spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kBCursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar

TU/e-team door naar finale Academische Jaarprijs

25 mei 2010- Een team van de TU/e-faculteit Werktuigbouwkunde is doorgedrongen tot de finale van de Academische Jaarprijs.

x2_s.jpg
Lees meer »
ROOD ‘overvalt’ uit protest collegezaal
20 mei 2010 - Vier als criminelen vermomde leden van ROOD, de jongerengroepering van de SP, overvielen woensdagmiddag 19 mei in het Auditorium het college van wiskundedocent dr.ir. Luc Habets.  Ze droegen maskers van Job Cohen, Mark Rutte, Femke Halsema en Alexander Pechtold, die door ROOD betiteld worden als ‘stufidieven’. Hun actie werd beloond met applaus.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Investeringskosten W-hal tien miljoen goedkoper
20 mei 2010 - De investeringskosten voor de renovatie van de W-hal en de bouw van de nieuwe onderkomens van de bibliotheek en de faculteit Wiskunde & Informatica vallen tien miljoen euro lager uit dan begroot. Bouwbedrijf Hurks, installatiebedrijf Imtech en gevelspecialist Oskomera worden de uitvoerende partijen bij dit project, dat 55 miljoen euro gaat kosten.
Lees meer »
Invasie van sportieve scheikundigen
20 mei 2010 - Na zes jaar op rij gewonnen te hebben, moest studievereniging Japie van Scheikundige Technologie dit jaar in eigen huis genoegen nemen met de tweede plek op de 23ste editie van de Open Nederlandse Chemie Sportdagen. Rond Hemelvaartsdag reisden zo’n vijfhonderd chemiestudenten uit het hele land af naar Eindhoven, waar de deelnemers zich overdag konden uitleven met onder meer badminton, volleybal, triviant, frisbee en voetbal en ’s avonds punten konden verdienen met de bierestafette.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Voetballende robots trekken veel bekijks
20 mei 2010 - De fandag van de robotvoetballers van Tech United op maandag 17 mei trok volgens teamleider Rob Hoogendijk zo’n 250 man. “Alle vrienden en kennissen konden nu eens echt zien waar we steeds mee bezig zijn, en waarom we zoveel van huis zijn.” Oud-keeper Hans van Breukelen kwam langs met een peptalk. Ook kwamen de TURTLE’s (de voetbalrobots) in actie en werd teruggeblikt op de vorige maand behaalde Europese titel.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »

Debat rector Van Duijn met studenten
“Nominaal studeren ziet men als excellent, maar het moet de nórm zijn”

