spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

Dromen van een land voor Koerden

Dag van de Kunst

Ook Obama moest het leren
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar
Natte spellen voor Natuurkundestudenten
13 mei 2009 - Het tv-programma ‘Spel Zonder Grenzen’ vormde de inspiratie voor Splash, een activiteit van studievereniging Van der Waals van Technische Natuurkunde. Ook de organiserende activiteitencommissie zelf belandde dinsdag 12 mei op het grasveld achter Spectrum uiteindelijk in het water. x7_s.jpg
Lees meer »
FOM-prijs voor TU/e-hoogleraar Richard van de Sanden
13 mei 2009 - De FOM Valorisatie Prijs 2009 is vandaag toegekend aan prof.dr.ir. Richard van de Sanden, hoogleraar Plasma & Materials Processing aan de faculteit Technische Natuurkunde. Hij ontvangt de prijs, ter waarde van een kwart miljoen euro, voor zijn onderzoek op het gebied van plasma depositie technologieën en zijn actieve rol in het benutten van deze kennis door verschillende industriële partners. x6_s.jpg
Richard van de Sanden.
Lees meer »
Europese prijs voor duurzaam bouwplan TU/e-studenten
13 mei 2009 - Acht masterstudenten Bouwkunde hebben maandag 11 mei in Napels een Europese ontwerpprijs voor duurzaam bouwen gewonnen. Met het fictieve bouwplan Het Oog van Napels liet het achttal zeven andere teams uit onder meer Italië, Duitsland, Griekenland en Hongarije achter zich. x5_s.jpg
Impressie van het winnende bouwplan.
Lees meer »
Tunafestival gaat wél door
12 mei 2009 - Wat Fiesta del Sol, Reggae Sundance en Jazz in Lighttown dit jaar niet lukte, kreeg de organisatie van het Tunafestival wél voor elkaar. De studentenmuziekverenigingen Tuna Ciudad de Luz en La Tuniña wisten genoeg budget binnen te halen om het tweejaarlijkse evenement komende september in de beoogde vorm te laten doorgaan. x4_s.jpg
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
TU/e-tuktuk klaar voor India
11 mei 2009 - Gekscherend noemen ze hun Indiase taxi wel eens ‘stuk-stuk’. “Is het ene euvel verholpen, dan treedt het andere op”, zeggen Bas Laugeman en Sebastiaan van der Tas met een lach. Toch zijn ze niet ontevreden over het resultaat. Beide studenten werkten de afgelopen maanden met teamleden aan een milieuvriendelijke tuktuk. Het TU/e-team doet mee aan een competitie met Nederlandse en Indiase studententeams. x3_s.jpg
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »

Papieren TU/e-toestel vliegt eruit

8 mei 2009 - Jorn van der Pol, student Technische Wiskunde aan de TU/e, heeft in Salzburg geen potten kunnen breken met zijn papieren vliegtuig. Tijdens het WK Red Bull Paper Wings in Oostenrijk op 1 en 2 mei eindigde hij op een 49ste plaats.

