spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar
“Onze muziek is rauw en energievol”
20 mei 2010 - Hij trad al vier maal op in poptempel Paradiso, is een regelmatig terugkerende gast bij De Wereld Draait Door, speelde op bevrijdingsfestivals in Groningen en Leeuwarden, komt net terug van een tour in Berlijn en hij verheugt zich op hun optreden bij Pinkpop. Ondertussen haalt de toetsenist van DeWolff ook nog het grootste deel van zijn studiepunten bij Biomedische Technologie.
Lees meer »

Halve eeuw in vuur en vlam

20 mei 2010 - Wie als klein jongetje droomde van grootse en indrukwekkende staaltjes vuurvechterij, komt als brandweerman aan de TU/e een tikkeltje bedrogen uit. In de vijftig jaar dat het TU/e-brandweerkorps bestaat, viel er op de campus -gelukkig- maar bar weinig te blussen. Maar het vuur bij de leden, vooral bij de vrijwilligers, is er volgens commandant Mario de Roij van Zuijdewijn niet minder om: “Bij de Auditorium-brand (in 1994, red.) durfde de officier van dienst nauwelijks te zeggen dat onze mannen maar eens naar huis moesten gaan om wat te pitten. Ze waren zó teleurgesteld”.
Het brandweerkorps van de toenmalige Technische Hogeschool in de jaren zestig.
Lees meer »
Op weg naar de harde knip
20 mei 2010 - Of de harde knip überhaupt kan worden gerealiseerd aan de TU/e, was niet de vraag. De opdracht van het College van Bestuur aan de projectgroep was duidelijk: onderzoek of de maatregel per september 2012 kan worden ingevoerd en wel voor alle opleidingen. Heikele punten blijken vooralsnog het invoeren van meerdere instroommomenten en het op orde krijgen van het rooster.
Lees meer »