spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB


''Ik wilde graag zien hoe het is om als wiskundige in een bedrijf te werken.''
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Jezelf verliezen in het cyclotron van het verstand
21 februari 2008 - In een hoek van de W-hal wordt al anderhalf jaar gebouwd aan een twee verdiepingen tellende onderzoeksopstelling, waarin proefpersonen ervaringen zullen beleven die ze nooit eerder meemaakten. De opstelling bevat zes scènes die voortkomen uit het bekende boek ‘Alice’s Adventures in Wonderland’ van Lewis Carroll. Het Alice-project, ontwikkeld en opgezet vanuit de onderzoeksgroep Designed Intelligence van de faculteit Industrial Design, is erop gericht technologie te ontwerpen die de culturele ontwikkeling kan bevorderen. Het staat bekend onder de term cultural computing.
Ben Salem in zijn proefopstelling
Lees meer »
Snel en zuinig computergeheugen stapje dichterbij
21 februari 2008 - MRAM is vast computergeheugen dat energiezuinig en permanent is, waardoor het geen opstarttijd vergt. MRAM-geheugenelementen (Magnetic Random Access Memory) kunnen nog minstens een factor tien kleiner worden gemaakt. Dat laat ir. Corine Fabrie zien met haar promotieonderzoek aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Hiermee is een snel, betrouwbaar en zuinig computergeheugen weer een stapje dichterbij gekomen. Fabrie voerde haar werk uit in cleanrooms en labs van de drie Nederlandse tu’s. Dinsdag 26 februari verdedigt ze haar proefschrift.
Schematische weergave de architectuur van MRAM (a). Ingezoomd op een enkel kruispunt van de MRAM met de magnetische tunneljunctie in de schrijfmodus (b).
Lees meer »