spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

Moodboards maken

Women in Science

Bierfiets
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar
Nieuwe voorzitter U-raad gevonden bij Industrial Design
8 april 2009 - Ir. Monique, sinds 2006 programmamanager bij de faculteit Industrial Design, gaat per 1 juli aan de slag als nieuwe voorzitter van universiteitsraad. Ze volgt dr. Laurent Nelissen op, die begin november directeur bedrijfsvoering werd bij de faculteit Scheikundige Technologie. x4_s.jpg
Ir. Monique
Lees meer »
Eindhovense vinding opent weg naar zelfherstellende materialen
7 april 2009 - Onderzoekers van het Instituut voor Complexe Moleculaire Systemen (ICMS) van de TU/e hebben een manier gevonden om chemische reacties te starten door kracht uit te oefenen. De vinding kan volgens de onderzoekers leiden tot de ontwikkeling van zelfherstellende materialen. De doorbraak werd 6 april gepubliceerd op de site van het nieuwe tijdschrift Nature Chemistry. x3_s.jpg
Boven is te zien hoe de vloeistofstroom via de polymeerstaart aan het ingekapselde metaalion trekt. Onder hoe het vrijgekomen ion als katalysator fungeert bij het bouwen van een polymeerketen.
Lees meer »

TU/e-student in race voor titel ‘King of Paper Wings’

6 april 2009 - Met een gevouwen kraanvogel kwalificeerde hij zich voor de landelijke finale, een papieren rendier bezorgde hem een ticket voor het WK. Jorn van der Pol, student Technische Wiskunde, is één van de drie Nederlandse ‘piloten’ tijdens het wereldkampioenschap Red Bull Paper Wings, op 1 en 2 mei in Salzburg.

x2_s.jpg
Jorn van der Pol met zijn WK-ticket. Foto: Jarno Schurgers
Lees meer »
Ruimte voor reflectie op oude Dommelbrug
2 april 2009 - Bouwkundestudent Lars Bouwman heeft de eerste prijs gewonnen bij de CHEOPS-ontwerpwedstrijd Project B. De jury vond zijn ontwerp de beste nieuwe bestemming van de oude brug over de Dommel, de oude toegang tot de universiteit. Universiteitssecretaris en juryvoorzitter ir. Harry Roumen kondigde aan dat het College van Bestuur het ontwerp daadwerkelijk zal proberen te realiseren. x1_s.jpg
Een maquette van het ontwerp van Lars Bouwman. Foto: Bart van Overbeeke.
Lees meer »
TU/e snoeit in aanbod taalcursussen
2 april 2009 - Studenten en medewerkers die een cursus Spaans, Frans of Duits willen volgen, vissen vanaf komend collegejaar op de campus achter het net. Het Centrum voor Communicatie, Taal en Techniek (CTT) van de TU/e moet zich nadrukkelijk gaan richten op Engels, Nederlands en interculturele communicatie, heeft het College van Bestuur besloten. Het CTT is verbolgen over dit besluit.
Lees meer »
Relaxen met nieuwerwetse rozenkrans
2 april 2009 - Even efficiënt tot rust komen vlak voor een belangrijke presentatie, of een moment van spirituele overpeinzing samen met anderen: eerstejaars Industrial Design bogen zich over moderne varianten van de mala, een boeddhistische gebedenketting.
Foto's: Bart van Overbeeke
Lees meer »
3TU: “Eén miljoen elektrische auto’s in 2020”
2 april 2009 - Er moeten in 2020 één miljoen elektrische auto’s rijden in Nederland. De drie TU’s en de Stichting Natuur en Milieu hebben dinsdag 31 maart op de AutoRAI een ambitieus actieplan gepresenteerd met dit doel. Het plan is gebaseerd op het duurzame 3TU-autoconcept c,mm,n.
Lees meer »
Pensioenen bevroren, premie stijgt
2 april 2009 - Pensioenfonds ABP verhoogt de premie. Bovendien worden de pensioenuitkeringen vier jaar lang bevroren. Minister Wouter Bos van Financiën is er niet blij mee, maar kan er niets aan veranderen.
Lees meer »
Onbezorgde kiezer op open dag
2 april 2009 - Vierde- en vijfdejaars vwo’ers zijn nauwelijks bezig met de kredietcrisis of mogelijke onzekerheid op de toekomstige arbeidsmarkt. Dat is de ervaring van Marjan van Ganzenwinkel van het Communicatie Expertise Centrum van de TU/e, medeorganisator van de open dagen van vorige week.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Nog geen schot in 1000-banenplan TU/e
2 april 2009 - Het 1000-banenplan dat de TU/e medio februari lanceerde om duizend kenniswerkers tijdelijk op te vangen, werd welwillend ontvangen, maar heeft van de kant van de overheid nog geen concrete toezeggingen opgeleverd.
Lees meer »
Inbreker aangehouden
Lees meer »
Terreinverbod
Lees meer »
Laptops gestolen
Lees meer »
3TU-campagne moet daling studenten Elektrotechniek keren
2 april 2009 - De Elektrotechniekopleidingen van de drie TU’s hebben sinds een paar jaren te kampen met een dalende instroom. Tijd om de handen ineen te slaan en een gezamenlijke campagne te lanceren, vonden de communicatiemedewerkers en de besturen van de opleidingen. De campagne ‘Turn inside out’ is net gestart en moet de aantallen omhoog krijgen.
Lees meer »
Test je gezondheid op de TU/e
2 april 2009 - TU/e-medewerkers van 45 jaar en ouder kunnen dinsdag 21 april gratis hun gezondheid laten testen bij het Studentensportcentrum (SSC).
Lees meer »
Oudste TU/e-promovendus ooit krijgt bul
2 april 2009 - Gerrit van Dam vierde woensdag 1 april zijn 79ste verjaardag als doctor. Twee dagen eerder promoveerde hij bij Technische Natuurkunde op ‘Verspreiding in oppervlaktewateren’. Nooit eerder heeft iemand aan de TU/e op zo’n hoge leeftijd zijn proefschrift verdedigd.
Lees meer »
TU/e-teams derde in Urban Challenge
2 april 2009 - Twee teams van TU/e-studenten zijn op een gedeelde derde plaats geëindigd in de Urban Challenge van Cordaid. Opdracht van de wedstrijd, waaraan de TU/e voor het eerst deelnam, was het afvalmanagement in een krottenwijk in Kaapstad te verbeteren.
Lees meer »
Paus heeft misschien gelijk volgens hiv-kenner
2 april 2009 - Een onderzoeker van Harvard University steunt de paus in zijn opvattingen over aids en condooms. Het propageren van condooms zou in Afrika een averechts effect hebben.
Lees meer »
Meer stufi naar het buitenland
2 april 2009 - Steeds meer studenten volgen met een Nederlandse studiebeurs een volledige bachelor of masteropleiding in het buitenland. België is verruit het populairst.
Lees meer »
Yale wil Van Gogh houden
Lees meer »
Dijkgraaf voorzitter IAC
Lees meer »
Geslacht ree in container
Lees meer »