spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB
Cursor in PDF formaatCursor als PDF

  Statig door de stad en met de voeten in de blubber
  Where innovation ends?

  27 januari 2011 - Wat met een statige optocht in toga begon, ontaardde in relletjes in de Haagse binnenstad. Twaalfhonderd hoogleraren en zo'n vijftienduizend studenten maakten 21 januari ieder op hun eigen manier hetzelfde punt duidelijk: de kabinetsplannen zijn funest voor het hoger onderwijs.

  Lees meer »
  Staatssecretaris Halbe Zijlstra:
  "Je kunt ook te veel geld hebben"
  27 januari 2011 - Hij begrijpt dat studenten protesteren. En ook waarom hoogleraren in toga om de Hofvijver wandelen. Maar zolang hij geen goede argumenten hoort, zal hij zijn koers niet ingrijpend wijzigen, zegt VVD-staatssecretaris Halbe Zijlstra van OCW. "Mijn leven zou een stuk makkelijker worden als ik één miljard euro extra kon besteden. En het leven van onderwijsbestuurders ook."


  Lees meer »

  Verhuizing bibliotheek aanleiding voor grootscheepse 'decollectionering'
  "Thuis zou ik het ook bij het oud papier hebben gedaan"

  27 januari 2011 - De bibliotheek gaat verhuizen. Als het goed is, opent het Informatie Expertise Centrum in de zomer van 2012 de deuren van een nieuwe TU/e-bibliotheek in de vernieuwde W-hal. Maar er staat meer op stapel dan de verhuizing van de Centrale Bibliotheek naar een nieuw gebouw. Volgend jaar zomer komt namelijk ook een einde aan de nog bestaande faculteitsbibliotheken. Tijd om afscheid te nemen van tienduizenden verouderde en nooit uitgeleende boeken.


  Lees meer »