/Voorpagina
/Nieuws
/Mensen
/Achtergrond
/Academie
/Onderzoek
/Opinie
/Reportage
/Bestuur
/Cultuur
/Studentenleven
/Ruis
/Harmpje
/Colofon
/Vacatures
/Mensa
/Oude cursors
/pdf formaat
/Faculteits Berichten
/Zoeken
/TUE
/ Cursor nummer 1 nummer 6

jaargang 42, 23 december 1999


Studentenleven

Untitled Document Frisse duik in Dommel

Na een paar dagen fanatiek gesport te hebben kwam voor de deelnemers aan de Van Lint Sportweek donderdagnacht 16 december het einde in zicht. De Dommelduik vormde weer de traditionele afsluiting van deze sportieve week. Maar weinig deelnemers voelde er wat voor om de koude te trotseren. Blijkbaar hadden de meeste sporters meer behoefte aan hun warme bed of een afzakkertje dan aan een Spartaanse sprong in het stadsriviertje./. /.

Untitled Document TUE-student Van der Linden bij beste studenten 1999

Wie zijn de beste studenten van 1999? Op die vraag geeft het tijdschrift ON antwoord in het laatste nummer van dit jaar. Het blad selecteerde 55 studenten die genomineerd waren door 125 verschillende Nederlandse universiteiten en hogescholen vanwege hun uitzonderlijke studieprestaties en bovengemiddelde ambities. Op de lijst staat één afstudeerder van de TUE: Alex van der Linden.

Hoe de voormalige student Werktuigbouwkunde op nummer 26 in de lijst van de 55 beste studenten van Nederland terechtgekomen is en wie hem genomineerd heeft, weet hij niet precies. “Ik werd gebeld door iemand van de universiteit die me vertelde dat ik genomineerd was”, zegt de 26-jarige Hij studeerde af bij de sectie Automotive Engineering and Product Design van de faculteit Werktuigbouwkunde waar hij zich bezighield met disign history. Zijn scriptie, werd beloond met een 9 en Van der Linden studeerde cum laude af. “Misschien had dat er iets mee te maken”, zegt hij. “Ik heb de webside voor Virus gebouwd en was een paar jaar als medewerker aan Virus verbonden. Daarnaast heb ik twee jaar als muziekprogrammeur gewerkt en ik ben vijf maanden naar Ghana geweest. Dat zal er ook wel mee samenhangen. Hoe dan ook, ik vind het natuurlijk hartstikke leuk.” Inmiddels werkt Van der Linden als Cad Application Developer bij softwarebedrijf CadExtend.

Tien vragen

De studenten op de lijst zijn over het algemeen door hun docenten genomineerd. De genomineerde studenten kregen allemaal een formulier met tien vragen die ze moesten beantwoorden. Een aantal van hen werd nog geïnterviewd om hun motivaties te achterhalen. Deze gegevens werden voorgelegd aan een driekoppige jury bestaande uit de

hoofdredacteur van ON, de oprichter van een internetbedrijf en een recruitmentmanager.

Nummer één

Op nummer één eindigde de 24-jarige KUN-studente Evelyn Wannet. Het is de tweede keer dat ON de beste student van Nederland verkiest.

Behalve een vermelding met foto in ON kreeg Van der Linden niets voor zijn 26e plaats in de ranking. “Ik kende ON niet eens. Toen ik van verschillende mensen hoorde dat ik er in stond, ben ik het toch maar eens gaan lezen.”/. /.

Untitled Document Nieuw onderkomen voor studievereniging Cheops

Bouwkundevereniging Cheops opent vandaag om 16.00 uur haar nieuwe onderkomen in de kelder van het Hoofdgebouw. Het bouwkundecafé draagt de paradoxale naam SkyBar-Underground. Vorig jaar juni moest de vereniging haar Skybar verlaten, omdat de TUE-directie de ruimte wil gebruiken als ontvangstzaal. In eerste instantie werd gekeken of het café kon worden ondergebracht aan de zuidzijde van het Hoofdgebouw. De kosten hiervoor bleken echter te hoog. Cheops kreeg hierop de oude telefooncentrale in de kelder van het Hoofdgebouw aangeboden. De verwachting is dat Cheops over vier jaar weer een nieuwe ruimte krijgt op de bovenste etage van het nieuwe Bouwkundegebouw. Dat is volgens Cheops één van de redenen dat de naam Skybar is gehandhaafd./. /.

Untitled Document Feestend het nieuwe millennium in

Je kent ze wel: van die mensen die alles op het laatste moment doen. Ze beginnen een dag van te voren voor een belangrijk tentamen te leren of moeten vijf minuten voordat ze op vakantie gaan nog hun koffers pakken. De kans is groot dat het dezelfde mensen zijn die nog niets hebben gepland voor de millenniumwisseling. Terwijl iedereen al verzekerd is van een natje en droogje zijn de ‘treuzelaars’ nog in dubio waar ze oud en nieuw gaan doorbrengen. Speciaal voor die mensen en voor iedereen die wil weten wat er op 31 december in Eindhoven te doen is, volgt hier een kort overzicht.

Café Goodfellas

Prijs van een kaartje: 135 of 85 gulden

Wat wordt er geboden: Voor 135 gulden een diner (vanaf 19.00 uur tot 6.00 uur) en toegang tot het feest. Voor 85 gulden alleen het feest (vanaf 24.00 uur). Kaarten zijn nog in ruime mate verkrijgbaar.

