spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

Braaf!
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
  laatste online nieuws
  Taskforce kijkt naar toekomst bachelors
  2 maart 2011 - Een speciale taskforce onder de noemer ‘Redesign Ba-curriculum’ gaat plannen ontwikkelen om zowel de instroom als de rendementen van de bacheloropleidingen van de TU/e te verhogen. De taskforce staat onder leiding van prof.dr. Tjeerd Plomp, een Twentse emeritus hoogleraar met ruime ervaring als onderwijskundig ingenieur. Het is de bedoeling dat de rector tijdens de dies natalis van 28 april een plan op hoofdlijnen presenteert.
  Lees meer »
  Britse universiteit in verlegenheid door giften Khadaffi
  2 maart 2011 - De London School of Economics gaat de giften die ze ontving van de zoon van de Libische leider Khadaffi inzetten voor beurzen aan Noord-Afrikaanse studenten. Ook onderzoekt ze beschuldigingen van plagiaat in diens proefschrift. x10_s.jpg
  De London School of Economics
  Lees meer »
  Plagiaatminister treedt af
  2 maart 2011 - De Duitse minister van defensie is afgetreden. Hij acht zijn positie niet langer houdbaar nadat hij twee weken geleden beschuldigd werd van plagiaat in zijn proefschrift. x9_s.jpg
  Baron Karl-Theodor zu Guttenberg.
  Lees meer »
  Fontys-voorzitter boven nieuwe salarisnorm
  2 maart 2011 - Minstens één hbo-bestuurder verdiende vorig jaar een salaris boven de toekomstige norm voor publieke topinkomens. Waarschijnlijk gold dat ook voor een andere bestuursvoorzitter en voor drie ‘deeltijders’. x8_s.jpg
  Fontys-voorzitter Marcel Wintels
  Lees meer »
  Recordaantal promoties aan universiteiten
  2 maart 2011 - Nooit eerder hebben Nederlandse universiteiten zoveel mensen laten promoveren als vorig jaar. Een recordaantal van 3.736 promovendi schreef een proefschrift en verkreeg de doctorstitel. Aan de TU/e behaalden 189 mensen de doctorstitel, tegen 192 in 2009. x6_s.jpg
  Lees meer »
  Fraude met basisbeurs twee keer zo erg als gedacht
  1 maart 2011 - De fraude met de basisbeurs voor uitwonenden is veel omvangrijker dan gedacht. Het gesjoemel kost de overheid jaarlijks 40 à 55 miljoen euro. Eerder werd uitgegaan van 27 miljoen euro. x4_s.jpg
  Lees meer »
  VVD-kamervragen over promotieonderzoek TU/e'er
  1 maart 2011- Het komt niet vaak voor dat er Kamervragen worden gesteld over conclusies van promotiewerk aan de TU/e. Maar vrijdag 25 februari achtte VVD’er en Tweede kamerlid Bart de Liefde de resultaten van onderzoek van bouwkundig ingenieur Marco Martens over het nut van klimaatinstallaties in musea enkele vragen waardig. Dit deed hij onder de titel ‘De verspilling van energie door diverse musea’. Martens reageert. x3_s.jpg
  Marco Martens. Foto | Bart van Overbeeke
  Lees meer »
  TU/e-student doorstaat aardbeving Nieuw-Zeeland
  1 maart 2011 - Maikel Heeren (21), masterstudent Werktuigbouwkunde, zat vorige week vlakbij het epicentrum van de aardbeving in Christchurch, Nieuw-Zeeland. “Ik heb achteraf gezien op één van de beste plaatsen gezeten om dit allemaal ongedeerd mee te maken.” x2_s.jpg
  Lees meer »

