spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB


Columnist:
Durand Rekko

Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Kinjin met tegenzin toch naar De Bunker
8 november 2007 - Geen aan de deuren geketende leden van Kinjin vorige week donderdag in de W-hal. Het bestuur en de leden van Japanse studenten-cultuurvereniging waren tegen overplaatsing naar de in hun ogen te krappe nieuwe behuizing in De Bunker, maar ze besloten uiteindelijk toch over te gaan op de afgesproken datum.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Elephants behalen tweede plaats op NSK rugby
8 november 2007 - Rugbyclub The Elephants heeft op het Nederlands Studenten Kampioenschap rugby, afgelopen zondag in Utrecht, de finale gehaald. In die finale verloor de club, die in de derde klasse speelt, van eersteklasser Delft.
Lees meer »
Nyenrode eist excuses van dierenpolitie
8 november 2007 - Studenten van Nyenrode hebben geen levende kippen geneukt tijdens hun ontgroening. Als de dierenpolitie haar beschuldiging niet intrekt, stapt Nyenrode naar de rechter.
Lees meer »
Ergste huisbaas gezocht
8 november 2007 - Weigert hij de achterdeur te repareren? Rekent hij honderden euro’s huur voor een bezemkast? Komt hij binnen als je staat te douchen? Geef je huisbaas dan op voor de verkiezing van huisjesmelker van het jaar.
Lees meer »
ISN niet blij met open ruimte in Bunker
8 november 2007 - Het International Students Network (ISN) Eindhoven is niet gelukkig met zijn nieuwe onderkomen in De Bunker. De verenigingsruimte maakt deel uit van een vluchtweg en kan daarom momenteel, in afwachting van nieuwe sloten, niet worden afgesloten. Onlangs werden uit computers in de ruimte vier RAM-geheugenkaarten gestolen; ISN deed hiervan deze week aangifte bij de politie.
Lees meer »
IEEE-onderscheiding voor Elektrostudent
8 november 2007 - Ralph Wijshoff, zesdejaars student Elektrotechniek, kreeg dinsdag 6 november tijdens de constitutieborrel van IEEE Student Branch Eindhoven een onderscheiding uitgereikt, die hem was toegekend door het Amerikaanse hoofdkantoor van IEEE. IEEE is wereldwijd de grootste vereniging voor elektrotechnisch ingenieurs. De Eindhovense IEEE Student Branche is een zustervereniging van studievereniging Thor. Oud-vicevoorzitter en penningmeester Wijshoff, die vorig jaar actief was in het bestuur, is door de Benelux-sectie van IEEE voorgedragen voor de prijs, met name voor zijn uitzonderlijke leiderschap en zijn bijzondere inzet voor de vereniging.
Foto: Barend van Liempd
Lees meer »
GELIMBO brengt carnaval terug op de TU/e
8 november 2007 - GEWIS-dispuut GELIMBO houdt op woensdag 21 november een carnavalszitting in het Gaslab. Daarbij wordt de identiteit van de eerste Prins Carnaval van GEWIS onthuld. Verder staat een riedel aan carnavaleske acts op het podium. Dat allemaal in het kader van de missie van GELIMBO: de GEWIS-leden bekend maken met de Limburgse cultuur en gebruiken.
Lees meer »
Asterix in Kempische cross
Lees meer »
8 november 2007 - Wie woont er in deze kamer? Deze vraag stelt Cursor wekelijks aan een aantal willekeurige studenten op de campus. Deze week een analyse van Jelte Glas (minorstudent Bouwkunde, derdejaars) en van Joël René, Jelle Stienstra en Jaap Knoester (allen vierdejaars student Industrial Design). Zij bekeken twee foto’s van deze Eindhovense studentenkamer en gaven commentaar.
Lees meer »
What's up?

Columnist van de week: Durand Rekko
Lees meer »
En hoe is het in Basel?
8 november 2007 - Studenten van de TU/e gaan steeds vaker voor hun studie naar het buitenland. Voor stage of voor het verrichten van onderzoek, omdat het verplicht is of omdat ze het leuk vinden. Cursorlezers kunnen iedere week over de schouder van een TU/e-student in het buitenland meekijken.
Lees meer »