/Voorpagina
/Mensen
/Nieuws
/Opinie
/Cultuur
/Studentenleven
/Reportage
/Bestuur
/Ruis
/Ranzigt
/Colofon
/Faculteits Berichten
/Vacatures
/Mensa
/Oude cursors
/pdf formaat
/TUE
/Zoeken:
/ Cursor nummer 0 nummer 3

jaargang 43, 21 september 2000


Ruis

Naamloos document De weg naar Virus
Naamloos document Het aloude gezegde ëalle wegen leiden naar Romeí moet enige waarheid in zich hebben, moeten ze bij Virus hebben gedacht. En waarom zouden ook niet -letterlijk- alle wegen naar Virus leiden? Daarom zijn pijlen op de grond geplakt om potentiÎle bestuursleden de juiste richting te wijzen. Vanuit de W-hal en W-hoog leiden deze pijlen naar de kamer van Virus, waar ze zitten te springen om bestuursleden die het festival in 2001 willen organiseren.

Foto: Bram Saeys

Naamloos document Vals alarm brengt monteur in paniek
Naamloos document Spanning en sensatie in het Faciliteitengebouw. Na een brandalarm in het Dunne Film lab werd donderdagmiddag het gebouw tijdelijk ontruimd. Vervolgens was het aan de brandweerlieden en de in oranje overalls geklede BHVíers om de oorzaak van het alarm vast te stellen en eventueel in te grijpen. Al snel bleek er helemaal niets aan de hand te zijn. Volgens een van de geÎvacueerden had een storingsmonteur het alarm veroorzaakt. Een gebruiker van het Faciliteitengebouw heeft hem door een gang zien rennen. ìIk wist niet dat ik daar niet aan mocht komenî, was ongeveer het enige dat de in paniek geraakte monteur nog uit kon brengen. Daarna verdween hij. Overigens staat niet vast dat de monteur daadwerkelijk de schuldige is. De brandweer houdt het op een storing in de brandmelder van de cleanroom.
Naamloos document Bits

Elk jaar weer gaan jong en oud tijdens de vakantie op zoek naar rust, zon, zee en strand. Maar wat te denken van jongeren die brand stichten in hotels of mensen die al scheurend op een scooter een eiland onveilig maken? Dat zijn nou typisch vakantiegangers die net iets meer zoeken tijdens die paar vrije weken per jaar. Ze willen spanning, het randje opzoeken en er nÈt over gaan. Wel beste Cursorliefhebbers, er zijn landen waar de spanning over de grenzen druipt, landen waar je je ouders NOOIT zult tegenkomen, landen waar je mobieltje niet meer werkt. In Colombia bijvoorbeeld sneeuwt het in de winter cocaÔne en in Nigeria kan je via een mug ëPlasmodium ovaleí oplopen. Aangezien je bij weinig reisagentschappen foldertjes zult vinden over deze bestemmingen moet je het internet op om de nodige informatie te vinden. Waarschijnlijk de beste site in zijn soort is die van Fieldingtravel (www.fieldingtravel.com/df), waar je maar liefst over 35 risicolanden echt alles te weten komt. Onder ëFieldings Danger Finderí kun je onder meer linken naar The Country, The Scoop, The Players en Dangerous Places. Deze site moedigt je niet aan om risicolanden te bezoeken, maar geeft je wel de nodige informatie als je besluit om wel te gaan. Zo kom je bijvoorbeeld te weten dat je op 16 januari beter niet in Sierra Leone kunt zijn aangezien daar ÈÈn of andere militaire coup herdacht wordt. Ook al promoot de site deze landen niet, het wordt toch allemaal vrij sensationeel gebracht. Zo is het logo van de site een lachend skelethoofd en kun je in het Black Flag CafÈ chatten met andere waaghalzen. Om wettelijke aansprakelijkheid te voorkomen, publiceert Fieldings op de site ook het bericht dat ze niet verantwoordelijk zijn voor die lezers die toch besluiten ÈÈn van de door hen besproken plekken te bezoeken. En zeg nooit dat ze je niet gewaarschuwd hebben: ìIf you decide to wax up your Discover card and actually go to some of the locations described in this book, please remember that visiting these places may likely get you killed or earn you the nickname Stumpy. On the other hand, more people get injured in their homes than outside themÖî

Tips of opmerkingen: bitshotline@hotmail.com

Naamloos document Blik op de kantine
Naamloos document Lange rijen bij de kantine van N-laag waren reden voor de medewerkers van de helpdesk van Natuurkunde om een webcam te plaatsen die zicht geeft op de gang richting de kantine. ìOp een gegeven moment waren de rijen zo lang, dat mensen die van het Cascadegebouw en het Cyclotrongebouw kwamen wel drie keer moesten terugkomen om te kunnen eten. Toen hebben we een webcam ophangen met de lens richting de kantineî, zegt helpdeskmedewerker RenÈ van de Loo. ìDan kunnen mensen via internet kijken of het druk is voordat ze hier naar toe lopen. Het begon als grap, maar we hebben ëm maar laten hangen.î Zelf kijkt Van de Loo niet naar de webcam om te zien hoe lang de rij is: ìIk eet nooit in de kantine, want die vind ik veel te duur. Maar het is altijd leuk om te zien wie er op de gang rondloopt.î De webcam is te vinden via www.phys.tue.nl/IT/webcam.htm.


Een beeld van de gang van N-laag. Het shot wordt elke minuut ververst.














Website Cursor