spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
“Ik houd van de warme klank van een altviool”
21 februari 2008 - “Een aantal jaren geleden was ik in het Concertgebouw in Amsterdam en dacht: ‘Als ik hier eens zelf zou kunnen spelen’. En nu gaat het ècht gebeuren.” Dat voor altvioliste Jolien de Jong een jeugddroom uitkomt, is misschien te veel gezegd. Maar blij is ze wel met dat optreden. Het is een van de dertien concerten die het Nederlands Studenten Orkest (NSO) geeft op een tournee dat eindigt in de Hermitage in het Russische Sint Petersburg.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
‘Het is nog niet vanzelfsprekend om het licht uit te doen’
21 februari 2008 - Duurzaamheid, milieu, klimaatsverandering. De wereld is volop bezig met deze onderwerpen. Zeker sinds Al Gore het in de documentaire ‘An Inconvenient Truth’ nog eens extra onder de aandacht bracht. Hoewel het op de TU/e niet het gespreksonderwerp van de dag lijkt, is de universiteit wel bezig om het energieverbruik te minimaliseren.

Lees meer »
Eindhovenaren actief betrokken bij schrijven eigen geschiedenis
21 februari 2008 - Heeft Eindhoven zijn geschiedenis verwaarloosd? Veel inwoners van deze stad hebben die vraag in het verleden met een volmondig ‘Ja’ beantwoord. Prof.dr. Harry Lintsen, hoogleraar Geschiedenis van de Techniek, is genuanceerder: “Ja, want er zijn vroeger historische gebouwen in het centrum afgebroken. Nee, als je ziet dat de gemeente de oude gebouwen van Philips wil herbestemmen.” In zijn lezing, op 26 februari in de Catharinakerk, gaat Lintsen hier uitgebreid op in. Aansluitend volgt een debat met de Eindhovense bevolking waar twintig iconen worden gekozen voor de officiële Canon van Eindhoven.
Lees meer »
De week van/Stijn
21 februari 2008 - Stijn Holdrinet is masterstudent Bouwkunde. Hij ontwikkelt en presenteert exposities voor Casa Vertigo. Ook is hij secretaris van de Eindhovense Studenten Rijvereniging Concorde.
Lees meer »