spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar

Ook Obama moest het leren

29 april 2009 - De Romeinse redenaar Marcus Tullius Cicero wist al: ‘Spreken leert men door te spreken’. Maar voor wie daar toch wat moeite mee heeft en in discussies steevast het onderspit delft, start Studium Generale maandag 11 mei de workshop ‘Debatteren voor beginners’.
Lees meer »

Einde aan het hoofdpijndossier dat ‘essay’ heet

29 april 2009 - Een briljante nieuwe Multatuli of Zwagerman hoeven deelnemers aan de aankomende essayworkshop van Studium Generale niet direct te worden. Maar wetenschapsjournalist Anouck Vrouwe hoopt in elk geval te bereiken dat studenten hun schrijfvrees wat kwijtraken. “Ze maken er vaak een beetje een hoofdpijndossier van.”
Lees meer »

Red je ringsleutel

29 april 2009 - Of je nu stoelen maakt, kleding naait of huizen bouwt: goed gereedschap is een eerste vereiste om er je brood mee te kunnen verdienen, maar is niet overal ter wereld vanzelfsprekend voorhanden. Terwijl op andere plekken, waaronder in Nederland, intussen veel overtollig gereedschap wordt weggegooid.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »

Kunstenares exposeert Dante-werken in Vertigo

29 april 2009 - De hel, het vagevuur en de hemel staan centraal in de Dante-expositie van beeldend kunstenaar Gertje Roosen, komende maand in Vertigo. ‘De goddelijke komedie’ van de Italiaanse schrijver en dichter Dante Alighieri bleek een bron van inspiratie voor de Nuenense.
Lees meer »
Agenda
Oceaan en klimaat
Lees meer »
Agenda
Shishmaref
Lees meer »
Agenda
Water
Lees meer »
Agenda
Bewegen en muziek
Lees meer »
Agenda
Data-mining
Lees meer »