spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB


Columnist:
Bram van Gessel

Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar
Biertje?
2 april 2009 - Biertje? Tot hun grote verbazing hoorden verschillende automobilisten en fietsers deze vraag afgelopen vrijdag. Studievereniging Van der Waals dook met twee bierfietsen in Eindhoven en omgeving op en was daarbij zo sympathiek om nu en dan bier aan voorbijgangers uit te delen. “Zelfs een vrouw van rond de zeventig jaar reageerde leuk en pakte een biertje aan”, vertelt Jan Cortenbach, oud-bestuurslid van Van der Waals. Aan de rit deden circa dertig studenten mee.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
De Belgen tegen de Nederlanders
2 april 2009 - Zo’n vijftig Belgen waren dinsdagavond 31 maart in Eindhoven voor een toernooi tegen circa veertig leden van de Eindhovense studenten hockeyvereniging Don Quishoot. Alhoewel, Belgen. “Het bleken veel Nederlanders te zijn die in Antwerpen studeren”, vertelt Joep van Dun, voorzitter van Don Quishoot. “Ik was er zelf ook verbaasd over.”
Foto: Rien Meulman
Lees meer »
Sportgala dit jaar op Stratumseind
2 april 2009 - Na zes edities op de TU/e-campus houdt de ESSF voor het eerst haar Sportgala op neutraal terrein. Dinsdagavond 14 april wordt op Stratumseind bekendgemaakt wie dé Eindhovense studentensporters van het afgelopen jaar zijn. Stemmen kan nog tot en met komend weekend.
Lees meer »
In hogere sferen met Intermate
2 april 2009 - Meer dan twintig studenten zitten in een kring in een ruimte in het Paviljoen. Studievereniging Intermate en levensbeschouwelijke organisatie Tint hielden dinsdagavond 31 maart een meditatieworkshop.
Foto: Rien Meulman
Lees meer »
“Er waren niet alleen maar nerds”
2 april 2009 - Wiskunde- en informaticastudenten -35 man en vrouw sterk- leefden zich afgelopen weekend uit tijdens een LAN-party in het Gaslab. Hierbij worden computers op elkaar aangesloten, zodat de computerliefhebbers met en tegen elkaar kunnen spelen.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
25.000 euro voor goede ideeën voor Eindhoven
2 april 2009 - Stichting Brainport organiseert dit jaar een innovatie-prijsvraag gericht op Eindhovense studenten. Meedoen kan zeer de moeite waard zijn: de hoofdprijs bedraagt 6.500 euro, en de totale prijzenpot is 25.000 euro groot. De inschrijving start in mei.
Lees meer »
2 april 2009 - Wie oh wie woont er in deze Eindhovense studentenkamer? Dat is de vraag die Cursor elke week stelt aan een willekeurig aantal studenten. Deze week zijn dat: Leonie Hermanussen en Daniel Strik (beide eerstejaars Technische Innovatiewetenschappen) en Raf van Hoof (derdejaars Biomedische Technologie). Zij bekijken de foto’s van deze studentenkamer en geven commentaar.
Lees meer »
What's up?

Columnist van de week: Bram van Gessel
Lees meer »
En hoe is het in Stockholm?
2 april 2009 - Studenten van de TU/e gaan steeds vaker voor hun studie naar het buitenland. Voor stage of voor het verrichten van onderzoek, omdat het verplicht is of omdat ze het leuk vinden. Cursorlezers kunnen iedere week over de schouder van een TU/e-student in het buitenland meekijken.
Lees meer »