spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB
Clmn

Columnist:
Myrthe Buijs
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
  Vele honderden Eindhovense studenten in Batavierenrace
  27 januari 2011 - Op 7 mei is het weer zover: dan overbruggen naar verwachting zo'n achtduizend sportievelingen in eendrachtige samenwerking de 177 kilometer tussen het Universitair Sportcentrum in Nijmegen en de campus van de Universiteit Twente. De voor en door studenten georganiseerde race is daarmee de grootste estafetterace ter wereld. Dit jaar hebben zich 330 teams ingeschreven, het maximale aantal.
  Beeld van de Batavierenrace van vorig jaar. Archieffoto | Gijs van Ouwerkerk
  Lees meer »
  Een volle maand cello spelen bij NSO
  27 januari 2011 - Cellist en Bouwkundestudent Dave Venmans is een van de ongeveer honderd studenten die dit jaar mag meespelen in het Nederlands Studenten Orkest (NSO). Vanaf vandaag, donderdag 27 januari, trekken de leden zich tien dagen terug in een jeugdherberg in Someren om negen uren per dag te repeteren. Daarna maken ze een tiendaagse toer door Nederland waarin ze tien concerten geven.
  Cellist en Bouwkundestudent Dave Venmans speelt de komende weken in het Nederlands Studenten Orkest.
  Lees meer »
  Competenties ontwikkelen op buitenlandse stage
  27 januari 2011 - Hoe kan ik beter in een team functioneren? Hoe word ik een betere netwerker? Het project COMPETT had als doel studenten en afgestudeerden competenties te laten ontwikkelen door een online cursus. Dertien TU/e-studenten en -alumni deden eind vorig jaar aan de pilot mee.
  Lees meer »
  Carbon voor lichtgewicht auto URE
  27 januari 2011 - In de Blauwe Zaal wordt vanavond (donderdag 27 februari) het nieuwe ontwerp gepresenteerd van de elektrische racewagen van University Racing Eindhoven (URE). Met de nieuwe auto, die in mei klaar moet zijn, hoopt URE de resultaten van afgelopen jaar (drie podiumplekken in drie races) minstens te evenaren.
  De vorige racewagen van URE in actie op het Duitse racecircuit Hockenheim in 2010.
  Lees meer »
  Constudentenbond
  Da ge’t moar wit (sinds 2010)
  27 januari 2011 - Denk als een Innovator, laat andere mensen het vuile werk voor je doen. Cursor gaat voor je op pad om de beste keus te zoeken, zodat het studentenleven in Eindhoven nog wat aangenamer wordt: }de ConStudentenBond. Deze keer onder het mom van 'protesteren heeft toch geen zin': de beste manier om te bezuinigen op het onderwijs.
  Lees meer »
  Clmn
  Columnist van de week: Myrthe Buijs
  Lees meer »
  En hoe is het in Perth?
  27 januari 2011 - Werkervaring opdoen bij een architectenbureau in Londen. Kennismaken met het studentenleven in het Zweedse Uppsala. Zonne-energieproducten ontwikkelen in Cambodja.
  Een stage of onderzoek in het buitenland levert een schat aan ervaringen op. Cursor laat studenten aan het woord over hun belevenissen.
  Lees meer »