spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

“Werken bij de TU/e is een feest”

Ach en Wee

URE-racewagen
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar
TU/e fighting cybercrime
10 februari 2009 - Dat dubieuze elektronische kerstgroeten van onbekende afzenders het best direct in de prullenbak kunnen worden geparkeerd, weten we inmiddels wel. Maar de bedreigingen in cyberspace worden steeds geraffineerder, stelt Erik te Nijenhuis, coördinator security awareness bij Dienst ICT. Om mensen daarvan te doordringen, startte vandaag de landelijke campagne ‘Cybersave Yourself’. x1_s.jpg
Foto: Bart van Overbeeke.
Lees meer »
Excellente scores W bij onderzoeksvisitatie
5 februari 2009 - De onderzoeksvisitatie Werktuigbouwkunde over de periode 2001-2006, heeft de Eindhovense faculteit excellente scores opgeleverd. Alle acht onderzoeksprogramma’s scoorden op de vier onderdelen die beoordeeld worden niet lager dan een 4 (‘erg goed’). Drie programma’s kregen voor alle vier de onderdelen de maximale score van 5 (‘excellent’).
Lees meer »
Trappenloop: meer prijzen dan deelnemers
5 februari 2009 - Na een jaar niet gelopen te zijn, probeerde studenten-atletiekvereniging Asterix gisteren de Trappenloop nieuw leven in te blazen. Maar er kwamen slechts vier deelnemers opdagen die wel naar de twaalfde verdieping wilden rennen bij deze vijfde editie van de Trappenloop.
Foto: Paul Bloemen
Lees meer »
Universiteitsraad niet in beroep tegen uitspraak bindend studieadvies
5 februari 2009 - De universiteitsraad gaat niet in hoger beroep tegen de uitspraak van de landelijke geschillencommissie met betrekking tot de invoering van het bindend studieadvies (BSA) aan de TU/e. Medio januari verwierp de geschillencommissie alle punten die de U-raad had aangedragen om de invoering per 1 september van dit jaar te voorkomen.
Lees meer »
Expositie en borrel ter ere van vijftig jaar Cursor
5 februari 2009 - Universiteitsblad Cursor en voorloper T.H.-berichten bestaan vijftig jaar. Dat wil de redactie graag vieren: vandaag, donderdag 5 februari wordt om 16.00 uur een expositie geopend waarin cartoons, tekeningen en strips uit de bladen worden getoond.
Lees meer »
Nieuwe prijs voor vrouwelijk wetenschappelijk TU/e-talent
5 februari 2009 - Na Delft en Twente krijgt ook de TU/e met ingang van dit jaar een Marina van Damme-prijs. Van Damme (78), die afstudeerde in Delft en die de eerste gepromoveerde was van de Universiteit Twente, heeft aan het Universiteitsfonds Eindhoven (UFe) vijftigduizend euro ter beschikking gesteld om daarmee de komende vijf jaar een prijs te kunnen uitreiken aan vrouwelijk wetenschappelijk talent van de TU/e.
Lees meer »
Twentse delegatie bezoekt proceshal TU/e
5 februari 2009 - Een delegatie van de Universiteit Twente bezocht dinsdag 3 februari de proceshal van Scheikundige Technologie in het Matrix-gebouw om de zes meter hoge extractiekolommen van de vakgroep Process Systems Engineering te bekijken. De Universiteit Twente (UT) is van plan een nieuwe proceshal te bouwen en hoopt iets te kunnen leren van de hal in Matrix.
Ir. Ferdy Onink (links) wijst bouwmeester Gert Banis van de UT de weg in de proceshal in Matrix. Rechts dr.ir. Wytze Meindersma. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Innovation Award 2009 voor start-up TU/e
5 februari 2009 - B-invented, een start-up vanuit de TU/e-faculteit Bouwkunde, heeft op het jaarcongres Sustainability de Innovation Award gewonnen met een vernieuwende funderingsmethode voor woningbouw. Het tweemansbedrijfje B-invented ging pas in januari van dit jaar officieel van start en bestaat uit Bouwkunde-alumnus ir. Joost Huijgen en Gijs Schalkwijk (bijna afgestudeerd bij die faculteit).
Lees meer »
Succesvolle deelname TU/e aan carrièrebeurs MIT
5 februari 2009 - De deelname van de TU/e aan de European Career Fair op MIT in Boston is “zeker de moeite waard” geweest. Dat zegt prof.dr. Paul Koenraad, die de universiteit samen met vier TU/e-collega’s vertegenwoordigde. Volgens de hoogleraar heeft de beurs, gericht op Amerikaanse young professionals die in Europa aan de slag willen, zo’n tien kandidaten opgeleverd “die ik voorlopig ‘hot’ noem”.
Lees meer »
Volop ideeën voor nieuwe bouwkundefaculteit
Lees meer »
Neuzen in de minoren van drie TU’s
5 februari 2009 - De TU/e houdt op woensdag 11 februari haar tweede Minormarkt. Tweede- en derdejaars studenten kunnen die dag kennismaken met het vernieuwde minorenaanbod, zowel op de eigen campus als daarbuiten. Voor het eerst zijn ook vertegenwoordigers uit Delft en Twente aanwezig om Eindhovense studenten te informeren over hun mogelijkheden daar.
Illustratie uit archief: David Ernst
Lees meer »