spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

TU/e’er tweede bij NK rapid- schaak

Betere kwaliteit MRI-scans

Ballenbak
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Voetbalrobots TU/e mooi uithangbord in Turkije

26 november 2008 - Een uitgebreide Nederlandse handelsdelegatie, georganiseerd door het ministerie van Economische Zaken, trekt op dit moment door Turkije. Als uithangbord van het technisch kunnen van Nederland is het Eindhovense RoboCupteam Tech United meegegaan. Dat daar voor de gelegenheid speelde met topvoetballer Pierre van Hooijdonk.

x2_s.jpg
De voetbalrobots van Tech United, hier in actie op het afgelopen WK in China.
Lees meer »
Willem Hendrik Gispen in Raad van Toezicht TU/e
26 november 2008 - Onderwijsminister Ronald Plasterk heeft prof.dr. Willem Hendrik Gispen (65) voor vier jaren benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van de TU/e. Gispen was van 2001 tot en met 2007 rector magnificus van de Universiteit Utrecht (UU). Gispen treedt toe per 1 november. x1_s.jpg
Willem Hendrik Gispen.
Lees meer »
Provincie steunt werving buitenlandse studenten
19 november 2008 - De TU/e en de Universiteit van Tilburg krijgen elk van de
provincie Noord-Brabant 650.000 euro om topstudenten te werven buiten de Europese Economische Ruimte (EER).
Lees meer »
Zegeningen biowetenschap bediscussieerd
19 november 2008 - Zo’n zeventig, veelal pensioengerechtigde, geïnteresseerden woonden dinsdagavond 18 november het Catharinadebat bij over geavanceerde biowetenschap en de consequenties die de ontwikkelingen in het lab hebben voor de maatschappij.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Minder laptopdiefstal aan TU/e
19 november 2008 - Het aantal diefstallen van laptops van TU/e-studenten is verminderd. In het huidige collegejaar zijn er nog maar 9 laptops ontvreemd, vorig jaar waren dat er 44. Dit tegenover meer dan 60 in de jaren daarvoor.
Lees meer »
CBS: Studeren is goed voor de gezondheid
19 november 2008 - Hoogopgeleiden leven langer en voelen zich gezonder dan laagopgeleiden. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.
Lees meer »
U-raad neemt tijd voor nieuwe voorzitter
19 november 2008 - De zoektocht naar een opvolger voor dr. Laurent Nelissen, de voorzitter van de universiteits-raad die vorige week aan de slag ging als directeur bedrijfs-voering bij de faculteit Scheikundige Technologie, zal pas serieus van start gaan als het profiel voor die functie bekend is. Volgens dr. Jos Maubach, voorzitter van de personeelsfractie, hebben zijn fractie en de twee studentenfracties op dit moment meerdere prioriteiten.
Lees meer »
ID-studenten ontwerpen in Hongkong
19 november 2008 - Vier masterstudenten van de faculteit Industrial Design (ID) en drie hoogleraren van de TU/e reizen begin december af naar Hongkong voor de Business of Design Week.
Lees meer »
Drievoudig Olympisch winnaar
19 november 2008 - Scholier Wouter Berkelmans (17) uit Amstelveen heeft voor de derde keer op rij de finale van de Nederlandse Wiskunde Olympiade gewonnen. De prijsuitreiking was afgelopen vrijdag in het Auditorium.
Wouter Berkelmans won voor de derde keer de finale van de Nederlandse Wiskunde Olympiade. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Regeltechniekprijs voor ‘elektronisch brein’
Lees meer »
Gratis extra loopbaantraject
Lees meer »
Geen opleiding Sport en Technologie
Lees meer »
Online ontmoetingsplek voor buitenlandse TU/e’ers
19 november 2008 - Vereenzaming ligt bij veel buitenlandse TU/e-medewerkers op de loer, bleek twee jaar terug uit een onderzoek naar werkdruk aan de universiteit. Ze storten zich vaak helemaal op hun werk, omdat het leggen van sociale contacten moeilijk blijkt. In dat laatste hoopt de TU/e verandering te brengen met de lancering van een online ‘TU/e Meetingplace’, dat een opstapje moet zijn naar meer ‘face-to-face’ contacten met anderen op en rond de Eindhovense campus.
Lees meer »
EU-student na vijf jaar recht op buitenlandse studiefinanciering
19 november 2008 - Studenten in de Europese Unie die vijf jaar of langer in een ander EU-land wonen, kunnen voortaan aanspraak maken op plaatselijke studiefinancie-ring. Dat bepaalde het Europe-se Hof dinsdag 18 november. In Nederland bestond de regel al.
Lees meer »
Geen half kerstpakket aan TU/e door kredietcrisis
19 november 2008 - De kredietcrisis heeft wereldwijd banken, bedrijven en naties aan het wankelen gebracht, maar het kerstpakket van de TU/e is er niet minder om. Medewerkers van de universiteit kunnen in december rekenen op de vertrouwde inhoud. TU/e-secretaris ir. Harry Roumen: “Gegeven de grote aantallen, moeten we de kerstpakketten ruim voor de zomer bestellen. Toen was de kredietcrisis niet aan de orde.”
Lees meer »
KNAW leidt onderzoek naar rekenmethode
19 november 2008 - De KNAW leidt het onderzoek naar rekenmethodes in het onderwijs. Die zorgen voor veel wetenschappelijke onenigheid.
Lees meer »
TU/e-student scoort bij NK rapidschaak
19 november 2008 - Derdejaars Wiskundestudent Thijs Laarhoven is zaterdag 15 november tweede geworden in de hoogste leeftijdscategorie (20 jaar) tijdens het NK rapidschaak.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Meisjes kiezen onbewust voor bèta
19 november 2008 - Het gaat goed met de exacte vakken op de middelbare school. Havisten en vwo’ers kiezen vaker voor het profiel natuur- & techniek. Alleen hebben ze dat zelf niet door.
Lees meer »
Geen opleiding Sport en Technologie
Lees meer »
Autovernielingen bij Paviljoen
Lees meer »
Vermogen van instellingen onder de loep
Lees meer »
KIvI-prijs voor TU/e-alumnus
Lees meer »