spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB
Cursor in PDF formaatCursor als PDF

  Oud-decaan en oprichter Jeu Schouten (64) neemt afscheid van Industrial Design
  China is calling…

  23 september 2010 - Het gloednieuwe gebouw van de Zhejiang University in Hangzhou staat al op hem te wachten: een enorme toren en een halfrond glazen gebouw met een basis groter dan die van de piramide van Cheops. Prof.dr.ir. Jeu Schouten, oprichter en oud-decaan van de faculteit Industrial Design, gaat er dit najaar voor vijf jaar aan de slag als ‘honorary dean’. Naar voorbeeld van de ‘ID-Living labs’ in Eindhoven gaat hij er de strategie bepalen voor een internationaal designinstituut. Schouten: “Ik heb het plaatje al in mijn hoofd zitten, nu alleen de uitvoering nog.”


  Lees meer »
  De ontwerpersopleiding als ultiem innovatie-instrument
  23 september 2010 - Met het vorige week uitgereikte drieduizendste diploma levert het Stan Ackermans Institute (SAI) al bijna 25 jaar een belangrijke bijdrage aan innovatie in Nederland, stelt SAI-directeur prof.dr. Kees van Hee. Daarom ziet hij voor de opleidingen ook een belangrijke rol weggelegd in de Europese kenniseconomie.


  Lees meer »

  Bij voorkeur vrouw

  23 september 2010 - Dat er aan de TU/e weinig vrouwen in topposities werken, is bekend. Hoe dat komt en vooral, hoe je dat kunt veránderen, wordt binnenkort onderzocht in een promotietraject. Is de acquisitie bijvoorbeeld wel actief genoeg? “Ik had zelf ook niet gedacht dat de TU/e op mij, een psycholoog, zat te wachten”, zegt projectleider prof.dr. Eva Demerouti. Ze is hoogstpersoonlijk gevraagd en dat werkte.


  Lees meer »