spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar
“Inroosteren was soms een hels karwei”
2 april 2009 - Voor roostercoördinator Wim Timmermans (62) is het ergens wel een opluchting. Hij hoeft zich nu niet meer druk te maken of collegezalen overboekt zijn. “Al met al was het een heel gepuzzel.” Timmermans gaat na 36 jaar TU/e met FPU.
Lees meer »

CvB-lid mr. Jo van Ham:
“Het begint met een gezonde financiële huishouding”

2 april 2009 - “Een geoliede besluitvormingsmachine”, zo omschrijft mr. Jo van Ham het ministerie van OCW, waar hij dertig jaar werkzaam was. Bijna een half jaar maakt hij nu deel uit van het College van Bestuur van de TU/e. De ambitie die hij elke dag bespeurt bij de studenten en onderzoekers, is een grote stimulans voor hem bij het uitvoeren van zijn nieuwe baan. “Het bevestigt me in de overtuiging dat ik de juiste keuze heb gemaakt.”
Lees meer »
De minor: een majeure keuze
2 april 2009 - Na de bachelor overstappen op een andere master, met de minor als toegangskaartje. Het major-minorstelsel, dat in 2007 TU/e-breed werd ingevoerd, moet doorstromen gemakkelijker en aantrekkelijker maken. In de praktijk wordt er echter nog weinig echt geswitcht. Binnen de minor wordt wél veelvuldig buiten de eigen opleidingsmuren gesnuffeld, stelt TU/e-minorcoördinator prof.dr. Paul Koenraad tevreden. “Bij sommige faculteiten moesten we een beetje vechten voor de minor, maar er is veel gewonnen.”
Lees meer »

Loodzwaar programma in Women in Science-tenure track
“Speciale aandacht voor vrouwen wordt niet geapprecieerd”

2 april 2009 - Het is een weerbarstig vraagstuk: hoe vergroot je het aantal vrouwen in hogere wetenschappelijke functies, vooral universitair hoofddocenten en hoogleraren? Alle Nederlandse universiteiten worstelen ermee, en ondanks financiële en bestuurlijke inspanningen zijn de resultaten pover. De TU/e zette in 2006 haar kaarten op de hyperambitieuze Women in Science-tenure track, een programma om vrouwen in zes jaar op te leiden tot universitair hoofddocent. Vijf vrouwen stapten in. Hoe vergaat het hen en welke problemen komen zij en hun faculteiten tegen?

Lees meer »
De week van/Rik
2 april 2009 - Rik Hopmans studeert Technische Wiskunde en is penningmeester van ESAV Asterix.
Lees meer »