spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB
Clmn

Columnist:
Erik Roebroek
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
    PrintE-mail Tweet dit artikel Deel dit artikel op Facebook
    Constudentenbond
    Da ge’t moar wit (sinds 2010)
    24 februari 2011 - Denk als een Innovator; laat andere mensen het vuile werk voor je doen. Cursor gaat voor je op pad om de beste keus te zoeken, zodat het studentenleven in Eindhoven nog wat aangenamer wordt: de ConStudentenBond. Onder het mom van ‘you gotta ketch’up’, de lekkerste tomatenketchup.

    Panel van de week


    Tom Wijnen, Bouwkunde
    Erwin van Vliet, Electrical Engineering
    Michelle Borm, Werktuigbouwkunde
    Jelle Loogman, Bouwkunde

     

    Heinz (BESTE KEUS!)

    Bij gebrek aan echte friet worden alle ketchupvarianten getest met de chipsvariant, die even goed blijkt te smaken. Er wordt op het eerste schaaltje met ketchup ingedoken, en dit gaat niet echt zonder vooroordelen. De heren roepen al gelijk dat Heinz natuurlijk de beste is, hoe kan dat anders?! Maar Michelle weet dat nog zo net nog niet. Wel is deze ketchup erg lekker; tomatig, zo wordt hij ook wel beschreven. Niet zo’n hele gekke observatie. En dat het rode goedje in een mooie glazen fles zit, kan natuurlijk ook geen kwaad.

    Zaanse

    Verbaasd wordt er naar de tube gekeken, alleen Michelle heeft wel eens ketchup in deze vorm gezien. Een dun straaltje ketchup wordt in het kommetje gespoten. Wel handiger als de hele klodders van Heinz, vindt Jelle. Ook niks mis mee, maar het is wel moeilijk om verschil te proeven. Deze is, ehm, fruitiger? Erwin zegt dat het jammer is dat een andere huisgenoot niet aanwezig is, ketchup is kennelijk onmisbaar in zijn schijf van vijf. De smaak bevalt Michelle wel, dit is haar persoonlijke favoriet. Alleen tja, wil je dat je ketchup er uitziet als bloederige tandenpasta? Oftewel, als je geen bezwaar hebt tegen horrortaferelen, dan raden wij deze ketchup zeker aan.

    Remia

    Het barbecuemerk onder de sauzen! Alleen al de grote plastic fles schreeuwt om een buurtfeest. De textuur van de ketchup wordt door het panel verschillend ervaren. Ook deze ketchup is weer goed te eten, maar verovert duidelijk geen favorietenrol. Vooral Tom zweert bij de Heinz, maar we hebben het idee dat goede marketing daarin ook een rol speelt. De hamburger op de fles laat al gelijk zien dat Remia voor grootgebruikers is. Niks een frietje met ketchup, hele lappen vlees moet je er mee bedekken. Het panel vindt de Remia hier dan ook het beste voor geschikt, en laat de fijnproevers maar iets anders pakken.

    Jumbo

    Wauw, heel goed gedaan hoor Jumbo, het lijkt bijna echte Heinz ketchup. Aan de smaak valt echter wel te achterhalen dat dit niet van het o zo bekende merk is. Het valt op dat het panel alles in vergelijking trekt met het eerste (en tevens ook het beste) schaaltje ketchup. Tom vraagt zich af waar de naam eigenlijk zijn origine vindt. Raakte iemand achterop, en heeft hij dankzij tomatenpuree de groep weer ingehaald? Kun je je opgaven het beste bijwerken al van dit goedje etend? Na vier schaaltjes is het panel het wel beu. Volgende keer toch maar een normaal frietje met, jongens?


    Voor ideeën, tips en deelname aan het panel: constudentenbond@tue.nl | Tekst en foto’s: Anniek den Hamer en Berdien Zwarthoed.