spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

Stefan van Delft over Eureka!Cup

GTD weg uit het hart van de universiteit

Raceauto studenten verbeterd
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Studenten Industrial Design versieren eigen varkentje

30 januari 2008 - Ruim driehonderd studenten Industrial Design (ID) gingen vandaag een familie weerloze spaarvarkens te lijf. ‘Pimp your pig’ luidde de opdracht die de organiserende studievereniging Lucid samen met de faculteit ID gaf aan de eerste-, tweede- en derdejaars studenten van de ontwerpersopleiding.

x7_s.jpg
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »

Nieuw studentenportaal voor alle studenten open

30 januari 2008 - Het nieuwe onderwijsportaal van de TU/e is sinds gisteren voor alle TU/e-studenten beschikbaar. Het overkoepelende portaal geeft toegang tot onder meer OW-info en Studyweb, met een enkele log-in. Aparte gebruikersnamen en paswoorden onthouden hoeft daarmee niet meer. De gebruikersnaam en het paswoord voor het onderwijsportaal is hetzelfde als de Windows log-in. x6_s.jpg
Een beeld van het nieuwe studentenportal
Lees meer »
Decaan Niemantsverdriet legt taak neer
29 januari 2008 - Prof.dr. Hans Niemantsverdriet legt zijn taak als decaan van de faculteit Scheikundige Technologie (ST) neer, zodra er een vervanger voor hem is gevonden. Dit naar aanleiding van de nieuwe strategische koers die de faculteit momenteel aan het opstellen is.

x5_s.jpg
Hans Niemantsverdriet. Foto: Aatjan Renders

Lees meer »
Iraniërs weer welkom in Eindhoven en Twente
28 januari 2008 - Iraanse studenten zijn weer welkom aan de TU Eindhoven en de Universiteit Twente. Alleen voor specialistische masteropleidingen en promotieplaatsen geldt nog een uitzondering, als de studenten daarbij atoomwapenkennis kunnen verwerven.
Lees meer »
TU/e wil vaker leiding nemen in Europese onderzoeksprojecten

28 januari 2008 - De TU/e wil vaker de coördinerende rol in grote onderzoeksprojecten naar zich toe trekken, vooral in de profilerings-gebieden van de TU/e. De universiteit gaat hiertoe een ‘project office’ oprichten. Deze nieuwe afdeling moet ondersteuning geven bij het binnenhalen van grote projecten en zorgen dat meer Europees en nationaal subsidiegeld binnenkomt.

x3_s.jpg
Lees meer »

