/Voorpagina
/Mensen
/Nieuws
/Opinie
/Cultuur
/Studentenleven
/Achtergrond
/English page
/Ruis
/Harmpje
/Colofon
/Vacatures
/Mensa
/Oude cursors
/pdf formaat
/Faculteits Berichten
/Zoeken
/TUE
/ Cursor nummer 2 nummer 5

jaargang 42, 2 maart 2000


Mensen

Untitled Document Bas Fikkers

“Wie het minst drinkt, wint meestal”

Brigit Span


Foto: Bram Saeys

Het is inmiddels een traditie geworden, het D-Night zaalvoetbaltoernooi van Totelos. Elke donderdag voor carnaval trapt de studentenvereniging de bal verkleed af tijdens een nachttoernooi in het Studenten Sportcentrum. “Het is carnavallen, feest en voetballen”, stelt Totelos voorzitter Bas Fikkers over het toernooi dat vanavond, 2 maart, om 23.00 uur begint.

Een ‘geweldige prijs’ ligt te wachten op het team dat in het origineelste tenue het zaalvoetbalveld op komt tijdens het D-Night toernooi van Totelos. “Meestal verkleden de meeste teams zich niet, maar we hopen er toch weer op”, zegt Bas Fikkers, derdejaars student Bedrijfskunde. Wat die ‘geweldige prijs’ is, weet Fikkers zelf ook nog niet. “We moeten nog een middag de stad in om iets te kopen. Maar het wordt ludiek”, belooft hij. In ieder geval ludieker dan de prijs van voorgaande jaren, waarin de winnaars het inschrijfgeld van zeventig gulden terugkregen.

Al jaren organiseert Totelos voor het Studenten Sportcentrum het nachtelijke zaalvoetbaltoernooi. “Zo hebben we een dag langer carnaval, dat begint voor ons dan al op donderdag.” Volgens Fikkers leeft het carnaval niet zo onder de Eindhovense studenten. “Ze komen overal vandaan, niet alleen uit Brabant”, zo luidt zijn verklaring.

Iedereen kan zich met een team inschrijven voor het toernooi, mits de contactpersoon maar een sportkaart heeft. Dit jaar mikt de organisatie, drie man sterk, op 36 deelnemende teams. “Daar zitten we nu nog niet aan, maar dat komt altijd pas op het laatste moment. Echt studentikoos.” Geen probleem voor de organisatie, want met de computer rollen de wedstrijdschema’s binnen een paar uurtjes uit de printer. Het toernooi begint vanavond om 23.00 uur en duurt tot ongeveer zes uur de volgende morgen.

Fikkers is van huis uit geen carnavalsvierder; hij komt uit Amerongen, provincie Gelderland, maar woont nu in Eindhoven en heeft daar het carnaval wel ontdekt. Studeren voor tentamens komt er dan ook echt niet van tijdens de carnavalsdagen, vreest hij. Zaalvoetballen wel, tenminste op donderdag. Hij speelt in het bestuursteam van Totelos tijdens het toernooi. “Vorig jaar lagen we er al heel snel uit, maar we zien wel.” Fikkers heeft vroeger in Amerongen altijd op het veld gevoetbald, maar kwam toen hij in Eindhoven ging wonen in contact met zaalvoetbal en Totelos. “Een huisgenoot van me zat bij Totelos en heeft me een keer gevraagd mee te doen. Ik ben er niet meer weggegaan. Zaalvoetbal is veel sneller dan op het veld. Elk schot kan een doelpunt opleveren. Je moet technisch en tactisch kunnen spelen en het is absoluut niet lomp. Je mag helemaal geen lichamelijk contact hebben.” Sinds dit jaar speelt Fikkers competitie in het eerste team van Totelos, dat op het punt staat kampioen te worden in de hoofdklasse.

“Het nachtelijke toernooi is geheel gebaseerd op zaalvoetbal, daarnaast is er muziek in de kantine en er wordt een hoop bier gedronken. Je merkt ook dat het team dat het minst drinkt, meestal wint. Er zijn teams die echt komen voor de sport, maar anderen komen speciaal voor het feest. In het begin is iedereen serieus met voetbal bezig. Naarmate het toernooi vordert, wordt het spelniveau beduidend minder.” Tot 4.00 uur wordt er gespeeld in poules, daarna treedt het afvalsysteem in werking waardoor uiteindelijk rond kwart voor zes vrijdagmorgen de finale wordt gespeeld. “Alleen de echte fanatiekelingen zijn dan nog over. De uitgeschakelde teams gaan naar huis of blijven aan de bar carnavalsnacht vieren.”/.

