spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
“Met een paar simpele regels krijg je heel intrigerende puzzels”
18 oktober 2007 - Het is pas een paar jaren geleden dat de sudoku’s Nederland overspoelden, maar inmiddels zijn deze Japanse puzzels niet meer weg te denken. Veel mensen beleven er plezier aan, en veel kranten drukken dagelijks een sudoku af. Lang voordat de sudoku in Nederland doorbrak, was hoofddocent Hans Zantema van Wiskunde & Informatica al gek op de cijferpuzzels. Hij schreef er een boek over, dat vorige week verscheen.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »

TU/e-design en de Eindhovense School in Dutch Design Week

18 oktober 2007 - De Dutch Design Week 2007 -van 20 t/m 28 oktober (inmiddels de zesde editie)- is een festival volgens het principe zwaan-kleef-aan. Begonnen als dag met lezingen en exposities, is het uitgegroeid tot een volwaardig designevenement. Iedere Eindhovenaar of instelling met een band met design programmeert activiteiten in en rond de week, omdat zelden zoveel designliefhebbers in een stad bijeen zijn. Sinds de start van het evenement is de TU/e één van de locaties van de DDW. Op deze pagina’s een overzicht van de activiteiten van en aan de universiteit.
Te zien op de expo Design United: Qiki van ID-student Wouter Widdershoven is een kussen dat Alzheimerpatiënten helpt. Het is een pratende buddy die inspeelt op activiteiten op een dag.
Lees meer »
De week van/Jurgen
18 oktober 2007 - Jurgen Bulsink werkt bij de Gemeenschappelijke Technische Dienst. Afgelopen week won hij de Ir. Noordhofprijs in de categorie metaal.
Lees meer »