spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB


Columnist:
Bram van Gessel

Cursor in PDF formaatCursor als PDF
RTL-camerateam filmt bij GEWIS
18 oktober 2007 - De dame rechts op de foto is Wiskundestudente Marly van Geel, vóór de make-over die tv-zender RTL afgelopen dinsdag op haar losliet voor het programma Looking Good. Marly en haar zus, die in Twente studeert -aan de andere kant van de voetbaltafel- zien er inmiddels heel anders uit. Vrouwelijker, vertelt Marly, die door de RTL-ploeg op hoge hakken werd gezet, een jurk aankreeg die haar smalle taille benadrukt en een ander kapsel en een nieuwe bril kreeg. “We hebben ons samen opgegeven. We zitten op een TU en daar zien jongens je bijna niet meer als meisje, meer als ‘een van de jongens’. We wilden een statement maken, zo van: ‘hallo, wij zijn er ook’”, vertelt de getransformeerde Marly. “Mijn zus zegt: ze gaan je straks alleen nog aan je stem herkennen.”
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Verlicht je velo voor vijf euro
18 oktober 2007 - Wie zonder licht rondfietst, loopt vanaf 5 november een verhoogde kans een boete van twintig euro te krijgen. De Eindhovense politie gaat vanaf die dag ‘in de buurt van studenten’ verscherpt toezien op de verlichting van fietsen. Om boetes te ontlopen, kunnen studenten eind deze maand in de W-hal nieuwe lichten laten monteren, voor het luttele bedrag van vijf euro.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Kinjin houdt tot bittere einde vast aan W-hal
18 oktober 2007 - De Japanse studenten-cultuurvereniging Kinjin weigert om te verhuizen naar De Bunker. Alhoewel de Kinjinruimte in De Bunker ingericht en gebruiksklaar is, blijft de studentenvereniging zitten in haar oude onderkomen in de W-hal. De club vindt dat de ruimte die Kinjin in De Bunker krijgt veel te klein is -4,5 maal zo klein als de ruimte in de W-hal- en dat de loopafstand naar De Bunker funest is voor de inloop bij de vereniging.
Lees meer »
Drie jaar beurs voor beste bachelorstudenten Informatica
18 oktober 2007 - Drie bachelorstudenten Technische Informatica (TI), een van elke TU, kregen vrijdagmiddag 12 oktober officieel te horen dat ze drie jaar lang een beurs krijgen van 2.400 euro per jaar. In de ruimte van studievereniging GEWIS kreeg TU/e-eerstejaars Guido Josquin te horen dat hij een van de drie gelukkigen is.
Lees meer »
Pak me ‘dan’!
18 oktober 2007 - Op zaterdag 6 oktober zijn drie leden van de aikidogroep van de Eindhovense Studenten Budo Vereniging Samourais geslaagd voor hun ‘dan-examen’. Rob de Wit en Stephan Hermans slaagden voor de tweede dan, Arnold van Haren voor de eerste. Een dan is een gradatie binnen verschillende Japanse krijgskunsten, waar aikido onder valt.
Lees meer »
Elektronisch betalen op Lucid-borrels
18 oktober 2007 - De chipknip wil landelijk maar niet doorbreken, maar dat heeft studievereniging Lucid van Industrial Design er niet van weerhouden een soortgelijk eigen systeem in te voeren. Sinds een paar weken kunnen bezoekers van de Lucid-borrel op donderdagmiddag hun drankjes betalen door een elektronische sleutelhanger te overhandigen. Daarmee is een biertje nog goedkoper ook: 55 cent, tegen 60 cent bij cash betaling.
Het nieuwe betaalsysteem van Lucid.
Lees meer »
Bijverdienen via bijbanensite
Lees meer »
PF wil praten met studenten over reorganisatie TM
Lees meer »
Sex and the City-feest bij Demos
Lees meer »
18 oktober 2007 - Wie woont er in deze kamer? Deze vraag stelt Cursor wekelijks aan een aantal willekeurige studenten op de campus. Deze week een analyse van Joost Brilman en Joost Greunsven (beiden derdejaars Elektrotechniek en bestuursleden van Thor) en Bas Hermans en Tim van Acker (beiden vierdejaars Scheikundige Technologie en bestuursleden van Japie). Zij bekeken twee foto’s van deze Eindhovense studentenkamer en gaven commentaar.
Lees meer »
What's up?

Columnist van de week: Bram van Gessel
Lees meer »
En hoe is het in Seoul?
18 oktober 2007 - Studenten van de TU/e gaan steeds vaker voor hun studie naar het buitenland. Voor stage of voor het verrichten van onderzoek, omdat het verplicht is of omdat ze het leuk vinden. Cursorlezers kunnen iedere week over de schouder van een TU/e-student in het buitenland meekijken.
Lees meer »