spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB


Columnist:
Merel Pit

Cursor in PDF formaatCursor als PDF

Treuzelende ouderejaars studenten hoeven niet weg

19 juni 2008 - Universiteiten en hogescholen krijgen niet de mogelijkheid om zwakke en treuzelende ouderejaars studenten de deur te wijzen. Plasterks plan voor een bindend studieadvies (BSA) in latere studiejaren is van de baan. Dat staat in een OCW-voortgangsreportage over het hogeronderwijsbeleid van minister Plasterk.
Lees meer »
Nayade ontvangt 700 deelnemers op waterpolohappening
19 juni 2008 - De Eindhovense Studenten Waterpolo- en Zwemvereniging Nayade houdt van vrijdag 20 juni tot en met zondag 22 juni het grootste waterpolo-evenement in Nederland voor studenten.
Nayade Waterpolotoernooi IJzeren Man Eindhoven 2005: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Zomerconcert met voetbal na
Lees meer »
TU/e-studente wint Student-Challenge award
Lees meer »
TU/e derde bij The battle of the universities
19 juni 2008 - De TU/e heeft woensdagavond 11 juni een derde plek behaald tijdens de Academische Jaarprijs. De beste klassering ooit. In de Leidse schouwburg eindigde de afvaardiging uit Groningen als eerste, gevolgd door de Universiteit Maastricht. De winnaar kreeg als prijs 100.000 euro mee naar huis. De Limburgers moesten zich tevreden stellen met een beker na afloop van de derde editie van de ‘The battle of the universities’.
TU/e-student Rogier van den Bos tijdens zijn presentatie in de schouwburg te Leiden.
Lees meer »
Rechtgezet
Lees meer »
Huursubsidie voor studentenkamer?
19 juni 2008 - Minister Vogelaar van VROM laat nakijken of de huursubsidie voor ‘onzelfstandige’ kamerbewoning opnieuw kan worden ingevoerd. De subsidie werd in 1997 afgeschaft uit bezuinigingsoverwegingen, maar het is allerminst zeker dat het de overheid ook geld heeft opgeleverd. Vogelaar laat nu onderzoeken of herinvoering van de huursubsidie voor onzelfstandige woningen haalbaar is.
Lees meer »
19 juni 2008 - Wie woont er in deze kamer? Deze vraag stelt Cursor wekelijks aan een aantal willekeurige studenten op de campus. Deze week een analyse van Quint Segers (zesdejaars student Werktuigbouwkunde) en van Sven Bego (vijfdejaars student Technische Informatica). Zij bekeken twee foto’s van deze Eindhovense studentenkamer en gaven commentaar.
Lees meer »
What's up?

Columnist van de week: Merel Pit
Lees meer »
En hoe is het in Sydney?
19 juni 2008 - Studenten van de TU/e gaan steeds vaker voor hun studie naar het buitenland. Voor stage of voor het verrichten van onderzoek, omdat het verplicht is of omdat ze het leuk vinden. Cursorlezers kunnen iedere week over de schouder van een TU/e-student in het buitenland meekijken.
Lees meer »