spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB


Columnist:
Monique Hendriks

Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Waterraketten en wetenschap op Bètadag
24 januari 2008 - Creatief aan de slag met waterraketten en er daarna lekker mee schieten. Meer dan tweehonderd scholieren van 3-vwo uit Limburg en Noord-Brabant konden zich hierop vrijdag 28 januari op de Bètadag op de TU/e uitleven. De dag wasvooral bedoeld om de middelbare scholieren een dagje kennis te laten maken met de TU/e en met natuur en techniek. Op het programma stonden onder meer twee colleges, een informatiemarkt en het bouwen van waterraketten. Het thema was ruimtevaart. Een groepje van het 2College uit de regio Tilburg won bij de wedstrijd waterraket schieten.
Foto’s: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Studentes willen graag achternaam van toekomstige echtgenoot dragen
24 januari 2008 - Van alle vrouwelijke studenten is 83 procent van plan om na het huwelijk de naam van hun echtgenoot over te nemen, eventueel gecombineerd met hun meisjesnaam. Dit blijkt uit onderzoek van het Tilburg Institute for Behavioral Economics van de Universiteit van Tilburg.
Lees meer »
Senioren aan de wandel met led-routes
24 januari 2008 - Senioren laten bewegen met behulp van wandelroutes die worden uitgestippeld door lantaarnpalen op straat: dat is in een notendop het idee achter ‘Led Light Guide’ van studente Lisa op ’t Hof. Het concept, uitgedokterd tijdens haar bachelorstage, is zo enthousiast ontvangen dat de studente Industrial Design een eigen bedrijf gaat opzetten om het te realiseren.
Een impressie van ‘Led Light Guide’. In deze situatie is het de bedoeling dat de wandelaar de groene lichtjes in de lantaarnpalen links van hem volgt.
Lees meer »
Racende studenten presenteren vierde wagen
24 januari 2008 - De Zwarte Doos was vrijdagmiddag 18 januari vergeven van polo’s en pakken in zwart en oranje. Dat zijn namelijk de opvallende kleuren van University Racing Eindhoven, het studentenraceteam dat die middag het ontwerp van zijn nieuwe wagen - de URE04 - presenteerde.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
24 januari 2008 - Wie woont er in deze kamer? Deze vraag stelt Cursor wekelijks aan een aantal willekeurige studenten op de campus. Deze week een analyse van Mark van de Ven (zesdejaars student Werktuigbouwkunde) en Mariët Verburg (zesdejaars student Biomedische Technologie) en van Thomas Gerrits, Thijs Spuesens (beiden vierdejaars student Elektrotechniek) en Frank Rentmeester (negendejaars student Elektrotechniek). Zij bekeken twee foto’s van deze Eindhovense studentenkamer en gaven commentaar.
Lees meer »
What's up?

Columnist van de week: Monique Hendriks
Lees meer »
En hoe is het in Singapore?
24 januari 2008 - Studenten van de TU/e gaan steeds vaker voor hun studie naar het buitenland. Voor stage of voor het verrichten van onderzoek, omdat het verplicht is of omdat ze het leuk vinden. Cursorlezers kunnen iedere week over de schouder van een TU/e-student in het buitenland meekijken.
Lees meer »