spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

“Kijk, dit is nu mijn kindje”

Gotthardtunnel en Zwitserse identiteit

Buitentoernooi Hajraa haalt nat pak
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Bunker binnenkort rookvrij
25 juni 2008- De Bunker is vanaf 1 juli helemaal rookvrij. Alleen bij de drie studentenverenigingen mag nu nog gerookt worden, maar over een week is dat verleden tijd. Er komen geen rokersruimtes; wie een sigaret op wil steken, moet naar buiten. In de andere delen van de Bunker, waar onder meer de cultuurverenigingen zitten, mag al sinds de verbouwing van vorig jaar niet meer worden gerookt. x4_s.jpg
Lees meer »
Thêta  zoekt olympische roeiers 
24 juni 2008 - De Eindhovense Studenten Roeivereniging Thêta wil minstens 24 'high potentials' binnen halen om te trainen voor de Olympische Spelen (OS) van 2012 in Londen. De club heeft daarom nu de actie 'De Olympische Droom' gelanceerd. Het is voor het eerst dat Thêta zo’n grote groep gaat klaarstomen . x3_s.jpg
Lees meer »

Supersnel draadloos internet voor Auditorium

20 juni 2008 - Het gebied rond de kantine in het Auditorium heeft vanaf volgende maand supersnel draadloos internet. De vier nieuwe 'access points' hebben een gemiddeld bandbreedte die vier zo hoog is als de huidige toegangen. Het zijn echter alleen nieuwe generaties studenten die hier profijt van gaan hebben. De bestaande laptops kunnen niet communiceren met de nieuwe access points, de nieuwe wel.

x2_s.jpg
Lees meer »
C,mm,n: virtuele garage voor autoconcepten
20 juni 2008 - Autofabrikanten sleutelen altijd in het diepste geheim aan nieuwe modellen. Dat het ook anders kan, wil C,mm,n bewijzen. Dit project van 3TU is een open platform waar iedereen een bijdrage kan leveren aan een schone, lichte en slimme auto. C,mm,n houdt vrijdag 27 juni een denksessie op de TU/e. x1_s.jpg
De eerste conceptwagen van c,mm,n
Lees meer »

Bom onder BSA

Studentenfracties niet overtuigd van noodzaak

19 juni 2008 - De kans dat de universiteitsraad de invoering van het bindend studieadvies (BSA) afwijst, is heel reëel. De studentenfracties zien er geen heil in. De personeelsfractie beraadt zich nog. De U-raad stemt 30 juni over dit onderwerp. Afgelopen maandag waren er informele gesprekken tussen U-raad, de projectgroep BSA en het College van Bestuur.
Lees meer »
Klaar voor de start
19 juni 2008 - University Racing Eindhoven (URE) heeft er de afgelopen maanden hard aan moeten trekken om raceauto URE04 op tijd af te hebben. Het team doet komende maanden mee aan de internationale Formula Student-wedstrijden. Het racemonster werd woensdag 18 juni gepresenteerd in het TNO-gebouw op de High Tech Automotive Campus in Helmond.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Meer aandacht voor kernfusie
19 juni 2008 - De TU/e wordt een knooppunt in het Europese Fusion Education Network, een netwerk voor onderwijs over kernfusie. Dat zegt prof. dr. Niek Lopes Cardozo, TU/e-hoogleraar en leider van de Nederlandse inbreng in het kernfusieproject ITER.
Lees meer »
Toekomst Construction Technology onzeker
19 juni 2008 - De mastertrack Construction Technology, het vroegere Uitvoeringstechniek, dreigt na 37 jaar te verdwijnen als zelfstandige opleiding bij de faculteit Bouwkunde. De onderwijscommissie van studievereniging SUPport vindt dat er veel te laat en slecht over is gecommuniceerd met de betrokken studenten.
Lees meer »
‘Doorstroomminoren in stroomversnelling’
19 juni 2008 - Het aantal hbo-instromers op de TU/e moet binnen een paar jaar omhoog naar zo’n 350 per jaar. Volgens projectleider dr.ir. Bram de Kraker is dit mogelijk nu de belangrijkste partijen tijdens een symposium eind mei hun steun hebben uitgesproken voor de doorstroomminoren. Zelfs 480 per jaar of nog meer is haalbaar, denkt De Kraker.
Lees meer »

Cursor zoekt schrijvers en columnisten

Lees meer »
Bouwkundewinkel frist huisstijl op
19 juni 2008 - De Bouwkundewinkel heeft een nieuwe huisstijl. De oude dateerde al van 1985 en was wat de ‘winkeliers’ betreft aan vervanging toe. In september komt een promotiecampagne om de winkel bij zoveel mogelijk Bouwkundestudenten onder de aandacht te brengen.
Lees meer »
Certificaten voor eerste Qualified Medical Engineers
19 juni 2008 - De School of Medical Physics and Engineering (SMPE/e) heeft donderdag 12 juni zijn eerste drie afgestudeerden afgeleverd. Dit postgraduate instituut van de TU/e ging in januari 2006 van start. Nu zijn de eerste drie Qualified Medical Engineers (QME) een feit.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Studentassistenten van levensbelang voor Pre University College
19 juni 2008 - Om de middelbare scholen die in 2007 de zogeheten Bèta Alliantie zijn aangegaan met de TU/e, goed te kunnen ondersteunen, heeft het Pre University College (PUC) in september zo’n veertig à vijftig studentassistenten nodig. “We zoeken studenten die het een uitdaging vinden om scholieren te helpen bij hun studiekeuze.”
Lees meer »
Hoe sleep je een onderzoeksbeurs binnen?
19 juni 2008 - Het wordt voor wetenschappers en universiteiten steeds belangrijker om onderzoekssubsidies in de wacht te slepen. Daarom kunnen ze maar beter tactisch denken, zegt deskundige Frans van den Beemt. “Einstein zou hem niet gekregen hebben.”
Lees meer »
Afscheid van een financiële vraagbaak
19 juni 2008 - In 1964 was de loopbaan van Kitty van Jole (61) aan de TU/e al bijna direct in de kiem gesmoord. Van Jole dacht dat zij als achttienjarige met slechts zeer weinig typevaardigheid geen enkele kans maakte op de functie waar ze op gesolliciteerd had. “Ik werd samen met nog enkele kandidaten met duidelijk meer ervaring in een ruimte gezet, waarna we enkele opdrachten op de typemachine moesten uitvoeren”, zegt Van Jole terugblikkend.
Lees meer »
Helft ‘Valorisation Grants’ naar Eindhoven
19 juni 2008 - Zes van de twaalf eerste fase ‘Valorisation Grants’ van techniekstichting STW gaan dit jaar naar de TU/e. De subsidies van ieder 25.000 euro zijn voor een haalbaarheidsstudie om te bezien of een technische vinding commercieel geëxploiteerd kan worden.
Lees meer »
Nieuwe opleidingsdirecteur Werktuigbouwkunde
Lees meer »
Eindhoven ruziet over druppelvormige blob
19 juni 2008 - Er zijn twee blobs gepland op het 18 Septemberplein van Eindhoven. Een kleine op de kop van de Hermanus Boexstraat en een grotere tegenover de Lichttoren. Eindhoven ruziet over de twee omstreden bouwprojecten.
Lees meer »
Inbraak in auto beveiliging
Lees meer »
Notebook voor komend studiejaar bekend
Lees meer »