spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB


Columnist:
Pieter Mooren

Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar
Vierde editie Club040 verhuist naar vrijdag
20 mei 2010 - Eric Valentine, La Fuente, Vato Gonzalez, R3hab en Lucien Foort zijn de dj’s die vrijdagavond 4 juni het Stadhuisplein op stelten moeten gaan zetten. Studentenvereniging SSRE houdt er die avond voor de vierde keer Club040. Het dance-evenement trok vorig jaar, ondanks het frisse weer, zo’n 3.500 bezoekers.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Gillende dames op Steppop
20 mei 2010 - Sommigen hadden de ervaring voor het laatst als kind gehad, maar bij de meesten zat de vaardigheid wat recenter in de benen. In totaal stepten 85 studenten en oud-studenten uit Eindhoven, Gouda, Delft en Amsterdam een traject van meer dan negentig kilometer van Nijmegen naar Eindhoven in estafettevorm.
Foto’s: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Parende konijnen op Softe Ballen Games
20 mei 2010 - Het Illustere Dispuut Quare, een dispuut van studentenvereniging SSRE, hield op Hemelvaartsdag de jaarlijkse Softe Ballen Games. Hoewel de circa 250 studenten uit Tilburg, Utrecht, Nijmegen en Eindhoven wel gesoftbald hebben, was dit niet het belangrijkste ingrediënt voor een leuke dag. Jip Nederkoorn van Quare: “Het softballen doen we erbij. Het gaat vooral om lekker studentikoos feesten en een dagje vol ontspanning.”
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »

CvB sponsort bus naar manifestatie Amsterdam

20 mei 2010 - TU/e-studenten kunnen vrijdag 21 mei gratis met een bus vanaf de TU/e-campus naar de manifestatie tegen de bezuinigingen in het hoger onderwijs in Amsterdam. Het College van Bestuur stelt maximaal twee bussen beschikbaar voor Eindhovense studenten die naar de manifestatie op het Museumplein willen gaan.
Lees meer »
Don Quishoot maakt fotoshoot
20 mei 2010 - Gekleed in korte rokjes, met carnavalskleren aan, in boxershorts. De fotoshoot van de Eindhovense Studenten Hockeyvereniging Don Quishoot op zaterdag 8 mei leverde verrassende plaatjes op. De foto’s worden gebruikt voor een kalender, die begin augustus vlak voor de Intro zal verschijnen.
Foto: Rien Meulman
Lees meer »
In barrels van Amsterdam naar Dakar voor het goede doel
20 mei 2010 - Haar rijbewijs moet ze nog halen, maar het weerhoudt Bouwkundestudente Janneke Rutten er niet van zich met drie studiegenoten voor te bereiden op een stevige uitdaging op de weg: de Amsterdam Dakar Challenge. Begin november stappen de vier CHEOPS-leden in twee low budget opgeknapte barrels, met ruim zevenduizend kilometer zuidelijker het Afrikaanse Dakar als eindbestemming. Het doel is zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Stichting Bouwen, dat helpt bij de bouw van scholen in Gambia.
Lees meer »
Medailles op NSK Atletiek
Lees meer »
Studentquiz gewonnen door Nijmegen
Lees meer »
Goud voor TU/e’er op NSK duathlon
Lees meer »
Kieswijzer voor studenten
Lees meer »
Da ge’t moar wit (sinds 2010)
20 mei 2010 - Denk als een Innovator; laat andere mensen het vuile werk voor je doen. Cursor gaat voor je op pad om de beste keus te zoeken, zodat het studentenleven in Eindhoven nog wat aangenamer wordt: de ConStudentenBond. Deze keer onder het mom van ‘Happen naar…!’: het lekkerste tussendoortje.
Lees meer »
What's up?

Columnist van de week: Pieter Mooren
Lees meer »
En hoe is het in Auckland?
20 mei 2010 - Studenten van de TU/e gaan steeds vaker voor hun studie naar het buitenland. Voor stage of voor het verrichten van onderzoek, omdat het verplicht is of omdat ze het leuk vinden. Cursorlezers kunnen iedere week over de schouder van een TU/e-student in het buitenland meekijken.
Lees meer »