x2_s.jpg
Jorn van der Pol tijdens zijn presentatie in Salzburg.
Lees meer »
Ook SSRE wil Bunker verlaten
6 mei 2009 - Na het Eindhovens Studenten Corps onderzoekt nu ook studentenvereniging SSRE de mogelijkheden van een verhuizing vanuit de Bunker naar de binnenstad. Binnen vijf jaar zou het zover kunnen zijn, verwacht praeses Thijs Wolters. x1_s.jpg
De SSRE-lichting 2008 voor de Bunker. Foto: SSRE
Lees meer »
Diesviering TU/e: Polymeren zijn de toekomst
29 april 2009 - Tijdens de 53ste viering van de oprichting van de TU/e -op vrijdag 24 april in de Paterskerk- werd speciaal aandacht besteed aan polymerenonderzoek. Prof.dr.ir. Han Meijer, hoogleraar Polymer Technology en wetenschappelijk directeur van het Eindhoven Polymer Laboratories (EPL), noemde de wegwerpbioreactor van de faculteit Biomedische Technologie als voorbeeld. Met deze reactor van polymeren worden cellen mechanisch gestimuleerd tot spierweefsel voor een hartklep. Deze cellen groeien ongeveer vier weken op de reactor en nemen langzaam de vorm en functie aan die ze moeten hebben.
Eredoctor Samuel Stupp (rechts) na het ontvangen van het eredoctoraat.
Links van hem rector Hans van Duijn. Foto’s: Bart van Overbeeke
Lees meer »
TU’s populairder onder scholieren
29 april 2009 - Hogescholen worden steeds populairder onder scholieren uit de derde klas van het havo en vwo, blijkt uit een recent onderzoek van Qompas. Van alle universiteiten zagen enkel de drie technische universiteiten hun populariteit stijgen. De TU/e ging daarbij het hardst.
Lees meer »
Mexicaanse TU/e’ers volgen varkensgriep op de voet
“Een week geleden was niezen in Mexico nog zo normaal als in Nederland”
29 april 2009 - De varkensgriep waart rond over de wereld. Overal duiken besmette gevallen op. De meeste geïnfecteerden zitten in Mexico-stad en omgeving. Momenteel verblijven één TU/e-student en één TU/e-medewerker in Mexico. De TU/e’ers die oorspronkelijk uit Mexico komen, volgen alle ontwikkelingen uit hun thuisland op de voet.
Lees meer »
ID moet Eindhoven helpen in race World Design Capital 2012
29 april 2009 - De faculteit Industrial Design (ID) heeft verschillende projecten ingediend die Eindhoven moeten helpen in 2012 ‘World Design Capital’ te worden. In Milaan presenteerde de stad vorige week haar zogeheten bidbook, met daarin het beoogde programma voor over drie jaar, aan de directeur-generaal van het ministerie van OCW.
Lees meer »
Tentamens sneller nagekeken in eerste jaar
Lees meer »
“Zesde plek Batavierenrace maximaal haalbare”
29 april 2009 - Eindhoven is afgelopen weekeinde zesde geworden in het universiteitsklassement van de Batavierenrace. Aan deze competitie, waarvoor de deelnemende studentsteden hun beste lopers inzetten, deden acht teams mee. De estafetteloop werd zaterdag voor de derde keer op rij gewonnen door Groningen.
Ruth van der Meijden aan het einde van haar etappe. Foto: Gijs van Ouwerkerk
Lees meer »
TU/e vergoedt collegegeld topscholieren niet
29 april 2009 - Het vergoeden van het collegegeld voor topscholieren, wat de Universiteit van Tilburg wil doen, is aan de TU/e niet aan de orde. De TU/e heeft de 650.000 euro die zij en de UvT vorig jaar ontvingen van de provincie Noord-Brabant ingezet voor beurzen voor studenten van buiten de Europese Economische Ruimte (EER) en voor het aanstellen van een liaison officer in Shanghai.
Lees meer »
Wisselingen bij Cursor
Lees meer »
Masteropleidingen alle Europese landen verenigd in één website
29 april 2009 - Om een grensoverschrijdend en gestructureerd overzicht te geven van de meeste masteropleidingen in Europa is de website www.mastersportal.eu opgericht. Op dit moment staat daar informatie op over meer dan 10.000 opleidingen van 400 universiteiten in 33 landen.
Lees meer »
TU/e-voetbalrobots derde op EK
29 april 2009 - Het robotvoetbalteam Tech United van de TU/e heeft tijdens de RoboCup German Open 2009, het officieuze EK, de bronzen medaille veroverd. Tech United moest daarmee afstand doen van de Europese titel die het team het afgelopen jaar mocht dragen.
Foto: Tech United
Lees meer »
Mozart op piano bij wiskundesymposium
29 april 2009 - De aftrap van het Nederlandse wiskundecluster STAR (Stochastics, Theoretical and Applied Research) wordt op vrijdag 15 mei gevierd met een symposium, georganiseerd door STAR-coördinator EURANDOM, het op de TU/e-campus gevestigde instituut voor stochastiek, statistiek en kansrekening.
Lees meer »
Volgende week geen Cursor
Lees meer »
VU-professor gezocht voor drievoudige moord
Lees meer »
Opnieuw prijs voor slimme fundering
Lees meer »
Eervolle vermelding Bouwkundestudenten
Lees meer »
Tweede prijs KOers in bouwwedstrijd
Lees meer »