spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB


Columnist:
Monique Hendriks

Cursor in PDF formaatCursor als PDF
TU/e-student genomineerd voor bobslee Olympische Spelen
4 december 2008 - TU/e-student en bobsleeër Arno Klaassen heeft zich in Winterberg in de viermansslee genomineerd voor de Olympische Spelen in Vancouver in 2010. De ploeg, waarbinnen Klaassen remmer is, werd afgelopen weekend vierde tijdens deze eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen.
Lees meer »
Sint brengt vleugel naar De Bunker
4 december 2008 - Sinterklaas is weer in het land en de leden van het muziekvereniging Quadrivium en Bigband Studentproof zijn dit jaar meer dan braaf geweest, getuige het cadeau dat de goedheiligman voor hen meenam: een vleugel van twintigduizend euro.
Foto: Rob Vanlaer
Lees meer »
Oefenen in Chinese gevechtskunst
4 december 2008 - Zo’n vijftien deelnemers zetten afgelopen zaterdag -letterlijk- de eerste stappen in de Chinese vechtkunst Xing Yi Quan. De workshop in het Studentensportcentrum was een initiatief van Eindhovense Studenten Wushu Vereniging Qi Dao.
Foto: Rien Meulman
Lees meer »
Materialenstrijd bij lustrum KOers
4 december 2008 - KOers, de studievereniging voor Constructief Ontwerpers bij Bouwkunde, bestaat dertig jaar en vierde dit vorige week met verschillende activiteiten. De spelshow ‘De strijd der materialen’ stond woensdag 26 november op het programma. Drie teams gingen aan de slag met beton, staal en hout.
Foto: Rien Meulman
Lees meer »
Beaujolais dit jaar zonder sigaartje
4 december 2008 - Een sigaartje zat er dit jaar niet in, vanwege het rookverbod. De Beaujolais Primeur smaakte er niet minder door. De wijn wordt traditioneel de derde donderdag van november voor het eerst gedronken. Studentenverenigingen ESC, SSRE en Demos vieren de komst van de jonge wijn elk jaar met een eigen Beaujolaisavond.
Dispuut Meteoor van het ESC gooit traditioneel met lege Beaujolaisflessen. Foto: Rien Meulman
Lees meer »
Ontwerp TU/e-studenten ‘te dominant’
4 december 2008 - Het kan verkeren in de wereld van ProRail. Een jury van de spoorwegvervoerder keurde vorige week drie ontwerpen voor een loopbrug over perrons van studenten van de technische universiteiten van Delft, Twente en Eindhoven. De inzending van de TU/e eindigde als laatste omdat het ontwerp ‘te dominant’ was.
Het ontwerp van de TU/e-studenten voor ProRail.
Lees meer »
4 december 2008 - Wie woont er in deze Eindhovense studentenkamer? Dat is de vraag die Cursor elke week stelt aan een willekeurig aantal studenten. Deze week zijn dat: Taco Vader en Noud Speijcken (beiden zesdejaars Technische Natuurkunde). Zij bekijken de foto’s van deze studentenkamer en geven commentaar.
Lees meer »
What's up?

Columnist van de week: Monique Hendriks
Lees meer »
En hoe is het in Glasgow?
4 december 2008 - Studenten van de TU/e gaan steeds vaker voor hun studie naar het buitenland. Voor stage of voor het verrichten van onderzoek, omdat het verplicht is of omdat ze het leuk vinden. Cursorlezers kunnen iedere week over de schouder van een TU/e-student in het buitenland meekijken.
Lees meer »