spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB


Columnist:
Pieter Mooren

Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar
Krakende hersenen bij Kennisquiz
5 februari 2009 - De studenten en medewerkers die zich dinsdagavond in het Gaslab door de vragen in de Uisge Beatha Kennisquiz worstelden, zullen vaak ‘Oh ja’ hebben verzucht bij het horen van de antwoorden. Zie ook maar eens antwoorden op vragen als ‘Wie speelde de baron in Bassie en Adriaan’ uit je geheugen op te diepen.
Foto: Rien Meulman
Lees meer »
Sporthogeschool definitief naar Eindhoven
5 februari 2009 - De Fontys Sporthogeschool vestigt zich definitief op Genneperparken in Eindhoven. In augustus 2012 heeft Eindhoven daarmee tweeduizend nieuwe studenten. Dan opent de school, die nu nog in Tilburg en Sittard zit, haar deuren.
Lees meer »
TU/e’ers in prijzen bij kampioenschap cross
5 februari 2009 - Bij het Brabants kampioenschap cross, afgelopen weekend in Helmond, behaalde Asterixlid en oud-student Remco Beckers de eerste prijs op de korte cross. Student Werktuigbouwkunde Maikel van Eekelen, die als eerste over de finish kwam, kreeg na juryberaad de derde plek toebedeeld. Oorzaak: een rammelende organisatie.
Lees meer »
TU/e-student wint Q-masters
5 februari 2009 - John van Rooy, TU/e-student Technische Bedrijfskunde, heeft maandag 2 februari de Nobiles Q-Masters gewonnen. Hij behaalde de eerste plaats in de finale, die plaats vond op Nyenrode Business Universiteit. Hij won onder meer een maatpak en een wintersport voor vier personen.
Lees meer »
Kroegentocht Intro ter discussie
5 februari 2009 - De Centrale Intro Commissie van de TU/e (CIC) overweegt om de kroegentocht door de Eindhovense binnenstad te schrappen uit de TU/e-intro. Dit omdat sportkoepel ESSF meer aandacht voor de sportclubs wil tijdens de Intro. Het middel dat de ESSF daarvoor wil inzetten is een sportfeest, op het Stadhuisplein.
Lees meer »
URE-racewagen zo snel als een Ferrari
5 februari 2009 - Onder belangstelling van pers, vrienden en familie presenteerde University Racing Eindhoven donder-dagavond in het Auditorium haar jongste geesteskind: de URE05. In een Powerpointpresentatie, want deze raceauto bestaat alleen nog in de computer.
De presentatie van de URE04 op donderdag 29 januari, voorafgaand aan de powerpointpresentatie van de URE05. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
TU/e’er in studentenorkest
Lees meer »
Rechtgezet
Lees meer »
IJswandklimmen op campus
Lees meer »
5 februari 2009 - Wie oh wie woont er in deze Eindhovense studentenkamer? Dat is de vraag die Cursor elke week stelt aan een willekeurig aantal studenten. Deze week zijn dat: Kevin van Eeten en Jenny Maassen (beide zesdejaars Scheikundige Technologie).
Zij bekijken de foto’s van deze studentenkamer en geven commentaar.
Lees meer »
What's up?

Columnist van de week: Pieter Mooren
Lees meer »
En hoe is het in Barcelona?
5 februari 2009 - Studenten van de TU/e gaan steeds vaker voor hun studie naar het buitenland. Voor stage of voor het verrichten van onderzoek, omdat het verplicht is of omdat ze het leuk vinden. Cursorlezers kunnen iedere week over de schouder van een TU/e-student in het buitenland meekijken.
Lees meer »