spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB


Columnist:
Pieter Mooren

Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Hele week borrelen
19 november 2008 - Er zijn al aardig wat drankjes achterover geslagen bij studieverenigingen. Zo ook bij studievereniging Van der Waals van Technische Natuurkunde. De borrelcommissie viert deze week haar dertigste verjaardag. Uiteraard met…borrels.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Studenten ‘lenen’ dienblad als wraakactie
19 november 2008 - Op Marktplaats staat sinds 13 november een merkwaardige advertentie: een aanbod van een ‘uniek La donna e Mobile bierblad’. Het blijkt om een wraakactie van dispuut Ragnarok op het vrouwendispuut La donna e Mobile te gaan. Het zijn allebei disputen van studentenvereniging SSRE.
Lees meer »
Alcohol op ‘halalfeest’ tennisvereniging
Lees meer »
Studenten met handicap lopen meer vertraging op
19 november 2008 - Het expertisecentrum handicap en studie signaleert dat veel studenten met een handicap studievertraging ondervinden. Het centrum heeft daarom een campagne gelanceerd die de studenten op regelingen binnen hun instantie moet wijzen. Volgens dr. Karen Ali, hoofd van het Onderwijs en Studenten Service Centrum (STU), is een causaal verband tussen functiebeperking en studievertraging op de TU/e vooralsnog niet aangetoond.
Lees meer »
Petitie tegen harde knip
19 november 2008 - Ben je tegen de ‘harde knip’ in het hoger onderwijs? Met andere woorden: wil je aan je master kunnen beginnen zonder dat je je bachelor honderd procent af moet hebben? Dan kun je je stem laten horen in een petitie die is opgezet door drie studenten van de Universiteit Twente (UT).
Lees meer »
NaTentamenfeest tot vroeg in de ochtend
19 november 2008 - Vieren dat je een goede tentamenperiode achter de rug hebt. Of de slechte resultaten wegfeesten, dat kan natuurlijk ook.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Studentenwintersport zit vol
Lees meer »
Industria doet mee aan ‘Race of the Classics’
19 november 2008 - Studievereniging Industria van Technische Bedrijfskunde doet volgend jaar april mee met de ‘Race of the Classics’, ook wel ‘de Rees’ genoemd. Het is voor het eerst dat een Eindhovens team meedoet aan deze zeilwedstrijd voor studenten.
Lees meer »
19 november 2008 - Wie oh wie woont er in deze Eindhovense studentenkamer? Dat is de vraag die Cursor elke week stelt aan een willekeurig aantal studenten. Deze week zijn dat: Moniek Lamers (zevendejaars Biomedische Technologie), Miriam Lagemaat (zesdejaars Biomedische Technologie) en Theo van Hoeve (eerstejaars Bouwkunde). Zij bekijken de foto’s van deze studentenkamer en geven commentaar.
Lees meer »
What's up?

Columnist van de week: Pieter Mooren
Lees meer »
En hoe is het in Brisbane?
19 november 2008 - Studenten van de TU/e gaan steeds vaker voor hun studie naar het buitenland. Voor stage of voor het verrichten van onderzoek, omdat het verplicht is of omdat ze het leuk vinden. Cursorlezers kunnen iedere week over de schouder van een TU/e-student in het buitenland meekijken.
Lees meer »