20 mei 2010 - Ruim honderd studenten waren woensdag 12 mei present in de Senaatzaal van het Auditorium om met rector Hans van Duijn een achttal stellingen over studiegedrag en -voortgang binnen de TU/e te bediscussiëren. Het bracht de partijen niet altijd nader tot elkaar, maar het leidde over en weer wel tot meer begrip voor elkaars standpunten.
Victor Dolk (W), Lisanne Havinga (B), discussieleider Lucas Asselbergs en rector Van Duijn.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Debatteren over TU/e in 2020
20 mei 2010 - Hoe ziet de toekomst voor de TU/e eruit in het jaar 2020? De afgelopen acht maanden is met die vraag in het achterhoofd gewerkt aan een visie hierop. De contouren daarvan zijn nu zichtbaar geworden in een zogenoemde houtskoolschets. Deze schets wordt woensdag 26 mei tijdens het SG-debat ‘ TU/e in 2020’ voor het eerst wereldkundig gemaakt.
Lees meer »
Vier miljoen voor logistieke onderzoeksprojecten TU/e
20 mei 2010 - Twee logistieke onderzoeksprojecten, waarvan de TU/e penvoerder is, krijgen voor de komende vier jaar ieder twee miljoen euro toegekend. Het gaat om ‘4C4more’ onder leiding van prof.dr. Ton de Kok en het project ‘Proactive service logistics for advanced capital goods’ (ProSeLo) van prof.dr.ir. Geert-Jan van Houtum, beiden van de faculteit Industrial Engineering & Innovation Sciences (IE&IS).
Lees meer »
Levendig verkiezingsdebat over onderwijs
20 mei 2010 - Het SG-debat in de aanloop naar de landelijke verkiezingen van 9 juni was minder druk bezocht dan het gemeenteraadsverkiezingendebat, maar er was wel meer interactie tussen de sprekers en het publiek. Vijf politici kregen dinsdagavond 18 mei in de Blauwe Zaal de ene vraag na de andere om de oren.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Deeltijdhoogleraar Broer lid KNAW
20 mei 2010 - Deeltijdhoogleraar polymeertechnologie prof.dr. Dick Broer (1950) is gekozen als een van de 27 nieuwe leden van de KNAW.
Lees meer »
3TU.Datacentrum operationeel
20 mei 2010 - Het Informatie Expertise Centrum (IEC, de voormalige TU/e-bibliotheek) zoekt wetenschappers die hun data willen plaatsen in het 3TU.Datacentrum, een openbaar archief waarin betrouwbare onderzoeksdata van 3TU-onderzoekers voor lange tijd worden opgeslagen. Hierin kunnen de onderzoekers en hun collega’s belangrijke meetgegevens raadplegen. Het pilotproject van de 3TU is na twee jaar klaar om de data te verwerken.
Lees meer »
“Lezing over omstreden piramides slecht voor reputatie TU/e”
20 mei 2010 - Niet iedereen is even blij met de lezing over de piramides van Bosnië die dr. Semir Osmanagic morgenavond (vrijdag 21 mei) geeft aan de TU/e. Dat doet hij op uitnodiging van de multiculturele studentenvereniging Mosaic. Informaticastudent Sujit Prasannakumar: “De TU/e zou geen platform moeten bieden aan pseudowetenschappers als Osmanagic.”
Lees meer »
Nodeloos licht voor het voetlicht
20 mei 2010 - ‘Na het plassen handen wassen’, leren veel peuters al snel nadat ze de luier zijn ontgroeid. ‘En denk ook meteen aan de broeikasgassen’ zou daar wellicht achteraan moeten komen. Dan zouden ook studenten en medewerkers van de TU/e er misschien wat alerter op zijn om na hun sanitaire stop even de lichtschakelaar om te zetten. Want aan dit stukje milieubewustzijn kan aan de universiteit veel worden verbeterd, constateert de Chemiewinkel, die het onderwerp momenteel met stickers over de hele campus onder de aandacht brengt.
Lees meer »
Studenten ‘vergroenen’ fietsenstalling
20 mei 2010 - De fietsenstalling bij het Piazza aan het 18 Septemberplein in Eindhoven kleurde vorige week van maandag op dinsdag ’s nachts groen door toedoen van drie studenten. Elieke Willems en Rob Valk -eerstejaars Bouwkunde- en Fontys-studente Milou Soomers willen met hun actie het milieu onder de aandacht brengen en fietsgebruik stimuleren. Zij hebben van maandag 10 mei op dinsdag 11 mei folie op de verlichting aangebracht.
Lees meer »
Glazen Huis naar Eindhoven
20 mei 2010 - Het Glazen Huis van radiostation 3FM staat eind december 2010 op de Markt in Eindhoven. Dit heeft de zender dinsdag 11 mei bekendgemaakt. Volgens een ‘zeer verheugde’ ir. Harry Roumen, universiteitssecretaris en voorzitter van stichting Citydynamiek, is het “een mooie gelegenheid om te laten zien dat we een bruisende studentenstad zijn”.
Lees meer »
Vier laptops weg
Lees meer »
Fiets gestolen bij sportcentrum
Lees meer »
Diefstal na nachtelijk tentbezoek
Lees meer »
In memoriam
Lees meer »