aanwezig zijn om Máxima welkom te heten.
x5_s.jpg
Prinses Máxima. Foto: RVD
Lees meer »
Corps houdt optocht in het centrum
17 september 2007 - Tradities, daar zijn ze gek op bij het Eindhovens Studenten Corps. En dit is er een: een optocht door de stad houden om de lustrumweek af te trappen. Op vrijdagavond 14 september trokken zestien wagens vanuit het Stadhuisplein, via Stratumseind, naar De Bunker om kracht bij te zetten dat het Eindhovens Studenten Corps vijftig jaar bestaat.

x4_s.jpg
Een deel van de ESC-optocht door Eindhoven. Foto: Bert Jansen

 
Lees meer »
Indiaas initiatief: cricket op het Sportcentrum
17 september 2007 - Komende zaterdag, 22 september, is er voor de eerste keer een crickettraining bij het Studenten Sportcentrum van de TU/e. Iedereen is welkom om kennis te maken met deze typisch Engelse sport. De trainer is een man uit India, die bij Philips werkt. Ook het initiatief komt uit de koker van een Indiër: de 26-jarige Chattarbir Singh, aio bij de faculteit Scheikundige Technologie. Ook mensen zonder sportkaart kunnen meedoen. x3_s.jpg
Cricket spelen kan op de zaterdagen 22 en 29 september bij het Studenten Sportcentrum van de TU/e.
Lees meer »
Elektrocutie en dronken studenten: los het maar op
14 september 2007 - Een dronken man ligt onderaan het trapje dat naar dakcafé De Tureluur op het Hoofdgebouw leidt. Zijn been is gebroken. Op het dak van De Tureluur staat iemand die door de consumptie van softdrugs geen zin meer heeft om naar beneden te komen. Zijn aandacht is gericht op betrokkene nummer drie, waarmee hij ruzie staat te maken. En oh ja: er is brand uitgebroken bij de Tureluur. De opdracht aan de bhv’ers die gisteren, donderdag 13 september, meededen aan ‘de grote bhv-oefening’: los het maar op. x2_s.jpg
Foto: Peter Spijker.
Lees meer »
DFEZ-directeur Lenoir verlaat de TU/e

14 september 2007 - Drs. Henk Lenoir (57), directeur van de Dienst Financiële en Economische Zaken (DFEZ), verlaat per 1 januari 2008 de universiteit. Lenoir, die vijf jaar in dienst was als baas van DFEZ, gaat als freelancer interim- en consultancy-werk doen. Er is nog geen opvolger bekend. “Het zit in mijn karakter om niet lang ergens te zitten”, vertelt Lenoir. “We hebben de zaak hier op orde en ik wil weer eens wat anders. Ook de markt is heel goed op dit moment. Ik word nog vaak benaderd voor klussen.” In de acht jaren voor hij bij de TU/e kwam, werkte Lenoir ook al als zelfstandige aan interim- en consultancyjobs.

