spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB


Columnist:
Durand Rekko

Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Chinese draak danst boze geesten weg
21 februari 2008 - Ongeveer dertig mensen waren dinsdagavond 19 februari getuige van een heuse Chinese drakendans. Multiculturele studentenvereniging Mosaic had deze georganiseerd in de Bunker. Na een uitvoerige oosterse maaltijd genoten de bezoekers van de dans, die werd uitgevoerd door twee bevriende studerende broers van de Universiteit Leiden. Op het ritme van zware drums zette de draak zijn poten neer, met als doel de boze geesten te verjagen. De drakendans is een oude traditie rond het Chinese nieuwjaar.
Foto’s: Rien Meulman
Lees meer »
Brutale dief belt slachtoffer op
21 februari 2008 - Vierdejaarsstudente Bouwkunde Anke Zuiker kreeg woensdagmiddag 13 februari, rond 15.30 uur, in de borrelruimte van studievereniging SUPport een wel heel onverwacht telefoontje. Een man beweerde haar laptop te hebben gestolen en vroeg haar om haar wachtwoord om te kunnen inloggen in de schootcomputer.
Lees meer »
Hajraa viert jubileum met speciale editie Buitentoernooi
21 februari 2008 - Studentenvolleybalvereniging Hajraa viert dit jaar haar gouden jubileum. Eén van de grotere activiteiten is het Buitentoernooi, dat op 13, 14 en 15 juni voor de dertigste keer wordt gehouden. Naar verwachting zullen vijfduizend sporters en bezoekers komen opdagen. De inschrijving voor deelname is tot 16 mei. Op dit moment is de helft van de beschikbare plaatsen vergeven.
Archieffoto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Balansen en schransen
21 februari 2008 - Evenwichtige types zijn het, daar bij Elektrotechniek. Evenwichtige types met een al evenzo evenwichtig voedingspatroon, dat deze week nog eens wordt onderstreept met de Thor Balansweek, waarvoor onder andere een twintigtal Whoppers, flinke hompen kaas, ladingen bitterballen en meters Subway-brood werden aangerukt.
Lees meer »
Brand in studentenhuis
21 februari 2008 - In een studentenhuis aan de Van Meursstraat heeft donderdagavond 14 februari een brand gewoed. Eén kamer brandde uit, volgens het Eindhovens Dagblad de kamer van een TU/e-student Technische Informatica. Of er nog meer TU/e-studenten gedupeerd zijn, was bij het ter perse gaan van deze Cursor niet bekend.
Foto: Bert Jansen
Lees meer »
21 februari 2008 - Wie woont er in deze kamer? Deze vraag stelt Cursor wekelijks aan een aantal willekeurige studenten op de campus. Deze week een analyse van Tom Kuster (derdejaars student Technische Bedrijfskunde) en Thomas Wissink (derdejaars student Bouwkunde) en van Michiel Peters, Rene Rompen en Irene van Bussel (allen eerstejaars student Biomedische Technologie). Zij bekeken twee foto’s van deze Eindhovense studentenkamer en gaven commentaar.
Lees meer »
What's up?

Columnist van de week: Durand Rekko
Lees meer »
En hoe is het in Skoghall?
21 februari 2008 - Studenten van de TU/e gaan steeds vaker voor hun studie naar het buitenland. Voor stage of voor het verrichten van onderzoek, omdat het verplicht is of omdat ze het leuk vinden. Cursorlezers kunnen iedere week over de schouder van een TU/e-student in het buitenland meekijken.
Lees meer »
Zweefvliegtuig in Auditorium
Lees meer »
TU/e-student verliest op schaak-NK
Lees meer »