Masteropleiding Bouwkunde toch in het Engels

25 januari 2008 – Engels is vanaf collegejaar 2009/2010 de voertaal in de masteropleiding Bouwkunde. Daarmee is Bouwkunde de laatste TU/e-master die overschakelt op de Engelse taal. De opleiding wil aansluiting houden bij de steeds verder globaliserende wereld.
Lees meer »
Eindhovenaren zien ‘Eindhoven Studentenstad’ wel zitten
24 januari 2008 - Zeventig procent van de inwoners van Eindhoven merkt dat de stad ‘een beetje’ tot ‘veel’ een studentenstad is. Bovendien vindt 61 procent dat de gemeente best extra geld mag uitgeven aan het op de kaart zetten van Eindhoven als studentenstad. Dit blijkt uit de inwonersenquête 2007 van de gemeente Eindhoven, gehouden onder 1824 inwoners. x1_s.jpg
Het stadsdiner van het Eindhovens Studenten Corps, afgelopen jaar op de Markt in de binnenstad. Foto: Bart van Overbeeke.
Lees meer »
Einde oefening voor Cabbolet
24 januari 2008 - Het College voor Promoties van de TU/e heeft maandag 21 januari besloten om de promotie van ir. Marcoen Cabbolet voorgoed af te blazen. Dat gebeurde op advies van interne en externe deskundigen. Zijn proefschrift voldoet niet aan de kwaliteitseisen die aan de TU/e vereist zijn om te kunnen promoveren, zo luidt de officiële verklaring.
Lees meer »
Buffelen geblazen
24 januari 2008 - Wetenschapsfilosofie, Hartmodellering, Algorithms for model checking, Ruimtelijk Bestuursrecht, Energy Degradation en natuurlijk het beruchte, taaie Calculus… Nog een paar dagen buffelen, dan zitten de tentamens van blok C erop.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
TU/e op duurzame toer in Venlo
24 januari 2008 - In Venlo begint komend collegejaar een nieuwe masteropleiding voor duurzaam ontwerpen. Namens de TU/e zijn de faculteiten Bouwkunde en Industrial Design erbij betrokken.
Lees meer »
Autopoetsende kenniswerkers?
24 januari 2008 - SP, PvdA en CDA willen meer toezicht op de regeling voor kennismigranten. Aanleiding is een lijst van immigratiedienst IND waarop bedrijven staan vermeld die de kennismigrantenregeling willen benutten. Daarop zijn ook bakkerijen en garages te vinden. Staatssecretaris Albayrak van Justitie moet nagaan of deze bedrijven werkelijk kenniswerkers in dienst hebben, die bovendien meer verdienen dan 46.000 euro, het inkomensminimum voor hoogopgeleiden van buiten de EU.
Lees meer »
Terugloop bezoekersaantallen SG-lezingen tijdens vierde uur
24 januari 2008 - Het aantal studenten dat de woensdaglezingen van Studium Generale (SG) bezoekt, is laatste jaren zowat gehalveerd. Volgens SG komen de studenten minder vaak opdagen omdat rond het middaguur steeds vaker onderwijs wordt gegeven; het tijdstip dat de lezingen plaatsvinden.
Lees meer »
Bumperklevers doorn in het oog van TU/e-beveiliging en politie
24 januari 2008 - Al bumperklevend achter een andere auto het TU/e-terrein verlaten om de parkeerkosten te ontlopen: het blijkt geregeld voor te komen. Vooral Fontys-studenten blijken zich hieraan schuldig te maken.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Copromotor Svozil ziet geen perspectief voor Cabbolet in Europa
24 januari 2008 - De Oostenrijkse copromotor van Cabbolet, dr. Karl Svozil, denkt niet dat het Cabbolet lukt om elders in Europa te promoveren. “Geen enkele Europese universiteit zal het aandurven om in te gaan tegen het oordeel van de TU/e en Nobelprijswinnaar Gerard ‘t Hooft.”
Lees meer »
Verplichte scholing voor docenten van universiteiten
24 januari 2008 - Docenten aan universiteiten moeten voortaan een cursus volgen voordat ze college mogen geven. Na een verplichte scholing krijgen ze de ‘basiskwalificatie onderwijs’, een soort lesbevoegdheid op academisch niveau.
Lees meer »
Drieduizendste promotie op de TU/e is net als alle andere promoties
24 januari 2008 - De promotie van ir. Ard Koeken, gistermiddag in het Auditorium, is de drieduizendste aan de TU/e. In 1959 had de toenmalige Technische Hogeschool Eindhoven haar eerste promotie.
Ir. Ard Koeken, gisteren tijdens de promotieplechtigheid. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Femke Halsema verzorgt gastcollege
24 januari 2008 - In het kader van het keuzecollege Techniek, Vrede en Veiligheid verzorgt Femke Halsema, fractievoorzitter van GroenLinks (GL) een gastcollege aan de TU/e. Halsema vertelt donderdag 31 januari over de situatie in Afghanistan en verdedigt het standpunt van haar partij.
Femke Halsema
Lees meer »
Geen rijkssubsidie voor Brabant Center of Entrepreneurship
24 januari 2008 - Het ministerie van Economische Zaken (EZ) heeft een subsidieaanvraag van de TU/e en de Universiteit van Tilburg afgewezen. De instellingen vroegen een bijdrage van drie miljoen euro voor de oprichting van een ‘Brabant Center of Entrepreneurship’. De plannenmakers gaan kijken of het nieuwe center in afgeslankte vorm haalbaar is.
Lees meer »
Zes finalisten voor duurzaamste scriptie
24 januari 2008 - Zes genomineerde studenten strijden donderdag 14 februari op de TU/e om de prestigieuze Shell Bachelor Master Prijs 2007. Dan valt de beslissing wat Nederlands’ duurzaamste scriptie van het afgelopen jaar was. De zes studenten gaan in Eindhoven proberen de jury ervan te overtuigen dat hun afstudeerwerk het beste is wat afgelopen jaar in Nederland werd afgeleverd.
Lees meer »
Straatnamen bedenken voor nieuwe Strijp-S
24 januari 2008 - Verzin een straatnaam voor Strijp-S, het vroegere Philipsterrein waar veel nieuwe uitvindingen en gebruiksvoorwerpen het levenslicht zagen. Dat is de taak die de gemeente Eindhoven opdraagt aan het publiek.
Lees meer »
TU/e genomineerd voor academische jaarprijs
24 januari 2008 - De TU/e is, met elf andere universiteiten, genomineerd voor de academische jaarprijs. De genomineerden zijn afgelopen weekeinde bekendgemaakt. De prijs is voor de universiteit met de beste vertaling van wetenschappelijk onderzoek naar een breed publiek. De TU/e dingt mee met een onderzoek van ir. Erik Wagenaars naar elektrische velden en de elektrische doorslag.
Studenten trekken verkleed als insecten door Wageningen. Ze wonnen in 2006 de Battle of Universities.
Lees meer »
Rugzak gestolen in W-hoog
Lees meer »