Dresscode: Black tie

Discotheek De Danssalon

Prijs van een kaartje: 75 gulden

Wat wordt er geboden: Vanaf 22.00 uur een ‘Strictly Millennium Party’ onder leiding van de dj’s Eric E en Benjamin Le Grand. Rond twaalf uur beloofd de organisatie ‘een grote verrassing’. Kaarten zijn nog in beperkte mate te koop.

Dresscode: Feestelijk

Dino’s

Prijs van een kaartje: 50 gulden

Wat wordt er geboden: een glaasje champagne en een hapje, dansers en muziek van huis-dj Reagan.

Dresscode: Feestelijk

Carlie’s Pub

Prijs van een kaartje: -

Wat wordt er geboden: Wat je normaal ook altijd krijgt: een ‘pint of lager’ en een hapje. De eigenaar wenst naar eigen zeggen niet mee te doen aan de ‘millennium-gekte’.

Dresscode: Niets speciaals

Concertzaal de Effenaar

Prijs van een kaartje: 15 gulden

Wat wordt er geboden: Wat je bij je moeder ook krijgt: oliebollen, champage en de beste wensen. Daarnaast zijn de dj’s Robbert, Houdoe en vj’s Oxygen en Stalker aan-wezig om het publiek aan het dansen te krijgen. Kaarten zijn nog verkrijgbaar.

Dresscode: “Zie maar”

Grand Café Berlage

Prijs van een kaartje: -

Wat wordt er geboden: De ‘Oud op Nieuw millennium swing’, wat staat voor oliebollen en ‘swingende dance’. Plaatjes worden gedraaid door de zogenoemde Millennium Proof dj’s.

Dresscode: Party!

Café Millertime

Prijs van een kaartje: 25 of 50 gulden

Wat wordt er geboden: Voor 25 gulden kun je om 00.30 uur naar binnen, voor 50 gulden kun je vanaf 21.00 uur terecht. Eten en drinken zijn dan inbegrepen. Kaartjes zijn nog goed verkrijgbaar.

Dresscode: Feestelijk kleding wordt op prijs gesteld.

Café Wilhelmina

Prijs van een kaartje: uitverkocht

Wat wordt er geboden: Een groot feest in een tent op het Wilhelminaplein. Hier moeten volgens de organisatie 500 man in passen. Een van de weinige feesten waar geen kaarten meer voor beschikbaar zijn.

Dresscode: Feestelijk, maar dat is niet verplicht.

Café Repelsteel

Prijs van een kaartje: vrij toegankelijk

Wat wordt er geboden: Niets bijzonders.

Dresscode: Geen.

De Bunker

Prijs van een kaartje: -

Wat wordt er geboden: Als je lid bent van een studentenvereniging van de TUE krijg je wat je hier altijd krijgt: bier en heel veel brallende studenten. Alle studentenverenigingen zijn hier vertegenwoordigd. Alleen toegang voor leden van die verenigingen.

Dresscode: Zwart-wit.

Scala Millennium-proof!

Prijs kaartje: 10 gulden.

Wat wordt er geboden: De traditionele oliebol, vuurwerk en champagne. Daarnaast betaal je slechts één gulden voor bier en fris. Alleen voor leden van Eindhovense studentenverenigingen. Zij mogen wel twee introducés meenemen. Het feest in de Tent begint om 21.00 uur en eindigt om circa 3.00 uur.

Dresscode: Niet bekend /.

Untitled Document Einde dial-back van huis uit

Het inloggen op de server van de TUE vanuit huis, gaat per 1 januari veranderen. De computer van de TUE belt niet langer terug, het zogenoemde dial-back systeem. Het systeem millenniumproof maken, is te kostbaar. Inloggen op het TUE-netwerk blijft mogelijk, maar dat gaat vanaf het nieuwe millennium via een inbelnummer tegen lokaal tarief. De gebruiker moet de telefoonkosten betalen, maar kan die via een formulier declareren. Het College van Bestuur verwacht met deze maatregel goedkoper uit te zijn, omdat er voortaan tegen een lokaal tarief wordt ingelogd.

Fakkeloptocht

Op kerstavond vindt voor de achtste keer de Eindhovense fakkeloptocht plaats. Dit jaar heeft de optocht als thema ‘Niet voor

meelopers’. Volgens de organisatie, de stichting Balans, zijn er nog teveel Nederlanders die meegaan in de intolerantie van hun naaste omgeving zonder zich hierover uit te spreken. De eerste fakkeloptocht werd acht jaar geleden gehouden nadat er in Eindhoven een brandbom in een moskee was geworpen en een asielzoekerscentrum in brand was gestoken.

De optocht gaat om zes uur ‘s avonds op het Wilhelminaplein van start.

Vijf TUE’ers

doen mee aan

New Venture

Vijf mensen van de TUE hebben zich ingeschreven voor de New Venture wedstrijd, waarbij ideeën voor een innovatief bedrijf worden ingediend. De TUE’ers zijn in de eerste ronde van de wedstrijd niet in de prijzen gevallen, maar gaan wel door naar de tweede ronde, waarin een haalbaarheidsonderzoek naar het bedrijfsplan moet worden gedaan. In totaal hebben zich 311 mensen ingeschreven. Meer dan de helft (57 procent) is afkomstig uit het bedrijfsleven. 37 procent van de deelnemers komt van een universiteit. De TU Delft levert 22 ideeën en Leiden 21. /.














Website