spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB


Scheikundestudent Eelco de Visser koos voor een afstudeerstage bij de vakgroep Procesontwikkeling.
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
De ‘onmogelijke’ opgaven voor toekomstige designers
18 oktober 2007 - Wat hebben intelligente producten te maken met schoonheid, ethiek en poëzie? Alles, als je het hoogleraar Kees Overbeeke van de faculteit Industrial Design vraagt. Zijn studenten leren ontwerpen op de muziek van Debussy en worden klaargestoomd als wereldverbeteraars. “We moeten een bod doen om het leven mooier en poëtischer te maken.”
Prof.dr. Kees Overbeeke houdt op vrijdag 26 oktober zijn intreerede aan de faculteit Industrial Design. Deze begint om 16.00 uur in de Blauwe Zaal van het Auditorium.
Lees meer »
Sneller en efficiënter taken verdelen in steeds complexere chips
18 oktober 2007 - Op apparaten zoals mobiele telefoons en spelcomputers zitten steeds meer toepassingen, die allemaal capaciteit vergen van eveneens steeds complexere microchips. Tegelijkertijd moet de ontwikkeling van die producten alsmaar sneller. Promovendus ir. Sander Stuijk (28) ontwikkelde een ontwerpmethode waarmee het vertalen van programmacode naar taken die zijn toebedeeld aan componenten van een chip veel sneller kan. En dat met een keiharde garantie dat je ook altijd beeld hebt op je Playstation.
Op de centrale chip van de Playstation 3 zitten al negen processors.
Lees meer »
Experimenten met ‘de wave’ in voetbalstadion De Kuip
Lees meer »
Elektriciteitsnet in toekomst soort internet
Lees meer »