spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
“Experimenteel onderzoek en beeldende kunst liggen dicht bij elkaar”
8 november 2007 - “Toen ik eind jaren zestig naar het Natlab ging, werkten daar zeer weinig vrouwen. Sommige mannen vonden het prachtig dat ik kwam, anderen vonden dat ik als getrouwde vrouw het brood uit de mond van het hoofd van het gezin -lees: de man- stootte. Op conferenties was ik soms de enige vrouw tussen zo’n duizend mannen.” Dr. José Brokken kan dit nu relativeren, want er is veel veranderd. Ze vervolgde haar loopbaan bij Shell en de TU/e-faculteit Scheikundige Technologie. Daarnaast beheert ze met haar man een kunstgalerie.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Wetenschap op tv: van schreeuwerige lolbroekerij tot serieuze informatie
8 november 2007 - Waar Chriet Titulaer en Wubbo Ockels nog pioniers waren met tv-programma’s over wetenschap, zo lijken die tegenwoordig in ruime mate aanwezig met ‘Brainiac’ en ‘Het Lab’ en series als ‘CSI’. Welk beeld geven die programma’s van de wetenschap en de wetenschapper? Klopt het beeld en, zo nee, hoe erg is dat? Drie TU/e’ers -prof.dr. Bert Meijer van de faculteiten Biomedische Technologie en Scheikundige Technologie, prof.dr. Mark Peletier van de faculteit Wiskunde & Informatica en Jelle de Jong van de Stichting Techniekpromotie- bekeken enkele programma’s en geven commentaar.
‘Numb3rs’
Lees meer »
De week van/Yolande
8 november 2007 - Yolande Coelen is coördinator selectie en vernietiging bij de dienst Bibliotheek en Informatievoorziening.
Lees meer »