spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar

Computerkunstenaarsduo Jodi bij Upgrade!

20 mei 2010 - ‘Upgrade!’ is een internationaal netwerk van verschillende organisaties op het gebied van kunst en nieuwe technologie. Doel van de Upgrade!-bijeenkomsten is om nieuwe ideeën op te doen en ervaringen uit te wisselen. Op 27 mei is er een meeting in het Temporary Art Centre rond Jodi.
Lees meer »

Rouwen en houwen in ‘Het Zouthuis’

20 mei 2010 - In de toneelstukken van schrijver Peer Wittenbols loopt het allemaal anders dan je denkt. Het is het terugkerend thema in zijn werk, in een stijl die nog het best te omschrijven is als ogenschijnlijk logisch-absurdistisch, zonder een woord teveel te gebruiken. Zijn karakters zijn van goede wil, maar hebben allemaal een ander doel voor ogen. Dat heeft desastreuze gevolgen, al valt het dan op het eind vaak weer mee.
Lees meer »

Alles tegen maar toch doorgaan

20 mei 2010 - Veel serieuze films van zwarte regisseurs gaan over jongeren die sneuvelen door bendegeweld of die armoede en racisme overwinnen. Maar in de getto’s is er ook een andere categorie, die ondergesneeuwd dreigt te raken: jonge vrouwen in achterstandssituaties. Zoals Precious inde gelijknamige film van Lee Daniels, die deze wereld uit zijn eigen jeugd kent.
Lees meer »