  Demos houdt de ogen open aan de bar

  24 februari 2011 - Het is nog even doorbijten, maar als vrijdag de klok om middernacht slaat, zit de non-stop bardienst voor de Sociëteits Kommissie (SK) van studentenvereniging E.S.V. Demos er op. De tien vaste tappers en drie bestuursleden hebben dan 124 uur de bar van hun sociëteit in De Bunker opengehouden voor de eerstejaarsleden. Een uitputtingsslag op studentikoze wijze. x1_s.jpg
  Een ludiek piratengevecht met meel maandagavond in de socïeteit van E.S.V. Demos.
  Lees meer »
  cursor 19
  Redactie gaat op in nieuwsdienst
  Cursor niet langer wekelijks in de bakken
  24 februari 2011 - Het College van Bestuur beslist deze week of universiteitblad Cursor vanaf september nog eens in de twee weken of eens per maand mag verschijnen. De redactieleden worden met de voorlichters van het Communicatie Expertise Centrum (CEC) ondergebracht in een nieuwsdienst. Het CvB zegt de onafhankelijkheid van Cursor te waarborgen, zowel op papier als op de site. Hoogleraar Henk van Tilborg, voorzitter van de redactieraad, is gelukkig met die garantie, maar is wel bang dat de maatregelen de communicatie binnen de TU/e-gemeenschap zullen schaden.
  Lees meer »
  Eindhovense wethouder doet beroep op minister voor studentenhuisvesting
  24 februari 2011 - De Eindhovense wethouder Mary Fiers (wonen, wijken, ruimte en burgerparticipatie) heeft dinsdag 22 februari een brief naar minister Jan Hein Donner (Binnenlandse Zaken) gestuurd. Daarin roept ze op tot hulp voor studentenhuisvesting in Eindhoven en tot het oprichten van een stuurgroep die knelpunten moet omzetten in stimulerende maatregelen.
  Lees meer »
  ‘Zware bevalling’ voor overeenkomst TU/e en Philips Research
  24 februari 2011 - De TU/e en Philips Research hebben dinsdag 22 februari een raamovereenkomst getekend waarin afspraken zijn vastgelegd over onderlinge tarieven en intellectueel eigendom. Dit jaar wil de TU/e ook nog vergelijkbare overeenkomsten ondertekenen met Philips Lighting en Philips Healthcare.
  Lees meer »
  College ondertekent energiebeleidsverklaring
  24 februari 2011 - Gerekend vanaf het jaar 2005 wil de TU/e in 2020 binnen de eigen instelling het energieverbruik met twintig procent teruggebracht hebben. In bredere zin moet daar nog tien procent bovenop komen. Dat betreft dan maatregelen met betrekking tot het woon-werkverkeer of een energiezuinigere manier van werken bij leveranciers, vertelt energiecoördinator Thijs Meulen van Dienst Huisvesting.
  Foto | Bart van Overbeeke
  Lees meer »
  Talentencentrum voor roeiers officieel van start
  24 februari 2011 - Het Regionaal Talenten Centrum Roeien Brabant is afgelopen maandag bij de Tongelreep officieel geopend. Deze opstap naar de nationale selectie biedt roeiers de mogelijkheid om in de regio te trainen. Tien tot vijftien Brabantse talenten worden klaargestoomd om in de selectie van de Olympische Spelen van 2016 te komen.
  Foto | Bart van Overbeeke
  Lees meer »
  Man slaat SSRE-leden met tak
  24 februari 2011 - Een man die vorige week niet naar binnen mocht bij een SSRE-feest, heeft drie SSRE-leden geslagen met een tak. Hij is aangehouden door de politie.
  Lees meer »
  Het boek van je dromen
  Lees meer »
  Bouwproject Potentiaal verpakt in prijsvraag
  24 februari 2011 - Het gebouw Potentiaal, de huidige huisvesting van de faculteit Electrical Engineering, wordt eind februari inzet van een internationale prijsvraag voor jonge architecten. Zij kunnen een ontwerp indienen voor de herbestemming van het gebouw. Het beste voorstel wordt eind van dit jaar bekendgemaakt. De TU Eindhoven gaat met de winnaar zoeken naar een mogelijkheid om het ontwerp te realiseren.
  Lees meer »
  Geen te hoge concentratie spaanplaatgas in TUimelaar
  24 februari 2011 - Er zijn geen te hoge concentraties formaldehyde, beter bekend als spaanplaatgas, gemeten in kinderdagverblijf De TUimelaar. Dat wijzen metingen door de ArboUnie uit. De afdeling Milieu, Veiligheid en Gezondheid (MVG) van de GGD komt op basis van de gegevens tot de conclusie dat de peuters en baby’s die in de TUimelaar verblijven, geen gezondheidsrisico lopen.
  Lees meer »
  Bouwkundigen en biomedisch technologe strijden om Marina van Damme Beurs
  24 februari 2011 - Voor het tweede jaar wordt de Marina van Damme Beurs uitgereikt aan de TU/e. Getalenteerde vrouwelijke ingenieurs, die aan de TU/e zijn afgestudeerd of gepromoveerd, konden zich ervoor intekenen. Voor de winnares ligt volgende week negenduizend euro klaar, te gebruiken ter versterking van haar loopbaan.
  Lees meer »
  LIME gaat zelfstandig verder
  24 februari 2011 - Het Laboratory for Industrial Mathematics Eindhoven (LIME), een onderzoeksinstituut bij de faculteit Wiskunde & Informatica (W&I), gaat zelfstandig verder als LIME bv bij het softwarebedrijf Sioux. De contractondertekening was vrijdag 18 februari.
  Ruud van de Donk, Sioux-directeur Hans Duisters en Bob Mattheij. Foto | Rob Stork
  Lees meer »
  Online uitverkoop bibliotheekboeken
  24 februari 2011 - Via een speciale website stelt het Informatie Expertise Centrum (IEC) medewerkers en studenten in de gelegenheid om boeken te kopen die in het kader van de grootscheepse ‘decollectionering’ het veld moeten ruimen.
  Lees meer »
  Nieuws | Mens
  Alessandro Di Bucchianico. Foto | Bart van Overbeeke
  “Het raakt me meer dan je denkt”
  Lees meer »