spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

Sint op de TU/e

‘The place to be’

Materialenstrijd bij KOers
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Vernieuwde W-hal eind 2011 gereed
10 december 2008 - De nieuwe W-hal moet eind 2011 worden opgeleverd. Het College van Bestuur vertrouwt erop dat architectenbureau Ector Hoogstad een definitief ontwerp kan maken voor de verbouw en nieuwbouw van de W-hal dat budgettair acceptabel is. Begin februari moet het breeduit gepresenteerd worden. De startdatum voor de bouwwerkzaamheden is nog niet bekend. x3_s.jpg
De huidige W-hal. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »

Oud-studenten ID winnen prijs met pratend boek

10 december 2008 - Unit040 Ontwerp, een ontwerpbureau bestaande uit vijf voormalige ID-studenten, is in de prijzen gevallen met ‘het Wonderboek’, een pratend fotoalbum voor dementerenden. Ze wonnen de Award voor het beste ontwerp binnen de subsidieregeling Innovatieve Acties Brabant, voor innovatie in de zorg.

x2_s.jpg
Het Wonderboek van Unit040 Ontwerp.
Lees meer »
Verkiezingsstrijd tussen studentenfracties
9 december 2008 - De één ‘praktisch en doelgericht’, de ander ‘actief aanwezig op de TU/e’, maar uiteindelijk met hetzelfde doel: iets betekenen voor studenten aan de TU/e. En deze week hadden Groep-één en PF een nog iets gerichter doel gemeen: stemmen vergaren. Want precies achtenveertig uur kan er dinsdag 9 en woensdag 10 december worden gestemd voor de studentenzetels in de universiteitsraad en de faculteitsraden. x1_s.jpg
Foto: Peter Spijker.
Lees meer »
Begroting 2009 uiterst krap
4 december 2008 - Het College van Bestuur heeft voor het komend jaar een sluitende begroting gepresenteerd, maar wel een die uiterst krap bemeten is.
Voor de post ‘onvoorziene uitgaven’ is slechts vier euroton uitgetrokken.
Lees meer »
Stille actie TU/e-studenten tegen harde knip
4 december 2008 - Zo’n veertig studenten stonden dinsdag 2 december op de TU/e letterlijk stil bij de harde knip. De actie was opgezet door studentenfractie PF. Ook studenten in Nijmegen, Utrecht, Wageningen, Groningen en Amsterdam brachten hun aversie tegen de maatregel onder de aandacht.
Foto: Peter Spijker
Lees meer »
Cursor-redactie verhuist naar Traverse
Lees meer »
Slaaples voor studenten
4 december 2008 - Feesten tot diep in de nacht, colleges in de ochtend, tentamenstress… Het slaapritme van studenten kan er danig door verstoord worden. Aan een Texaanse universiteit kunnen studenten nu slaaples krijgen.
Lees meer »
W-hal voorlopig nog open
4 december 2008 - De W-hal blijft de komende maanden nog open. Ook na het vertrek van de Cursor-redactie als laatste bewoner van het gebouw blijven de loopbruggen in alle richtingen voorlopig gewoon bruikbaar, aldus Piet van Happen, hoofd van de Dienst Huisvesting. Dat betekent dat de hal nog slechts minimaal in bedrijf gehouden hoeft te worden: “De verwarming stond al een standje lager, maar of je er dagelijks werkt of er een keer doorheen loopt, dat is wel een verschil.”
Lees meer »
Brandje in Helix
Lees meer »
Geen extra geld voor topopleidingen
4 december 2008 - OCW-minister Ronald Plasterk ziet weinig in het voorstel van de commissie-Sorgdrager om topopleidingen meer subsidie te geven. Hij steekt zijn geld liever in ‘best practices’ die het hele hoger onderwijs kunnen inspireren.
Lees meer »
Pinguïns protesteren tegen ijslounge
4 december 2008 - “Het was wel een beetje fris, maar het was vast lang niet zo koud als in de ijsbar”, grapt Cyriel Prinsen. De Bouwkundestudent protesteerde afgelopen zaterdag met twee DWARS-leden in pinguïnpak bij de Eindhovense uitgaansgelegenheid De Drie Gezusters.
TU/e-student Cyriel Prinsen. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
TU/e neemt deel aan uitwisseling met Brazilië
4 december 2008 - De uitwisseling van studenten, promovendi en staf tussen Braziliaanse en Europese universiteiten bevorderen: dat is het voornaamste doel van Euro Brazilian Windows (EBW), een consortium van Europese en Braziliaanse hoger-onderwijsinstellingen. Dr. Cees van der Geld van de faculteit Werktuigbouwkunde, die de TU/e hierin vertegenwoordigt, vertrekt zaterdag 6 december naar Brazilië om het programma verder mee in te vullen.
Lees meer »
Hoger onderwijs gaat groen
Lees meer »
Balkenende: nog geen bezuinigingen op onderwijs
Lees meer »
Maximaal zeven promotieopleidingen à la Plasterk
4 december 2008 - Nederlandse universiteiten mogen allemaal drie voorstellen indienen voor een graduate school waarin de promovendus zelf zijn promotor en promotieonderwerp mag kiezen.
Lees meer »
ESI slaat nieuwe richting in
4 december 2008 - Het Embedded Systems Institute (ESI) wil veranderen van een op individuele projecten gebaseerde organisatie naar een geïntegreerd programmatisch topinstituut met meer aandacht voor samenwerking met gebruikersgroepen op de gebieden mobiliteit, zorg, lifestyle en veiligheid.
Lees meer »
Geen ontbijt meer voor ondernemers
4 december 2008 - Het Innovation Lab stopt voorlopig met de ontbijtsessies voor ondernemers aan de TU/e. Volgens een woordvoerster tonen de faculteiten weinig animo voor deze kennismaking met het bedrijfsleven.
Lees meer »

Verkiezingen studentengeledingen universiteitsraad en faculteitsraden op 9 en 10 december

BSA en harde knip belangrijke items voor studentengroeperingen

4 december 2008 - De studentengroeperingen Groep-één en PF strijden dinsdag 9 en woensdag 10 december weer om de gunst van kiezer bij de verkiezingen voor de leden van de universiteitsraad. Belangrijke items zijn het bindend studieadvies, dat het College van Bestuur in september wil invoeren, en de ‘harde knip’, waar Onderwijsminister Ronald Plasterk in 2010 mee aan de slag wil. Los daarvan heeft elke groep nog eigen punten waar men zich het komend jaar voor gaat inzetten. Ook de faculteitsraden kiezen nieuwe studentleden.
Lees meer »
Sint: following in technology
4 december 2008 - “Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan. Hij drukt op een knopje en vliegt naar de maan!” Een kleine dappere bezoekster van het sinterklaasfeestje aan de TU/e draagt de techniek duidelijk al hoog in het vaandel. In de Blauwe Zaal had ze zondagochtend 30 november de lachers op haar hand met haar ondeugende liedje. Of ze hetzelfde rijmpje zo meteen, als de goedheiligman zelf gearriveerd was, nóg een keertje wilde zingen? Nee, dat toch maar niet.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
In memoriam: Jac Gofers
4 december 2008 - Maandag 24 november bereikte ons het droeve bericht van het plotse overlijden op 65-jarige leeftijd van onze oud-medewerker Jac Gofers.
Archieffoto: Bart van Overbeeke
Lees meer »