spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB
 
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Gratis collegeblokken voor TU-studenten
6 september 2007 - 25.000 collegeblokken met ruitjespapier. Die deelt het nieuwe Eindhovense studentenbedrijf Free4students dit semester uit onder alle TU-studenten in Nederland. De start was maandag 27 augustus in Eindhoven, toen zo’n 4.500 blokken werden weggegeven op de TU/e-campus. De advertenties in de schrijfblokken zorgen voor de financiering.
Lees meer »
Potentiële Thêtanen drinken goed door
Lees meer »
Open lustrumfeest bij vijftigjarig ESC
6 september 2007 - De officiële vijftigste verjaardag van het Eindhovens Studenten Corps (ESC) is inmiddels al geweest, maar het corps viert dit op vrijdag 14 september nog eens met iedereen die wil.
Lees meer »
Driewerf hoera!
6 september 2007 - De studieverenigingen Simon Stevin (Werktuigbouwkunde), Thor (Elektrotechniek) en Japie (Scheikundige Technologie) worden dit najaar vijftig. Reden voor een feestje. Of drie. Japie verandert de TU/e op woensdag 12 september in een kartbaan en op donderdag 20 september houden de drie verenigingen samen een groot feest in De Effenaar. Vele andere festiviteiten volgen later dit jaar.
Lees meer »
Snelle schildpadden scoren op WK robotvoetbal
6 september 2007 - In het logo van het Tech United-team prijkt een schildpad en de robots die de voetbalwedstrijden spelen, hebben de naam TURTLE meegekregen. Dan is het toch niet gek dat de onwetende buitenstander denkt hier met slome robots te maken te hebben? Toch is dat niet het geval, zo verzekert Gillis Hommen van Tech United ons. TURTLE staat voor Tech United Robot Team Limited Edition en de ‘schildpadden’ hebben het op het laatste WK op de campus van collega-TU GeorgiaTech in het Amerikaanse Atlanta (van 1 tot 8 juli) niet slecht gedaan.Lees meer »
University Racing Eindhoven haalt beste resultaat ooit
6 september 2007 - University Racing Eindhoven (URE) heeft de hoogste klassering in zijn nog jonge bestaan gehaald. Op het circuit van Hockenheim in Duitsland eindigde het studentenraceteam als 12de. Aan de Duitse editie van de Formula Student-competitie, die van 8 tot 12 augustus werd gehouden, deden 54 teams mee.
De wagen van URE op Hockenheim.
Lees meer »
Neem een kijkje door het sleutelgat en vertel: wie woont er in deze kamer? Deze vraag stelt Cursor wekelijks aan een aantal willekeurige studenten op de campus.
Corine Horsch (derdejaars Technische Innovatieweten-schappen), Floris Kimman (zesdejaars Industrial Design) en Mark van Helvoort (vijfdejaars Technische Wiskunde) waren bereid de foto’s van deze Eindhovense studenten-kamer aan een analyse te onderwerpen.
Lees meer »
What's up?

Columnist van de week: Durand Rekko
Lees meer »
En hoe is het in Genève ?
6 september 2007 - Studenten van de TU/e gaan steeds vaker voor hun studie naar het buitenland. Voor stage of voor het verrichten van onderzoek, omdat het verplicht is of omdat ze het leuk vinden. Cursorlezers kunnen iedere week over de schouder van een TU/e-student in het buitenland meekijken.
Lees meer »