spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB
Clmn

Columnist:
Bram van Gessel
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
    PrintE-mail Tweet dit artikel Deel dit artikel op Facebook
    Constudentenbond
    Da ge’t moar wit (sinds 2010)
    18 november 2010 - Denk als een Innovator; laat andere mensen het vuile werk voor je doen. Cursor gaat voor je op pad om de beste keus te zoeken, zodat het studentenleven in Eindhoven nog wat aangenamer wordt: de ConStudentenBond. Deze keer onder het mom van ‘in een studentenhuis is altijd wat te eten ’: de lekkerste schimmel.

    Panel van de week


    Robert Oosterhof, zesdejaars BMT
    Chris Hoedemakers, derdejaars ID
    Berend Hoogendoorn, vierdejaars ID

     

    Kastanjechampignon (BESTE KEUS!)

    Bij voorbaat roept Berend al dat hij zeker weet dat dit de lekkerste is! Hij ziet er ook smakelijker uit dan de rest, omdat hij niet zo bleek is als zijn medeschimmels. Robert vindt ze sterker van smaak dan de champignons, en een stevigere structuur hebben. En hij is zeker beter dan de oesterzwam! Een en al lof voor deze stevige bruine jongens, ze zijn lekker, niet slijmerig en zien er ook nog eens smakelijk uit. Een overduidelijk beste keus, mocht je schimmels in je voedsel willen verwerken.

    Champignon

    De champignon is de meest gegeten schimmel onder de Nederlanders (lees: meest gegeten eetbare schimmel). Hij wordt dan ook meteen als dusdanig herkend, en alle andere zwammen worden met deze klassieker vergeleken. Chris beschrijft het witte hoedje als zacht, maar ook stevig. Een beetje rubberachtig, maar toch lekker. Wat tegenvalt, is het gebrek aan smaak bij het eten van champignons buiten een gerecht. Wat eigenlijk vooral mist, is de combinatie met dieprode tomatensaus, rulgebakken gehakt en spaghetti. Sorry jongens, vandaag doen jullie het met schimmels…

    Oesterzwam

    Zoals Timon en Pumba als eens zeiden: slijmerig, maar smakelijk. Met deze hakuna-matata-instelling wordt er op de zwammen ingedoken. De wat onprettige structuur valt meer op dan de smaak, die niet zo snel naar voren komt. De witte dingetjes die oesterzwammen heten, zijn flubberig, Chris had een taai stukje (misschien een stukje steel), er zitten draadjes in die het moeilijk maken te kauwen… al met al krijgt deze vanavond de geuzennaam ‘snot onder de champignons’ toebedeeld. En dat zegt genoeg.

    Shii-take

    De Chinese variant van de champignon. Met een slankere steel en dunner hoedje is hij goed te onderscheiden in de selectie paddenstoelen. Robert vindt het een lekker snotje, dat wel een beetje taai is. Ook hier mist weer een duidelijke smaak, maar aan de vieze gezichten die worden getrokken is het beetje smaak al voldoende om wat misselijkheid te creëren. De verwrongen uitdrukkingen kunnen ook voortkomen uit de associatie met het snotverhaal van Robert. Nee, ook dit is duidelijk geen winnaar …


    Voor ideeën, tips en deelname aan het panel: constudentenbond@tue.nl | Tekst en foto’s: Anniek den Hamer en Berdien Zwarthoed.