x1_s.jpg
Henk Lenoir
Lees meer »
TU/e trekt miljoen euro extra uit voor toponderzoekstalent
13 september 2007 - De TU/e heeft een Excellentiefonds ingesteld. In 2008 en 2009 zijn jaarlijks een half miljoen euro extra beschikbaar om jong onderzoekstalent aan te trekken. Daarnaast komen TU/e-onderzoekers die net naast de prijzen hebben gegrepen bij bijvoorbeeld subsidies uit de Vernieuwingsimpuls in aanmerking voor steun uit het fonds.
Lees meer »
Stuiterend over de stenen
13 september 2007 - Naar rubber rook het gisteren, woensdag 12 september, niet. Benzinedampen waren echter in ruime mate aanwezig bij het kartfestijn ‘Can you smell the rubber?’ dat studievereniging voor Scheikundige Technologie Japie als openingsstunt voor haar vijftigjarige bestaan had georganiseerd. Wie zich via de website van de vereniging had opgegeven, kon zich tien minuten lang Fernando Alonso of Lewis Hamilton voelen.
Foto: Peter Spijker
Lees meer »
Weinig kandidaten voor honours programme TU/e
13 september 2007 - Maar vijftien tweedejaars zullen dit collegejaar deelnemen aan het honours programme van de TU/e. Vorig jaar september is de universiteit voor het eerst van start gegaan met dit extra studieprogramma dat twee jaar duurt en dat een zwaarte heeft van dertig ECTS, wat gelijk staat aan een normale studielast van een half jaar. De universiteit had gehoopt dat dit jaar minimaal twintig studenten er deel aan zouden nemen.
Lees meer »
Parkeerinkomsten TU/e veel hoger dan verwacht
13 september 2007 - De parkeerinkomsten van de TU/e over de periode van begin april 2006 tot eind maart 2007 zijn aanzienlijk hoger dan men had begroot. Dat staat te lezen in een evaluatierapport over het nieuwe parkeerbeleid.
Lees meer »
Meer reisvergoeding voor TU/e-werknemers
13 september 2007 - Ook werknemers die op een steenworp afstand wonen van de TU/e krijgen sinds kort een reisvergoeding. Werknemers die verder dan dertig kilometer van de TU/e vandaan wonen, krijgen een royalere vergoeding dan voorheen. Dit komt door de uitbreiding van de regeling tegemoetkoming reiskosten woon-werkverkeer, die deze zomer is ingegaan.
Lees meer »
Gewonde door vloeistofexplosie in Helix
13 september 2007 - Een promovenda van Scheikundige Technologie (ST) is vorige week dinsdag met wonden in haar gezicht en armen met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De oorzaak was een vloeistofexplosie met het zeer giftige natriumazide, in lab STO 3.55 van Helix.
Lees meer »
TU/e-zwembad vernoemd naar Jack van Lint
13 september 2007 - Het is slechts weinigen gegeven dat er een gebouw naar ze wordt vernoemd. Voormalig TU/e-rector Jack van Lint, in 2004 overleden, is het gelukt. Sinds donderdag 6 september draagt het zwembad van het Studenten Sportcentrum zijn naam. Voortaan dienen we te spreken van het Van Lint Bad. Het zwembad is naar de oud-rector vernoemd vanwege diens grote inzet voor de realisatie van een zwembad bij het sportcentrum. Van Lint vond de studentensport zeer belangrijk en was zelf een fervent zwemmer, zoals oud-collega en de huidige rector prof.dr.ir. Hans van Duijn memoreerde in zijn toespraak. “Jack liep altijd rond met nat haar.”
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Mare is nog niet verloren
13 september 2007 - De beslissing over de inperking van het Leidse universiteitsblad Mare is een week uitgesteld. Intussen hebben al meer dan zestienhonderd mensen online de steunbetuiging aan het blad ondertekend.
Lees meer »
Monumentenstatus W-hal ‘complexe materie’
13 september 2007 - De dreiging dat de W-hal binnenkort tot gemeentelijk monument kan worden bestempeld, kost het College van Bestuur hoofdbrekens. Begin juli liet de Monumentencommissie een positief advies uitgaan naar B&W. Sloop zou niet nodig zijn. CvB-lid prof.dr. Paul Verhaegen zegt dat het honoreren van het advies financieel zeer ongunstig zal uitpakken voor de TU/e.
Lees meer »
Techniekpromotie van Leeuwarden tot Landgraaf
13 september 2007 - “Stroom is als water, alleen zonder geklater. Je kunt het niet zien, alleen voelen misschien. Het kan laten draaien, het kan laten branden. Maar raak het niet aan, niet met je handen!”
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Plasterk legt ook TU Delft aan de ketting
13 september 2007 - De raad van toezicht van de TU Delft moet de benoeming van de nieuwe collegevoorzitter voorleggen aan Onderwijsminister Ronald Plasterk. Die wil zeker weten dat de instelling de Balkenende-norm niet schendt.
Lees meer »
Plasterk: “Geen centrale waakhond hoger onderwijs”
13 september 2007 - Onderwijsminister Ronald Plasterk wil de kwaliteitscontrole op het hoger onderwijs niet onderbrengen bij één hoger-onderwijsautoriteit. Dit zou in strijd zijn met internationale afspraken.
Lees meer »
Eerste geldstroom verdubbeld
13 september 2007 - De basisfinanciering van het wetenschappelijk onderzoek is sinds 1975 verdubbeld. Het overgrote deel van dat geld komt terecht bij de universiteiten. Maar vergeleken met landen als Denemarken en Oostenrijk blijft Nederland achter. Tot die conclusie komt het Rathenau Instituut in het rapport ‘Dertig jaar publieke onderzoeksbekostiging in Nederland’
Lees meer »
Zeker tot 2020 bètatekort
13 september 2007 - Het kost bedrijven steeds meer moeite bèta- en technisch personeel te werven. De schaarste neemt de komende jaren verder toe. In de bouwsector is al een tekort, blijkt uit onderzoek in opdracht van minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken.
Lees meer »
Het laatste nieuws online bij Cursor
Lees meer »
Diefstal portemonnee
Lees meer »
Diefstal autoradio
Lees meer »
Coryfeeën eisen uitvoering kennisagenda
Lees meer »
‘Studie-Idols’ hit op Indiase tv
Lees meer »
In memoriam
Lees meer »