spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

TU/e-fiets voor studenten

ID zoekt nieuw paradigma

La Fura dels Baus
Cursor in PDF formaatCursor als PDF

Karten met jarig Japie

23 april 2024 - Rondscheuren met een kart over het TU/e-terrein. Dat kan vandaag voor iedereen die zich hiervoor heeft opgegeven. Studievereniging Jan Pieter Minckelers (Japie) van Scheikundige Technologie bestaat vijftig jaar en het kartspektakel is de openingsstunt van het tiende lustrum. x4_s.jpg
Foto: Peter Spijker
Lees meer »

Oud-vakbondsleider vindt Balkenende-norm te rigide

11 september 2007 - Voormalig FNV-voorzitter Lodewijk de Waal is geen voorstander van het voorgestelde maximumsalaris voor bestuurders van universiteiten. Ze hebben volgens hem een zwaardere baan dan de premier. De Waal doet die uitspraken vandaag in het Financieele Dagblad. Het ‘gemillimeter’ over salarissen in de semi-publieke sector vindt hij weinig dapper. “Doe dan iets aan het toptarief voor types als de baas van Numico die tachtig miljoen euro krijgt. In de private sector vinden de échte excessen plaats.” x3_s.jpg
Lees meer »

Leids universiteitsblad krijgt steun

23 april 2024 - De universiteitsraad van de Universiteit Leiden is een handtekeningenactie begonnen om het instellingsblad Mare te behoeden voor de plannen van het Leidse College van Bestuur. x2_s.jpg
Lees meer »
Gewonde door vloeistofexplosie in Helix
23 april 2024 - Een promovenda van Scheikundige Technologie (ST) is vorige week dinsdag met wonden in haar gezicht en armen met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De oorzaak was een vloeistofexplosie met het zeer giftige natriumazide, in lab STO 3.55 van Helix. x1_s.jpg
Lees meer »
Rector ‘dreigt’ met bindend studieadvies
6 september 2007 - Bij de opening van het Academisch Jaar, maandag 3 september, bekende rector Hans van Duijn zich een warm voorstander van kleinschalig onderwijs, een lerende gemeenschap en onderwijs op maat. De onlangs geformuleerde onderwijsvisie wordt de komende jaren een strikte leidraad voor docenten en studenten. Tussen de regels door was echter ook te beluisteren dat invoering van het bindend studieadvies aan de TU/e niet ondenkbaar is.
Foto’s: Bart van Overbeeke
Lees meer »
TU/e-fiets voor uitwonende eerstejaars
6 september 2007 - Het plan voor een TU/e-fiets voor studenten, in april dit jaar door BMT-studente en universiteitsraadslid Karen-Ann Voorbraak gelanceerd, is nu al realiteit. Eerstejaars studenten die in Eindhoven komen wonen, kunnen voor 140 euro een Batavus met TU/e-logo kopen die een winkelwaarde heeft van een kleine 600 euro. Voorbraak kreeg afgelopen maandag de eerste TU/e-fiets uitgereikt bij de opening van het academisch jaar.
Karen-Ann Voorbraak met de TU/e-fiets. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Dijkstal pleit voor salarisplafond
6 september 2007 - Bestuurders van hogescholen en universiteiten mogen niet meer verdienen dan de minister-president. Dat vindt de commissie Dijkstal, die gisteren, woensdag 5 september, advies uitbracht over topinkomens in de semi-publieke sector.
Lees meer »
TU/e vreest verlies inkomsten
6 september 2007 - De TU/e vreest vanaf volgend jaar acht à negen miljoen euro aan inkomsten te verliezen. Dit doordat minister Ronald Plasterk (Onderwijs) honderd miljoen uit de basisbudgetten van de universiteiten, de eerste geldstroom, wil overhevelen naar NWO.
Lees meer »
Meer studenten voor TU/e
6 september 2007 - De bacheloropleidingen van de TU/e trekken dit jaar meer eerstejaars dan vorig jaar. Ten opzichte van dezelfde peildatum vorig jaar stond de teller afgelopen vrijdag op plus 10 procent. Zelfs in vergelijking met de eindtelling van vorig jaar, gemaakt op 1 december, zijn er nu al meer eerstejaars ingeschreven: 1.385 tegen 1.331 december vorig jaar.
Lees meer »
Vijf automaten vervangen kantinejuf in IPO-gebouw
6 september 2007 - Het eten in de kantine van het IPO-gebouw wordt niet meer uitgereikt door handen van vlees en bloed, maar door vijf automaten. De vernieuwde kantine, door Dienst Interne Zaken (DIZ) een ‘lounge’ genoemd, ging afgelopen maandag officieel open.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Nieuwe website en zoekfunctie Cursor
6 september 2007 - Cursor heeft vanaf deze week een vernieuwde website. De site heeft een makkelijkere menustructuur gekregen, en het uiterlijk is opgefrist. Daarnaast is het de bedoeling om de website meermaals per week met nieuwe berichten te verversen.
Lees meer »
‘Canon-kanon’ doet Blauwe Zaal vollopen
6 september 2007 - Zonder bètawetenschappen geen technische vooruitgang. Maar waarom zijn de exacte wetenschappen in Nederland schijnbaar dan zo weinig populair? En wat zijn eigenlijk de belangrijkste doorbraken en begrippen in de natuurwetenschappen? Daar probeert de bètacanon, die elke zaterdag in de Volkskrant verschijnt, antwoord op te geven. Gisteren, woensdag 5 september, stond de voorzitter van de canon-commissie, prof.dr. Robbert Dijkgraaf, bij Studium Generale voor een volle Blauwe Zaal.
Lees meer »
Universiteitsbreed eerbetoon voor docenten en studenten
6 september 2007 - Pas in juni van dit jaar kregen de plannen concreet vorm: beloon jaarlijks de beste docent in de bachelor- en in de masteropleidingen en loof daarnaast prijzen uit voor de drie beste studenten van het afgelopen studiejaar. Maandag 3 september, tijdens de opening van het nieuwe collegejaar, werden de allereerste prijswinnaars bekendgemaakt.
De hoogleraren Frans van de Vosse en Chris Snijders (foto hieronder) ontvingen respectievelijk de master- en bachelorprijs voor beste docent uit handen van rector Hans van Duijn. Foto’s: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Nieuwe notebooks beter beveiligd
6 september 2007 - Pas in juni van dit jaar kregen de plannen concreet vorm: beloon jaarlijks de beste docent in de bachelor- en in de masteropleidingen en loof daarnaast prijzen uit voor de drie beste studenten van het afgelopen studiejaar. Maandag 3 september, tijdens de opening van het nieuwe collegejaar, werden de allereerste prijswinnaars bekendgemaakt.
Lees meer »
TU/e’er gaat college geven aan Harvard
6 september 2007 - Akoestisch specialist ir. Renz van Luxemburg van de faculteit Bouwkunde gaat een college verzorgen aan Harvard University in de Verenigde Staten. Van 12 september tot januari 2008 gaat hij aankomende architecten daar inwijden in de fijne kneepjes van de akoestiek van gebouwen.
Renz van Luxemburg.
Lees meer »
Aan tafel met het CvB
Lees meer »
Nieuw hoofd voor CEC
Lees meer »
TU/e-brede oefening BHV
Lees meer »
Auto-inbraak verijdeld
Lees meer »
Laptop gestolen
Lees meer »
Eindhovens dispuut schenkt negen mille
Lees meer »
EU: ‘blue card’ kennismigranten
Lees meer »
In memoriam Ad de Jong
Lees meer »