spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

De Big Bang van TN
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
  laatste online nieuws
  “Geef wetenschapsbeleid aan minister van EZ en Innovatie”
  12 oktober 2010 - Haal de wetenschap weg bij het ministerie van OCW en geef haar aan de minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Dat adviseren de universiteiten, onderzoeksfinancier NWO en wetenschaps-genootschap KNAW.
  Lees meer »
  VVD'er Zijlstra staatssecretaris hoger onderwijs
  12 oktober 2010 - Halbe Zijlstra (VVD) krijgt hoger onderwijs en wetenschap in zijn portefeuille. Dat heeft de beoogde staatssecretaris van OCW na afloop van zijn gesprek met formateur en partijgenoot Mark Rutte laten weten.
  Lees meer »
  TU/e-onderzoeker Martijn Cox wint Simon Stevin Gezelprijs
  11 oktober 2010 - TU/e-onderzoeker dr.ir. Martijn Cox heeft de Simon Stevin Gezelprijs 2010 gewonnen voor zijn onderzoek aan het kweken van hartkleppen uit lichaamseigen weefsel. Cox kreeg de prijs afgelopen vrijdag uitgereikt op het congres van technologiestichting STW. x3_s.jpg
  Martijn Cox. Archieffoto: Bart van Overbeeke
  Lees meer »

  Van Bijsterveldt minister van Onderwijs

  11 oktober 2010 - Marja van Bijsterveldt wordt de nieuwe minister van Onderwijs. Dat heeft een betrouwbare bron in het CDA bevestigd. Of ze ook hoger onderwijs en wetenschap in haar portefeuille krijgt, is nog niet bekend.
  Lees meer »
  Tokkelen vanaf het Auditorium
  07 oktober 2010 - Het duurde een paar uur, maar uiteindelijk ging het tokkelen vanaf het Auditorium dan toch van start. Het was één van de activiteiten die studievereniging Van der Waals hield om het 50-jarig bestaan te vieren. Volgens Anneke Kruyen, voorzitter van de lustrumcommissie, duurde het opstarten wat langer dan gepland omdat de lijnen nog wat strakker en rechter gesteld moesten worden. x1_s.jpg
  Niet met losse handen! Foto | Rien Meulman
   
  Lees meer »
  cursor 05
  TU/e mist op haar na Nobelprijs
  7 oktober 2010 - De Russisch-Nederlandse natuurkundige André Geim, van wie afgelopen dinsdag bekend werd dat hij samen met zijn collega Konstantin Novoselov de Nobelprijs voor Natuurkunde ontvangt, was tien jaar geleden bijna hoogleraar geworden aan de TU/e.
  André Geim
  Lees meer »
  Utrecht, Tilburg en Delft winnen in Elsevier
  7 oktober 2010 - De Universiteit Utrecht is nog altijd de beste universiteit van Nederland, vinden hoogleraren en universitair hoofd-docenten. Dat meldt weekblad Elsevier, dat hun mening peilde. De TU/e is tweede van de drie TU’s.
  Lees meer »
  Ogen, oren en tijd tekort op TU/eXperience
  7 oktober 2010 - Met het nodige gevoel voor theater deinst de student van de Fysicawinkel geveinsd geschrokken achteruit. De ruiten trillen nog na in hun sponningen. “Honderddertien decibel!” Een paar meter verderop staat een jonge bezoekster van de TU/eXperience tevreden te glunderen. Haar snerpende gil zou zelfs een rockconcert nog overstemmen, zo doet de Fysicawinkel-medewerker er nog een loffelijk schepje bovenop.
  Foto’s | Bart van Overbeeke
  Lees meer »
  Nieuwe CAO: “Half procent salarisverhoging maximaal haalbare”
  7 oktober 2010 - De onderhandelaars van de universitei-ten en vakbonden hebben vrijdag afgesproken de huidige cao te verlengen tot 1 oktober 2011. In november krijgt het personeel een uitkering van vijfhonderd euro bruto -naar rato- en in februari volgt een half procent salarisverhoging. Martin van Gessel, werkzaam bij de faculteit Electrical Engineering en cao-onderhandelaar voor CNV Publieke Zaak, spreekt van “het maximaal haalbare in tijden waar schraalhans keukenmeester is.”
  Lees meer »
  Van Duijn bij bezoek FOM’ers aan TU/e:
  “We zitten op een vector die strak richting Eindhoven staat”
  7 oktober 2010 - “Sommigen hopen dat het toch niet doorgaat, anderen zien de verhuizing wel zitten en nog een grote groep twijfelt.” Deze uitspraak van José Kragten, hoofd Facilitaire Zaken bij het FOM-instituut Rijnhuizen, vat kort de sentimenten samen die leven bij de FOM’ers over een verhuizing naar Eindhoven. Woensdag 6 oktober kwamen er ongeveer zestig naar Eindhoven om zich te oriënteren op de stad en de TU/e.
  Foto | Rien Meulman
  Lees meer »
  MacBook gestolen
  Lees meer »
  BCA-certificaat voortaan automatisch verstrekt
  7 oktober 2010 - Het certificaat waarmee studenten kunnen aantonen dat ze tijdens hun studietijd waardevolle nevenactiviteiten hebben ontplooid, het zogeheten BCA-certificaat (buiten-curriculaire activiteiten), wordt met ingang van dit studiejaar automatisch verstrekt. Eerder moesten studenten er speciaal een verzoek voor indienen.
  Lees meer »
  Reünie buitenlandse alumni van het eerste uur
  7 oktober 2010 - Het was even zoeken naar de juiste namen bij de juiste gezichten. Geen wonder, de meeste buitenlandse alumni van PEIAA (Philips Eindhoven International Alumni Association) hadden elkaar soms veertig jaar niet gezien. Na al die tijd waren ze vorige week in Eindhoven vier dagen bijeen voor een reünie en tal van excursies in de stad waar ze ooit studeerden.
  Lees meer »
  TU/e-docent bij live-verslag Marslanding
  7 oktober 2010 - Al eeuwen fantaseren mensen over leven op Mars. En nu is het bijna zover: we gaan landen! Een compleet Nederlandse missie schrijft eerdaags historie. Een avondvullende live tv-uitzending hiervan is te zien in Plaza Futura, waar Theater Frascati het denken over de vervagende grenzen tussen echt en virtueel wil prikkelen. Eén van de gastsprekers is TU/e-docent en -alumnus dr.ir. Rinie van Est.
  Lees meer »
  Koffie drinken voor open access
  7 oktober 2010 - Volgende week kleuren de koffieautomatenbekers op de TU/e-campus oranje. Vanaf maandag 11 oktober spuwen de automaten namelijk bekers met het logo van de Open Access Week. Met de actie wil het Informatie Expertise Centrum uitdragen dat de TU/e voorstander is van open access.
  Lees meer »
  Nieuws | Mens
  “Bijna vergeten hoeveel tijd studeren eigenlijk kost”
  Lees meer »