spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB


Columnist:
Pieter Mooren

Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar
Meer nieuwe studentenkamers in Eindhoven
17 juni 2010 - Er komen dit jaar meer nieuwe kamers beschikbaar voor Eindhovense studenten dan vorig jaar. Dat blijkt uit de maandelijkse rapporten van Kamernet.nl. In maart werden 451 nieuwe kamers aangeboden in Eindhoven, een stijging van 45 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. In april was die stijging minder groot, maar nog altijd 15 procent.
Lees meer »
Lekker buiten werken
17 juni 2010 - Twee groepjes eerstejaars Industrial Design presenteerden op vrijdag 11 juni hun ontwerpen voor multifunctionele buitenwerkplekken aan vertegenwoordigers van studentenfractie Groep-één (de initiatiefnemers), de Projectgroep Campus 2020 en de Dienst Huisvesting. Beide ontwerpen hebben een functie als werkplek en relaxplek.


De Lemniscate, met van links naar rechts Maijke Receveur, Sharon van der Geest en Josha Woudstra.
Foto’s: Bart van Overbeeke

Lees meer »
Rustig karakter belangrijkste wapen GEWIS-mol
17 juni 2010 - Om nou te zeggen dat het een eitje was, is wat overdreven. Maar het feit dat zijn medekandidaten óók allemaal erg druk waren met het uithalen van verdachte streken, kwam de GEWIS-mol wel érg goed uit. In de tiende aflevering van ‘GEMOLD’, geïnspireerd op het televisieprogramma ‘Wie is de mol?’, werd gisteren zijn identiteit onthuld. Maandag had de mol zich al geopenbaard aan zijn negen medekandidaten.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Nationaal zwemkampioen Verlinden naar Amsterdam
17 juni 2010 - Afgelopen weekend won BMT-student Joeri Verlinden opnieuw het open Nederlands Kampioenschap op de afstanden 50, 100 en 200 meter in het Pieter van den Hoogeband-stadion in Eindhoven. Na dit seizoen zal hij hier niet meer trainen. Hij verruilt de trainingsgroep van Marcel Wouda voor die van Martin Truijens bij het Nationaal Zweminstituut Amsterdam.
Foto: www.photostique.com
Lees meer »
Inschrijven voor BRAINS Award
17 juni 2010 - Studenten die een creatief idee hebben om het wonen, werken en leven in Eindhoven prettiger te maken, kunnen meedoen aan de jaarlijkse BRAINS Awards. De gemeente Eindhoven en technologiecentrum Brainport stellen een hoofdprijs van 6.500 euro in het vooruitzicht. Het totale prijzenpakket bedraagt 25.000 euro. Inschrijven kan nog tot en met 15 juli.
Lees meer »
Tech United favoriet voor wereldtitel
17 juni 2010 - De verwachtingen voor RoboCup, het WK voor robots dat van 19 tot 25 juni in Singapore plaatsvindt, zijn zo mogelijk nog hoger gespannen dan voor de oranjevoetballers van vlees en bloed: de Turtles van TU/e-team Tech United behaalden in april in het Duitse Maagdenburg de officieuze Europese titel.
Lees meer »
Da ge’t moar wit (sinds 2010)
17 juni 2010 - Denk als een Innovator; laat andere mensen het vuile werk voor je doen. Cursor gaat voor je op pad om de beste keus te zoeken, zodat het studentenleven in Eindhoven nog wat aangenamer wordt: de ConStudentenBond. Deze keer onder het mom van ‘Hup Holland Hup!’: de beste WK-snack.
Lees meer »
What's up?

Columnist van de week: Pieter Mooren
Lees meer »