spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB


Columnist:
Bram van Gessel

Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Zeer vroege nieuwjaarsduik
20 december 2007 - Voor de deelnemers aan de lustrumactiviteiten van Protagoras, de studievereniging van Biomedische Technologie, stond vorige week twee keer een zwembad op het programma: op woensdag 12 december de knus warme atmosfeer van De Tongelreep en de dag erna het ijskoude water van een tuinbadje opgesteld voor N-laag.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Scala verhaalt schade feest op daders
20 december 2007 - Het Scala-bestuur heeft van de Dienst Huisvesting een schadeclaim van rond de vierduizend euro ontvangen voor de vernielingen die op 27 september van dit jaar tijdens het afscheidsfeest zijn aangericht in het pand aan de Kanaalstraat. Het bestuur acht zich niet verantwoordelijk voor het ontsporen van enkele feestgangers en gaat binnenkort met de daders om tafel om afspraken te maken omtrent het schadebedrag.
Lees meer »
Meer studenten naar het buitenland
Lees meer »
Lada’s, gure kou en wodka
20 december 2007 - Studie­vereniging VIA -de club voor studenten Stedebouw- hield donderdag 13 december een bijeenkomst om de deelnemers van de aanstaande studiereis naar Estland, Helsinki en Sint-Petersburg warm te houden voor de trip. Met wodka en Lada’s. En ook het weer deed eens mee: de thermometer kwam amper tot twee graden Celsius. “Typisch Russisch weer”, aldus Wouter Keizer, voorzitter van de studiereis­commissie.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Jat een vlag en promoot jezelf
20 december 2007 - Vreemd, maar waar: drie Groningers die op de TU/e-campus lopen te lubben voor hun clubje. Maandag 17 december was een Groningse delegatie van AEGEE twee uur lang bezig met de promotie van deze internationale studentenvereniging. En dat alles om hun gejatte vlag terug te krijgen.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Eindhoven op nachttreinennet
20 december 2007 - Sinds donderdag 13 december is Eindhoven aangesloten op het nachttreinennet van de NS. Van donderdag tot en met zaterdag rijden tot 4.00 uur sneltreinen vanuit Eindhoven naar Utrecht en Rotterdam, en terug.
Lees meer »
Nieuwe raceauto ziet het licht
20 december 2007 - Het moet sneller, pittiger, maar vooral... betrouwbaarder. Op vrijdag 18 januari presenteert University Racing Eindhoven in de Zwarte Doos een splinternieuw ontwerp voor zijn racebolide van 2008. Vanaf 16.00 uur zijn alle belangstellenden welkom.
Lees meer »
20 december 2007 - Wie woont er in deze kamer? Deze vraag stelt Cursor wekelijks aan een aantal willekeurige studenten op de campus. Deze week een analyse van Anton de Koning (vierdejaars student Elektrotechniek) en Lotte van den Eijnde (vierdejaars student Technische Bedrijfskunde en bestuurslid van Industria). Zij bekeken twee foto’s van deze Eindhovense studentenkamer en gaven commentaar.
Lees meer »
What's up?

Columnist van de week: Bram van Gessel
Lees meer »
En hoe is het in Hamburg?
20 december 2007 - Studenten van de TU/e gaan steeds vaker voor hun studie naar het buitenland. Voor stage of voor het verrichten van onderzoek, omdat het verplicht is of omdat ze het leuk vinden. Cursorlezers kunnen iedere week over de schouder van een TU/e-student in het buitenland meekijken.
Lees meer »