Untitled Document De week van/Wilfred

Wilfred Smulders is AIO bij Scheikunde en vorige week vertrokken naar Australië voor zijn promotie.

Maandag; Na een korte nacht stond ik om half vijf naast mijn bed. Om files te vermijden, reden we om kwart over vijf al aan, terwijl het vliegtuig pas om kwart over tien vertrok. Na afscheid genomen te hebben, begon zonder vertraging de lange vlucht naar Sydney, maar met een paar leuke films en een tussenlanding in Singapore was het goed te doen.

Dinsdag: Door het tijdsverschil was dit maar een halve dag. Op het vliegveld werd ik opgewacht door professor Gilbert, in wiens Key Centre for Polymer Colloids op de Universiteit van Sydney ik de komende 3,5 maanden ga werken in het kader van mijn onderzoeksproject. Na een douche gingen we naar een barbecue in Victoria park, die door een van mijn aanstaande collega’s werd gehouden. Na veel bier en wijn begon ik veel te laat aan mijn welverdiende nachtrust.

Woensdag: De dag begon met een licht gevoel van hoofdpijn. De eerste dag op de universiteit bestond uit het kennismaken met de groep, het lezen en invullen van een berg formulieren in verband met veiligheid, en het regelen van accommodatie, email en sleutels. ‘s Avonds ben ik samen met een collega, en enkele anderen die ik gisteren bij de barbeque was tegengekomen, naar een etentje gegaan bij David van Nunen, een heel bekende Australische schilder met Nederlandse ouders.

Donderdag: Vandaag werden de formaliteiten die gisteren waren ingezet voortgezet en werden de eerste voorbereidingen getroffen met betrekking tot het eigenlijke doel van de reis: experimenteel werk. Na een lange dag werd deze beëindigd met een diner in een Australisch restaurant. Op het menu stond kangeroe, struisvogel en krokodil. Nooit geweten dat dat zo

lekker kon zijn. Vanwege vermoeidheid, waarschijnlijk als gevolg van een jetlag, ging ik al om 22.30 uur naar bed.

Vrijdag: Omdat ik niet gewend ben zo vroeg naar bed te gaan was ik om 6.00 uur al wakker en ben daarom maar vroeg gaan werken. De eerste experimenten verliepen soepel. Na het werk gingen we met z’n allen naar een bar. Ik kijk al uit naar morgen want dan heb ik tijd om Sydney eens goed te gaan bekijken, te gaan surfen en naar het strand te gaan.

Untitled Document /Diploma-

uitreiking

Het Stan Ackermans Instituut reikt op 8 maart aan dertien cursisten, afkomstig van zes ontwerpersopleidingen, het diploma Master of Technological Design uit. De uitreiking vindt vanaf 16.00 uur plaats in de Blauwe Zaal van het Auditorium. Aansluitend zal er een receptie plaatsvinden in de Senaatszaal van het Auditorium.

/Intreerede

Prof.dr.ir.W de Jeu houdt op 31 maart zijn intreerede met de titel ‘Kijken met synchrotronstraling’. De Jeu, die ook verbonden is aan het FOM-instituut voor Atoom- en Molecuulfysica in Amsterdam, werd in maart vorig jaar benoemd tot hoogleraar (deeltijd) aan de faculteit Technische Scheikunde. Zijn vakgebied is Fysische karakterisering van polymeren. De rede begint om 16.00 uur in de Blauwe Zaal van het Auditorium.

/Vacatures

De SBD vraagt een student-assistent ter ondersteuning van het aanpassen van programmatuur die gebruikt wordt bij administratieve dataverwerking. Het gaat hierbij om applicaties die in dBase IV 2.0 zijn geschreven. Deze moeten worden herschreven onder Windows (met dBase, Access of Delphi). Omvang taak: 0,4. Duur: ongeveer één jaar. Info: ir. G. Moerdijk, tst. 3354, G.I.Moerdijk@tue.nl of J.Vermeulen, tst. 3861, email: J.F.A.Vermeulen@tue.nl

CEBRA (Center for Electronic Business Research & Application) zoekt twee student-assistenten voor een e-commerce project op de TUE-campus. Het is van belang dat je kunt organiseren, communicatief sterk bent, en affiniteit hebt met Internet-toepassingen. Voor ongeveer twee dagen per week (vanaf maart tot september 2000). Info: Maaike Dijk, tst. 3982, email m.c.dijk@tm.tue.nl.

AIO (V32790) faculteit Wiskunde en Informatica, promoveren op het gebied van de statistiek van extreme windsnelheden. Salaris volgens CAO Nederlandse Universiteiten fl. 2374,- met fl. 692,- toelage, max. fl. 4037,- excl. toelage. Sluiting 16 maart.














Website